Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 26-04-2018.


Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΞΙΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Διολισθαίνουμε σε ένα απέραντο φρενοκομείο όπου πλέον έχει χαθεί η λογική, η αυτοκριτική, η σωφροσύνη και έχουμε αναγάγει μια κοινωνία σε λαϊκό ειδικό δικαστήριο, όλοι κρίνουμε τους πάντες, αλλά κανένας τον ίδιο του τον εαυτό. Οι γνώμες , οι απόψεις και για μείζονα θέματα της χώρας μας, είναι διπλάσιες και από τον αριθμό των κατοίκων μας. Μια κοινωνία για να προοδεύσει πρέπει να επικρατεί ανάμεσα στον πληθυσμό της ο δημοκρατικός διάλογος , η λογική, η αίσθηση της συλλογικότητας και όχι ο οχαδερφισμός δυστυχώς εδώ δεν υπάρχουν ούτε σαν δείγμα. Επικρατεί το <<υπερεγώ>> η κομματική εμπάθεια και ο καθένας προσπαθεί να βολέψει τον εαυτό του.

Η κοινωνία μας οδεύει σε μια βαθιά κρίση, όχι μόνο οικονομική, αλλά μια διχόνοια και μια κρίση μίσους, σε ένα περίεργο διχασμό. Στα πρωτοσέλιδα των ειδήσεων καθημερινά αντί να κυριαρχούν προτάσεις με ιδέες, με πιο τρόπο θα παράγουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, απεναντίας πρώτη θέση έχουν τα σκάνδαλα και ένα κλίμα αντιπαλότητας το οποίο αυτό σημαίνει αυτοκαταστροφή.

Τα πολιτικά κόμματα θα έπρεπε να έχουν μοναδική προτεραιότητα δημιουργικούς στόχους και παραγωγικές προτάσεις , για φλέγοντα ζητήματα όπως είναι το δημογραφικό, το φορολογικό, η υπογεννητικότητα, η ανάπτυξη της υπαίθρου , η θωράκιση των συνόρων μας , το μεταναστευτικό και πολλά άλλα.

Τα κόμματα θα πρέπει να βρουν την δική τους ταυτότητα μέσα από τον διάλογο και όχι από συνέδρια μόνο για το θεαθήναι. Να πάψουν να αντιγράφουν το ένα από το άλλο, απλά να βρουν πολιτική ταυτότητα.

Το πολιτικό ψέμα, οι υποσχέσεις στο λαό πρέπει να σταματήσουν, ο λαός έχει ανάγκη από την αλήθεια, γιατί το ψέμα δημιουργεί μια εικόνα του κακού αντιπάλου και ψεύτικες ελπίδες.

Να πάψει πλέον , μεγάλο μέρος του λαού να νοιώθει ότι κάποιος φταίει για όλα και να εξαιρεί πάντα τον εαυτό του. Πρώτον χρειάζεται στη χώρα μας να υπάρξει μια ηγεσία υψηλού επιπέδου σε όλους τους θεσμούς.

Αρνητικό στοιχείο είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στα υπάρχοντα κόμματα. Διαμορφώσαμε μια συμπεριφορά σαν λαός που απεχθάνεται την αλήθεια την πραγματικότητα, την πράξη γενικά. Μια νοοτροπία ενός λαού που ζητάει συνέχεια φταίχτες αντί να σκέπτεται. Η κοινωνία που δεν κινεί τα χέρια αλλά βασίζεται μόνο στα λόγια και στον λαϊκισμό οπισθοδρομεί. Η κρίση μίσους είναι πιο βαθιά κρίση και από αυτή των μνημονίων, το Σκοπιανό, τα Ελληνοτουρκικά, η Novartis δημιουργούν ένα κλίμα αντιπαλότητας το οποίο μαθηματικά οδηγεί στην καταστροφή. Βιώνουμε μια κρίσιμη εποχή που μαθηματικά το τέλος θα είναι οδυνηρό εάν συνεχίσουμε έτσι. Μια εποχή που κατά γενική ομολογία διακρίνεται από μια ανεπάρκεια πολιτιστική. Οι τάσεις της πνευματικής παρακμής είναι κυρίαρχες πλέον στην Ελληνική κοινωνία. Είναι εθνικά αναγκαίο εάν θέλουμε σαν λαός να μην χάσουμε την Εθνική μας ταυτότητα να διατηρήσουμε αμετάκλητα τις ρίζες μας και την φυσιογνωμία μας. Η συγκυρία, μας καλεί να γυρίσουμε στο Λίκνο , στην κοινωνία των αληθινών αξιών και να αναβαπτιστούμε στα νάματα της Ελληνικής Σοφίας.

Ας μην ξεχνάμε ότι χωρίς την Ελληνική ανδρεία η Ευρώπη θα μιλούσε σήμερα Τουρκικά και Πέρσικα…

Κατοικούμε σε μια ιερή Γη του Απολλώνιου Φωτός και του αιωνίου Κάλλους. Η μοναδική χώρα που έχει εναποθέσει τεράστιες διαχρονικές αξίες στον βωμό του Παγκόσμιου πολιτισμού. Αλήθεια τι μέλλον θα είχε η ιατρική εάν δεν είχε υπάρξει ο Ιπποκράτης και ο Ασκληπιός. Τι μέλλον θα είχε η αστρονομία εάν δεν υφίστατο η συμβολή του Αριστάρχου του Σαμίου και των Ορφικών φιλοσόφων. Η φιλοσοφία χωρίς τα αμέτρητα φιλοσοφικά ρεύματα των Αρχαίων Ελλήνων τα οποία θα πρέπει να τονίσουμε ότι όχι μόνο έμεναν στην θεωρία, αλλά ανήγαγαν τη φιλοσοφική σκέψη σε έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής. Ο Πολιτισμός χωρίς την συνδρομή του πανεπιστήμονος Αριστοτέλη και πολλών άλλων Ελλήνων φιλοσόφων.

Ο Νίτσε μας λέει ότι η φιλοσοφία είναι

<<σκιά αποσαρκωμένη της Ελληνικής ψυχής>>.

Δυστυχώς σήμερα ζούμε σε μια εποχή όπου κυριαρχεί ο άκρατος ατομικισμός, υπό την σκιά μιας επικίνδυνης υλιστικής αντίληψης των πάντων, που σαν συνέπεια έχει μια ευρύτερη πολιτιστική παρακμή. Η Αρμονία και το Κάλλος έχουν πλέον εκλείψει, αξίες που οι ημών πρόγονοι τις είχαν αναγάγει σε υπέρτατη αξία σε Αληθινή Ζώσα Τέχνη. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση πατριωτική γιατί ο σχεδιασμός της πολιτιστικής-συνειδησιακής διαβρώσεως της <<Νέας Τάξεως Πραγμάτων>> μελλοντικά με μαθηματική ακρίβεια και με την είσοδο των μεταναστών που καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με τον δικό μας πολιτισμό υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να υπονομευθεί η φυσική μας τάξη και ο Εθνικός μας πολιτισμός.

Στην σταδιακή ομογενοποίηση του πλανήτη που επέρχεται , πρέπει σαν λαός να λειτουργούμε συλλογικά με βάση πάντα τις αξίες του Ελληνικού μας πολιτισμού και της θρησκείας μας που μεγάλο της όπλο είναι ο μοναδικός της Χριστιανικός λόγος , που μιλάει για Αγάπη όχι μόνο προς αλλήλους αλλά και προς τον εχθρός μας ακόμα, παγκόσμια πρωτοτυπία.

Η ανθρωπότητα μετατρέπεται σε ένα απέραντο εκτροφείο άβουλων όντων. Παρότι που ο άνθρωπος στην Αρχαία Ελλάδα εκπολιτίστηκε, εξανθρωπίστηκε σήμερα λόγω του ότι το χρήμα έχει αντικαταστήσει τα πάντα , μαζί με τον κοσμοπολιτισμό μετατρεπόμαστε σε αγέλη. Για να αποφύγουμε την ισοπέδωση , τον αφελληνισμό πρέπει να αποφύγουμε την ξενομανία και να εγκύψουμε πάλι στην μελέτη και στην αναβίωση του Πατρώου μας πολιτισμού, έτσι ώστε να αποφύγουμε τον μιμητισμό και την πολιτιστική ισοπέδωση.

Αγαπώ την Ελλάδα σημαίνει , να λειτουργώ συλλογικά με γνώμονα το καλό της Πατρίδας, γιατί Πατρίδα είναι η κοινή συνισταμένη που συνδέει τα άτομα, τους πολίτες ενός Έθνους, δηλαδή το Πάτριο έδαφος, η κοινή κληρονομιά, η ιστορία και πάνω από όλα να σέβομαι την Χριστιανική πίστη χωρίς μισαλλοδοξίες.

Η συγκυρία μας καλεί ειδικά σήμερα να θέσουμε σαν πρωταρχικό στόχο την συλλογικότητα, το πατριωτικό αίσθημα και να αποβάλλουμε τον ατομικισμό, σαν μια αναγκαιότητα επιβεβλημένη, για το καλό της χώρα μας.

ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

(ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ 26-04-2018






 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου