Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012


Εθνική πανστρατιά για να  ελευθερωθούμε από την «κομματοκρατία»,  τη κρίση «χρέους» και το δουλικό «μνημόνιο».



                                                 Λαέρτης ο Πύλιος









«Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς…..» [1]

Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

               




                                                                               

Εισαγωγή: Η πανουργία των πολύπειρων μηχανισμών του σάπιου πολιτικού συστήματος με μπροστάρηδες τους πολιτικάντηδες και τους αγύρτες προπαγανδιστές  του αίσχιστου είδους, για να δικαιολογήσουν - αφενός τον τρόπο ώστε να αφήσουν άθικτο το κομματικό κράτος, μεταφράζοντας τις απαιτήσεις του «Μνημονίου» σε πολιτική που «μακελεύει» τους βιοπαλαιστές, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, χαράτσι αδυσώπητο έμμεσων φόρων, αμείλικτη φορολόγηση της επιχειρηματικής τόλμης και αφετέρου τον τρόπο ώστε να προστατέψει το προκλητικό κομματικό χρήμα, τα χρυσοπληρωμένα στελέχη των χιλιάδων (ναι) εταιρειών και οργανισμών του Δημοσίου, τους μισθούς και τις συντάξεις των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής, τους καλοπληρωμένους κομματικούς στρατούς (δήμαρχοι-αντιδήμαρχοι και <ἄβραι>[2] λοιποί) στη τοπική αυτοδιοίκηση, το ανεξέλεγκτο «πόθεν έσχες» των αναρίθμητων «τζιπάτων» και «κοτερούχων» κάθε κομματικής κουζίνας……… Άθικτοι και οι δίαυλοι άσκησης της κομματικής διαβουκόλησης των απερίσκεπτων μαζών: ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα, εταιρείες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, κρατικός τζόγος, κομματικοί συνδικαλιστές, επιδοτούμενος Τύπος [3] κ.ά.

Στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, ο λαός  χρησιμοποιώντας την ψήφο του,  τον διέσπειρε σε πολλά μικρά μερίδια, σηματοδοτώντας ότι το δίλημμα δεν εστιάζεται στο σύμπτωμα (το μνημόνιο) αλλά στην αιτία (κομματοκρατία) [4], που γέννησε την διαπλοκή, την διαφθορά, το χρέος, τα ελλείμματα και βύθισε  την οικονομία με το δουλικό μνημόνιο στην ύφεση και τον τρόμο μιας έκρηξης που θα μεταβάλει την κοινωνία σε ζούγκλα, το μόνο που ενδιαφέρει, το σάπιο πολιτικό σύστημα είναι πώς να περισώσει το ληστρικό τους μαγαζί.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε αυτό το γιγαντιαίο άλμα του ελληνικού λαού στον χρόνο. Από το χθες πηδάει στο σήμερα με ένα απρόσμενο αλλά και μεγαλειώδη τρόπο, που μας εξέπληξε θετικά όλους. Όμως οι πολιτικάντηδες και οι αγύρτες του αίσχιστου είδους, για να πετύχουν τους προαναφερόμενους σκοπούς τους, προωθούν  έντονα την απαξίωση και διαστρέβλωση των εννοιών της μέσα από την κατακρεούργηση Ελληνικής γλώσσας [5]. Πράγματι χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία των πολιτικάντηδων, των προπαγανδιστών   κομματόσκυλων, κατά κόρον λέξεις για να καλύψουν και να δικαιολογήσουν ενέργειες εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές πού υποτίθεται υποδήλωναν οι συγκεκριμένες λέξεις. Τα παραδείγματα αμέτρητα καθόσον χρησιμοποιήθηκαν ή χρησιμοποιούνται :



Ο πατριωτισμός αντί του ενδοτισμού,

Η  θυσία αντί της δολοφονίας,

Το  καθήκον αντί του δωσιλογισμού,

Ο  ρεαλισμός αντί της υποταγής,

Η  υπερηφάνεια αντί της δουλοπρέπειας,

Η  δημοκρατία αντί του αυταρχισμού,

Η  ενημέρωση αντί της τρομοκρατίας.



'Εθνική απονεύρωση, αυτό μας προετοιμάζουν οι πολιτικάντηδες και τα υποζύγια κομματόσκυλα τους, αγνοώντας την αιματηρή ιστορίας μας. Οι Πολίτες όμως στις 6-5-2012 έστειλαν στη κομματοκρατία το μήνυμα και με την ψήφο τους στις 17-6-2012 θα επιβάλλουν την ατζέντα της πολιτικής, γιατί  οι έλληνες ήταν οι πρώτοι που κόμισαν μία πρόταση ζωής στον κόσμο και διατηρούμε μέσα μας αυτό το βίτσιο, είτε συνειδητά, είτε και ανεπίγνωστα νοηματοδοτούμε τον κόσμο, την ιστορία και τον πολιτισμό κι ας λένε ότι θέλουν οι πολιτικάντηδες του αίσχιστου είδους [6].

Εξ υπαρχής, η πρώτη πρόβα τελείωσε και  σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, υποθέτω ότι και μετά τις επόμενες εκλογές θα απαιτηθεί συνασπισμός κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι  θα αποκτήσουμε μια κυβέρνηση «για τα μάτια του κόσμου» η οποία θα πέσει στην πρώτη στραβή.

Επισημαίνω πάνω από όλα ότι: από την μια είναι απίστευτη η τυφλότητα των παρακμιακών ηγητόρων και από την άλλη η λύση στο ελληνικό πρόβλημα δεν διέρχεται από την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, ουδέ καν από την παράκαμψη του πολιτικού προσωπικού που λειτουργεί την παρούσα «αλεπόμουτρη» κομματοκρατία. Η λύση έγκειται στη μεταβολή της σχέσης μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής, η οποία θα διέλθει αποκλειστικά από την αναίρεση του προ-αντιπροσωπευτικού κράτους, το οποίο, όντας αναντίστοιχο με το πολιτικό ανάπτυγμα της ελληνικής κοινωνίας, οδηγεί στo  σάπιο πολιτικό σύστημα. Ο εκσυγχρονισμός αυτός του πολιτικού συστήματος της χώρας μπορεί να δημιουργηθεί μόνο με τη θεσμική ενσωμάτωση της κοινωνίας των πολιτών –ή, κατ’ελάχιστον, της  κοινωνικής βούλησης- στην πολιτεία, δηλαδή με την αντιπροσωπευτική προσομοίωση του πολιτικού συστήματος. [7]

Συμπέρασμα: «έκαστος εφ' ω ετάχθη», στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα διασπείρει την ψήφο τους- όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις- «ωσεί αείποτε» [9] σε πολλά μικρά μερίδια, σηματοδοτώντας για μια ακόμη φορά ότι: το δίλημμα δεν εστιάζεται στο σύμπτωμα (το μνημόνιο) αλλά στην αιτία (κομματοκρατία) και απαιτούν από τους Έλληνες βουλευτές να συνεργαστούν ως  μια πατριωτική αράχνη που υφαίνει τον ιστό της, για να απαλλαγεί από το σάπιο πολιτικό σύστημα και να οικοδομήσει μια οικουμενική κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δημοκρατικό διάλογο, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με οδηγό το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, ώστε, μέσα από ένα εθνικό πλαίσιο ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης να δημιουργήσει τις αναγκαίες αλλαγές, ώστε η  χώρα να ανταποκριθεί στις διεθνής υποχρεώσεις της και να  ελευθερωθεί από τους κατακτητές του Βερολίνου και τον δορυφόρων του. Επομένως ο μετασχηματισμός της κομματοκρατίας σε πραγματικό Δημοκρατικό Πολίτευμα (βασισμένο στην  αποφασιστική συμμετοχή του κυρίαρχου Λαού, διαμέσου των ανακλητών αντιπροσώπων του ως διαμεσολαβητές), είναι υποχρέωση και καθήκον των βουλευτών να το πραγματοποιήσουν, δημιουργώντας το  μελλοντολογικό εργαστήριο για μια Ελληνική και Δημοκρατική Ευρώπη, ως πρελούδιο του Αρχαίου ελληνικού πνεύματος, της δικαιοσύνης, της ηθικής, της δημοκρατικής πράξης και της εθνικής συναίνεσης [10]. Ο δικομματισμός τελείωσε και η κομματοκρατία αμφισβητήθηκε, οπότε σε αυτή την Εθνική κρίση [11], επιβάλλεται μια  Εθνική πανστρατιά «Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστίν η Πατρὶς…..» που θα θεμελιώσει την πραγματική δημοκρατική αλλαγή ώστε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου να αναδυθούν οι προϋποθέσεις για να  ελευθερωθούμε από τον αυταρχισμό της «κομματοκρατίας», την κρίση «χρέους» και από το δουλικό «μνημόνιο».



Πηγές:



[1] www.gnomikologikon.gr/ancient-greek-q «Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς…..» μετ  « και από την μητέρα και από πατέρα και από όλους τους υπόλοιπους προγόνους ποιο άξια τιμών είναι η πατρίδα»   Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος



[2] ἄβραι= δουλικά



[3] kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_05/09/2010_413932 Με το «Μνημόνιο» να ανατραπεί η κομματοκρατία»  Tου Χρηστου Γιανναρα.






[5] εφημερίδα ‘Το ΧΩΝΙ’, τεύχος 8



[6] http://mavroseolous.blogspot.gr/2012/06/2-15.html «Στην Ελλάδα της κατοχής το 2 είναι μεγαλύτερο από το 15!»

[7] Γιώργος Κοντογιώργης : “ Η δημοκρατία ως ελευθερία. Δημοκρατία και αντιπροσώπευση”, Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα, 2007



[8] .«ωσεί αείποτε» = με τον ίδιο τρόπο     



[9]  ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ: Μάϊος 2012/ ithomipolit.blogspot.com /2012/05/6.html «Στις εκλογές της 6ης Μαΐου, η κοινωνία μίλησε και αποφάσισε! Εθνική συναίνεση εδώ και τώρα». Γράφει ο: Λαέρτης ο Πύλιος.



[10] http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/05/17_5629.html /  attikanea.blogspot.com/2012/.../17_27.ht... -/ www.axortagos.gr/stis-17-tou-iouni-koino.../  http://ithominews.blogspot.gr/2012/05/17_28.html/ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ/  «Στις 17 του Ιούνη η κοινωνία απαιτεί Ελευθερία από τον αυταρχισμό της κομματοκρατίας που γέννησε την κρίση χρέους και το δουλικό μνημόνιο ...»

 27 Μάιος 2012 Γράφει ο: Λαέρτης ο Πύλιος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου