Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

Ανήκουμε σε μια χώρα πού βρίσκεται σε μια γωνιά της μεσογείου πού δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον έντιμο αγώνα του λαού της,γεμάτο  με το πατριωτικό ελληνικό φιλότιμο, τη θάλασσα της το φώς του φεγγαριού και του ήλιου. Μια χώρα πού θα μπορούσε να ζει χωρίς δανεικά  γιατί το έδαφος της και οι κλιματολογικές της συνθήκες είναι τέτοιες που θα μπορούσε να είναι αυτάρκης και να παράγει τα πάντα όσων αφορά την διατροφή. Και όχι μόνο αυτό αλλά και με έναν πλούσιο ορυκτό πλούτο.
 Είναι μικρή η χώρα μας αλλά ο πολιτισμός της και η παράδοση της είναι τεράστια. Η Ελληνική γλώσσα είναι η μήτρα των γλωσσών και δεν επαψε  ποτέ της να μιλιέται.
 Το πιο σημαντικό αυτού του πολιτισμού και της παράδοσης είναι η αγάπη για τη φιλοξενία ,την ανθρωπιά και ο κανόνας της είναι η δικαιοσύνη. Γιατί όποιος …αδικεί χάνεται…
   Στα λεγόμενα χρόνια της μεταπολίτευσης (μια μεταπολίτευση που δεν έχει έλθει ακόμα) η πολιτική και οι πολιτικοί των δυο μεγάλων κομμάτων κατέστρεψαν σταδιακά τη βιομηχανική  και αγροτική παραγωγή , ξεφαντώνοντας μια Ελληνική κοινωνία στη δημοσιονομική κραιπάλη με συνεχείς πελατειακές σχέσεις, λαϊκισμό, μικροκομματισμό  συνεχή δανεισμό ,διαφθορά και κλεπτοκρατία. Οδηγώντας τη χώρα μας στην defacto επιλεκτική χρεοκοπία.
 Οι ίδιοι άνθρωποι σήμερα κρατούν τα ηνία της χώρας και θα είναι και πάλι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές . Ξεχνώντας ότι το παλιό δεν μπορεί να φέρει το καινούργιο. Ξεχνούν ότι « ουδέν μορφώνει όσο η πράξη και το παράδειγμα ΄».
Η κρίση της πατρίδας μας  δεν είναι μόνο οικονομική  αλλά κοινωνική.
Ο τόπος βρίσκεται σε αποσύνθεση με πολλές πιθανότητες πράγμα  που απεύχομαι να οδηγηθούμε σε μια εθνική καταστροφή.
Ο μοναδικός και κύριος παράγοντας σήμερα για να μην βουλιάξουμε τελείως είναι   η χρηστή και σωστή διαχείριση της ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα.
Η χώρα μας έχει ανάγκη από ηγετών –ινδαλμάτων ,από τον Δήμαρχο μέχρι τον ανώτατο Άρχοντα.
Άρχοντες που να συμμερίζονται και να συμμετέχουν σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ο τελευταίος πολίτης.
Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών στην επόμενη βουλή πρέπει να καταργηθεί άμεσα.
Η ασυλία και η ατιμωρησία πρέπει να πάψη να υ΄φιστανται.ΟΙ προκλητικές καταθέσεις περιουσίες απολαβές δημοσίων προσώπων να γίνουν γνωστές στο πανελλήνιο το πόθεν έσχες να εφαρμοσθεί σε όλους τους Έλληνες .Εξάλλου όσοι είναι έντιμοι γιατί να φοβούνται?
Μόνο τότε θα αποκτήσουν οι νέοι μας εμπιστοσύνη στην πολιτεία.
Ο πρόεδρος της δημοκρατίας και οι δύο ιταλοί Δήμαρχοι με την παραίτησή τους από τον μισθό ας γίνουν το φωτεινό παράδειγμα για τους διοικούντες στη χώρα μας.
Οι πολιτικές φατρίες ,ο αριβισμός, τα βουλευτοτσιφλικάδικα,  ο κομματισμός ,ο δικομματισμός , η πολιτική του ρουσφετιού της ασυδοσίας η λεονταρισμοί η δουλοφροσύνη να εξαφανισθούν από τη χώρα μας στην  πολιτική να μείνει ότι ανθίζει κι ότι καρπίζει.
Ψηφίστε σκληρά μέτρα και για εσάς .Κάντε πράξη τη δυνατότητα που σας δίνει το σύνταγμα ώστε η επόμενη βουλή να αποτελείται από 200 βουλευτές.
Μειώστε τις βουλευτικές σας απολαβές, και αν κάποιος έχει περιουσία ας είναι και άμισθος.Μιμηθείτε τον μεγάλο κυβερνήτη ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Εξάλλου το να ασχολείσαι με τα κοινά είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα .Καταργείστε τις βουλευτικές και Δημαρχιακές συντάξεις.
Οι υπουργοί να γίνουν 15.Ειναι πρόκληση για τον φτωχό πολίτη να του κόβετε την σύνταξη και παράλληλα να δίδονται υπέρογκους μισθούς σε στελέχη των Δ.Ε.Κ.Ο. κ.λ.π.
Ελαττώστε  τους αστυνομικούς από τα γραφεία των πολιτικών των μεγαλοδημοσιογράφων κ.λ.π. κ.λ.π. και στείλτε τους να φυλάνε την ελληνική γη και τον ανήμπορο Έλληνα πολίτη .Καταργείστε τους γενικούς γραμματείς και τους πολυάριθμους συμβούλους.Διευθυντές, Διοικητές που διορίζονται με μοναδικό κριτήριο την αποτυχία τους να εκλεγούν βουλευτές.
Από αυτά τα μέτρα μόνο θα εξοικονομηθούν εκατομμύρια.
Τιμωρείστε επιτέλους όσους ξευτέλισαν και καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.
Διεκδικείστε την Γερμανική πολεμική αποζημίωση, την επιστροφή  του αναγκαστικού δανείου, τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς. Γιατί πρόκειται για εγκλήματα που δεν παραγράφονται.
Τότε και μόνο θα έχει πετύχει η πολιτική μιας κυβέρνησης.
Αγάθων Έφη –«ο άρχων τριών δει μεμνησθαι Πρώτον ,ότι ανθρώπων άρχει, Δεύτερον ότι   κατά νόμων άρχει και τρίτον ,ότι ουκ αεί άρχε騻
Στην αρχαία τραγωδία ο άνθρωπος που ξεπερνά το μέτρο πρέπει να τιμωρηθεί από τις Ερινύες.
Σε αυτό τον κόσμο που ολοένα στενεύει ο καθένας μας χρειάζεται ανθρωπιά αναζητώντας τον άνθρωπο. Η σοφία της κρίσης ας μας ανασυντάξει την ψυχή.
Στο δρόμο της Θήβας  ο Οιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα και αυτή του έθεσε το αίνιγμα της .Η  απόκριση του ήταν –ΑΝΘΡΩΠΟΣ-   Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας .Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε.
Ας συλλογιστούμε την απόκριση του Οιδίποδα.-------

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)
ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ   13/03/2012
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου