Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η αλλαγή θα έρθει, όταν απαλλαγούμε από την κομματοκρατία


Η αλλαγή θα έρθει, όταν απαλλαγούμε από την κομματοκρατία.


 


 


 


 


 


 


 


 


Δε γίνεται να σφίγγεις το ζωνάρι και να κατεβάζεις ταυτόχρονα τα παντελόνια»






 Το πολιτικό σύστημα, υποστηρίζει και διαδίδει ότι: “στις επικείμενες εκλογές  πρέπει να μιλήσει ο Λαός”.  Επομένως  το εκλογικό σώμα- γνωρίζει πολύ καλά τι δεν θέλει, αλλά είναι διστακτικό και πολυδιασπασμένο στο τι θέλει. Το "Όχι στον παλαιοκομματισμό"  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι βροντερό, αλλά οι εναλλακτικές προτάσεις είναι κατακερματισμένες ανάμεσα σε διάφορα παλιά και νέα πολιτικά σχήματα. Είναι φανερό ότι βάση των τάσεων που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, οι επόμενες εκλογές θα δικαιώσουν τις  προβλέψεις Σαμαρά: Θα χρειαστούν και άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αμέσως μετά .



 



Η Αλήθεια είναι ότι: Οι εκλογές δεν θα προσφέρουν τίποτε απολύτως στο λαό και στη λύση της αιχμαλωσίας του, (στην οποία το ίδιο αυτό σύστημα τον έχει οδηγήσει), εφ' όσον, προηγουμένως, ο λαός, δεν έχει αποκτήσει τη νέα πολιτική ηγεσία, που θα τον οδηγήσει στο αύριο, μέσα από τη νέα πολιτική πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί, μετά την τραγική πορεία της φτωχοποίησης της χώρας. Χωρίς (ή πριν) την κάλυψη αυτής της ανάγκης, όλα δείχνουν ότι θα....έχουμε το ίδιο ακριβώς σκηνικό και μετά από τις επόμενες  εκλογές: Μία “κυβέρνηση σωτηρίας”, αποτελούμενη από τα ίδια κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή “κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο που έχει αναλάβει η σημερινή, δηλαδή την πλήρη παράδοση της Ελλάδας στις διαθέσεις των δυνατών της .

Μερικοί ισχυρίζονται ότι το 'Όχι' στο πρασινογάλαζο δίδυμο σημαίνει "Όχι στο ευρώ". Και ναι στο χάος. Δηλαδή εάν δεν εκλεγεί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό αυτοί οι ίδιοι που σπατάλησαν τεράστια «πακέτα» ευρωπαϊκής βοήθειας,προορισμένα για ανάπτυξη ,εκσυγχρονισμό του κράτους και έργα υποδομής. Μάλιστα κάποιοι που ταυτίζουν τη σπέκουλα της Ευρωζώνης με την ευρωπαϊκή ιδέα μας λένε ότι σημαίνει και "Όχι στην Ευρώπη" .

Μπούρδες!  αδυνατούν να καταλάβουν ότι
το θεμελιώδες ζήτημα σήμερα δεν είναι "ευρώ ή όχι". Είναι αν θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια κλίκα στην εξουσία ή όχι. Είναι εάν θα συνεχίσουμε να εκλέγουμε τους άξιους και τους ικανούς ,είναι εάν επιτέλους σε αυτό το τόπο θα υπάρξει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ  ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΑΡΧΙΑ.Η ψήφος είναι βόλι μην τον ρίχνουμε κατά του εαυτού μας και των παιδιών μας,καμαρώνοντας και  για την επιλογή μας. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να γίνει πράξη ο παραμερισμός των φαύλων, των ανάξιων, των ανίκανων, των άεργων, των πολιτευτών, αυτών που έχουν αναγάγει τη πολιτική σαν βιοποριστικό επάγγελμα . Θεωρώ ότι η έννοια της πολιτικής στερείται νοήματος ,εάν δεν διαποτίζεται από την πνευματικότητα και μόνο την προσφορά για τον τόπο και τον συνάνθρωπο.Οπου υπάρχει έλλειψη πνευματικότητας κατά συνέπεια υπάρχει και έλλειψη παιδείας ,έτσι προκύπτει ο εκφυλισμός της πολιτικής, της εξουσιομανίας, του κυνισμού ,της ιδιοτέλειας, που διέπει τη συμπεριφορά των πολιτικών.  Η απλή  λογική μας λέει  και μας επιβάλλει ότι το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας ,που μας οδήγησε στη πτώχευση πρέπει να παραμεριστεί από τον δημόσιο βίο .Και όχι μόνο όσοι άσκησαν εξουσία αλλά και αυτοί που σιώπησαν και ανέχθηκαν τόσα χρόνια και δεν κατήγγειλαν. Η κομματοκρατία και ο δικομματισμός δεν έχουν αφήσει κανένα περιθώριο αξιοκρατίας κανένα ενδεχόμενο να τιμωρηθούν οι ένοχοι επιτέλους .Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας πτώσης .Η  σημερινή απαξία ,που χαρακτηρίζει τον πολιτικό κόσμο , είναι κάτι το πρωτοφανές στην ιστορία αυτού του τόπου.



Η χώρα μας τώρα όσο ποτέ έχει ανάγκη να κυβερνηθεί  από άξιους πού αυταπόδεικτα έχουν ζήσει με τις δυνάμεις τους και αυτονόητα έχουν να προσφέρουν.Πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ αρίστων και οχλαγωγών.   Η πολιτική για πολλούς  έγινε κύριο επάγγελμα



Και η παραμονή σε αυτό η μοναδική βιοτική διέξοδος . Από εκεί προκύπτει η διαπλοκή και η εκτεταμένη διαφθορά με όλα τα επακόλουθα. Κανένας  τους δεν μας λέει δημόσια ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και βουλευτών έχουν πρόθεση να τον καταργήσουν.

Στην ουσία οι επικείμενες εκλογές θα είναι απλά η πρώτη πράξη της συνέχειας, με πρωταρχικό θέμα όχι το ευρώ και τα συναφή, αλλά την απαλλαγή από τον δικομματισμό  του παρελθόντος, αφού η ίδια αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει το αναπόφευκτο και να αποσυρθεί μόνη της.
Για όσο διάστημα θα επιμένουν οι προηγούμενοι να φορτώνουν τα κόστη των λαθών τους στους επόμενους ,τόσο πιο πολύ «λάδι» θα ρίχνουν σε μια «φωτιά», η οποία θα απειλεί τα πάντα με «πυρκαγιά».Τούς επαγγελματίες και καριερίστες πολιτικούς θα πρέπει να τους αντικαταστήσουν πολίτες ικανοί και αυθεντικοί, να προσφέρουν σε αυτό το τόπο.
Συμπέρασμα: Πέρα από την πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων της Μεταπολίτευσης και ένα ξεκαθάρισμα της απήχησης των νέων παρατάξεων, η πολυδιάσπαση της ψήφου δεν θα επιτρέψει τη μακροβιότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος. Έτσι σύντομα θα έρθει η δεύτερη πράξη υπό μορφή νέων εκλογών. Μετά την εκτόπιση του παλαιοκομματισμού, αυτές θα έχουν πλέον ως κύριο ερώτημα την πορεία της χώρας στο μέλλον σε ένα εντελώς νέο πολιτικό τοπίο. Τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για 'αναδιάρθρωση' και 'εκσυγχρονισμό' της Ελλάδας χωρίς να παίζουμε με τις λέξεις όπως τώρα. Είναι όμως φανερό ότι η σημερινή πολιτική είναι αντιφατική, γιατί δε γίνεται να σφίγγεις το ζωνάρι και να κατεβάζεις ταυτόχρονα τα παντελόνια,  επομένως, δύο τινά μπορεί να συμβούν: ή οι  αδίστακτοι κομματικοί μηχανισμοί και οι ξένοι κηδεμόνες τους, θα επιχειρήσουν να παρατείνουν τη ζωή τους «λόγω έκτακτων συνθηκών».  ή , η ανάσταση θα έλθει, όταν θα απαλλαγούμε από την κομματοκρατία και τον δικομματισμό.



 Η ώρα της κρίσεως έφθασε . Όλοι οφείλουμε  να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας μπροστά στην κάλπη κάνοντας και την αυτοκριτική μας.Πρέπει να  ψηφίσουμε σαν έθνος και όχι σαν άτομα.


 
 ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.




21\04\2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου