Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015


ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 Σε μια χώρα με συνθήκες μπλοκαρισμένης δημοκρατίας, σοβαρών κρίσιμων στιγμών, όπως οι σημερινές επιβάλλεται  να πάρει μια άμεση πρωτοβουλία ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και να  καλέσει  τους πολιτικούς αρχηγούς, να τους πιάσει από το χέρι, αφήνοντας πίσω τις λαϊκές κομματικές ταμπέλες , κοιτάζοντας μόνο το καλό της χώρας μας, σήμερα, να σχηματίσουν μια κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης , η οποία από αύριο, θα αρχίσει μια όχι απλά διαπραγματευτική αλλά ιστορικού τύπου, δημόσια, όχι στο σκοτάδι, όχι πίσω από τις κουρτίνες και το παραπέτασμα , αλλά κάτω από το φώς του ήλιου, μια συνομιλία με τους εταίρους , συμμάχους και δανειστές.

    Το είχα προτείνει πολλές φορές στο παρελθόν  δυστυχώς γραφικό με είπανε όπως πάντα. Η σκληρή δικαίωση όμως ήλθε σήμερα. Αν γίνονταν τότε κυβέρνηση εθνικής ευθύνης , δεν θα είχαμε φθάσει εδώ. Η λογική λέει να γίνει τώρα. Η σημερινή κυβέρνηση σπατάλησε, εξάντλησε, τις διαπραγματευτικές της δυνατότητες εάν τις είχε ποτέ τελικά, γιατί  τώρα αποδεικνύεται το αντίθετο . Μια ακροβασία πέντε μηνών, με τελικό σάλτο το καλοκαίρι, σε μια τουριστική χώρα είναι όχι μόνο παράλογο αλλά επικίνδυνο. Πρέπει  πρώτα να κάνεις σωστά τους λογαριασμούς σου εσωτερικά και μετά τους ηγεμονικούς εξωτερικούς σου λογαριασμούς.

    Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  να υποβάλει την παραίτησή της και να συμμετάσχει σε μια κοινή , ενωτική πρωτοβουλία με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

     Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το κοινοβούλιο μπορούν να  εγγυηθούν την νέα σύνθεση με νέα πρόσωπα, με πλούσιο βιογραφικό, σε όλους τους τομείς της ζωής , αποτρέποντας ανώριμους , τεχνητούς φονταμενταλιστικούς, διχασμούς με πνεύμα συνοχής, ομοψυχίας και αποφασιστικότητας όλου του συστήματος Ελλάδα.

     Αυτές οι προτάσεις και ενέργειες είναι αυτονόητες στις ώριμες σοβαρές, υπεύθυνες δημοκρατίες οι οποίες έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης των Δημοσίων προσώπων απέναντι στο λαό, στους πολίτες, την πόλη.

    Πέντε χρόνια δεν επιδείχθηκε το ανάλογο αίσθημα ευθύνης από όλες τις πλευρές. Είναι αρκετός ο χρόνος για να ωριμάσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας και να βγούμε από το αδιέξοδο, γιατί για όλα αυτά φταίνε συγκεκριμένες πολιτικές και τις πολιτικές τις καθορίζουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν καθορίζονται με αυτόματο πιλότο, για τις πολιτικές αυτές πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, για να αλλάξουμε πολιτική σελίδα.

     Πιστεύω ότι δια μέσου αυτής της προβληματικής, αυτών των σκέψεων, της ανάλυσης, μπορεί να αναπτυχθεί μια υγιής συλλογική αυτογνωσία και να αναπτυχθεί μια νέα πολιτική παιδεία η οποία θα μας απελευθερώσει σήμερα  και θα αποτρέπει στο μέλλον μνημονιακές δομές και αλυσίδες.

  Ο Πλάτων έλεγε ότι είναι μεγάλη η θεραπευτική δύναμη της Πολιτικής.

   Στο δημοψήφισμα της Κυριακής να δείξουμε ωριμότητα, λογική , να δούμε την αλήθεια κατάματα και να ψηφίσουμε με γνώμονα την σταθερότητα την σύνεση , όχι την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε.

    Για να συνεχίσουμε να είμαστε μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, για γεωπολιτικούς λόγους, σκεπτόμενοι την σκληρή πραγματικότητα της επιστροφής της δραχμής,  δίνοντας καθημερινά μάχες, να πλησιάσουμε το επίτευγμα της Ευρώπης και να μην θεωρούμε πάντα τους άλλους υπεύθυνους,  πρέπει να ψηφίσουμε ΝΑΙ.

   

         ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) 01-07-15.

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου