Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ 0ΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.
  Καταρχάς όλοι όσοι σκέφτονται λογικά, λαμβάνοντας την οικονομική και πολιτική πραγματικότητα όπως έχει καταλαβαίνουν  ότι η συμφωνία και των τριών μνημονίων είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί , με απλά λόγια δεν βγαίνει. Γνωρίζουμε ότι μετά από τα δύο μνημόνια, τα οποία επέβαλαν στον Ελληνικό λαό, πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας, η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα επιδεινώθηκε, κατά συνέπεια η αποπληρωμή του επονείδιστου χρέους, να είναι αδύνατον να πληρωθεί. Ακόμα γνωρίζουμε ότι και το τρίτο μνημόνιο, κινείται ακριβώς προς την ίδια πορεία με τα προηγούμενα, άρα τη θα διαχειρισθεί η νέα μνημονιακή κυβέρνηση, που θα προκύψει στις 20 του Σεπτέμβρη??? Τίποτα εκτός από κάποια  κόμματα που ασκούν μια στείρα αντιπολίτευση, για επιστροφή στη δραχμή και θεωρίες για έξοδο από την Ε.Ε. τα υπόλοιπα κόμματα μας λένε το ίδια πράγματα, αλλά με διαφορετικό περιτύλιγμα.
    Καλούμαστε να ασκήσουμε το ύψιστο δικαίωμα που μας παρέχει το σύνταγμα, η δημοκρατία, να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε το κόμμα εκείνο που θα διαχειριστεί καλύτερα το τρίτο μνημόνιο.
      Στις παρούσες εκλογές τα κόμματα που θα ασκήσουν, μετά κυβερνητική εξουσία, πρέπει να πουν  την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και να μην επαναληφτεί η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ με τις πολλές προεκλογικές υποσχέσεις. Το εκλογικό σώμα δεν το κουράζει η αλήθεια, αλλά οι ψεύτικες λαϊκίστικες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, χωρίς αντίκρισμα και ουσία. 
     Η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια , έχει μετατραπεί σε ένα πειραματικό εργαστήρι λιτότητας. Μια οικονομία που αγγίζει ένα ελάχιστο ποσοστό στην Ευρώπη, δεν είναι φυσιολογικό να απασχολεί  όλο τον κόσμο. Εδώ τίθεται ένα εύλογο ερώτημα, μήπως όλος ο κόσμος είναι ένα σκηνικό?? Η έχουμε σε εξέλιξη ένα πείραμα λιτότητας??.
     Εάν αυτό συμβαίνει και οι δανειστές προσπαθούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, με την μέθοδο τις σκληρής λιτότητας, αυτό σαν σχέδιο οικονομικό, είναι καταδικασμένο να αποτύχει, αφού δεν έχει καμία σχέση ούτε με την οικονομική επιστήμη, αλλά ούτε και με την κοινή  λογική.
    Σίγουρα οι μόνοι που το ξέρουν , είναι οι απεσταλμένοι της τρόικα…  συγγνώμη  των θεσμών.
     Το <<bloomberg>> το λέει ξεκάθαρα << το ελληνικό πρόγραμμα απλά δεν βγαίνει >>, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι  <<Από το 1995 όλες οι χώρες της ευρωζώνης άγγιξαν μόνο μία φορά, το 2000 συνολικό πρωτογενές πλεόνασμα 3.6% . Η Γερμανία, η ομοσπονδιακή Δημοκρατία της λιτότητας και του καλού παραδείγματος, έφτασε μόνο δύο φορές το 3% στο τελευταίο τρίμηνο του 2007 και στο πρώτο τρίμηνο του 2008>>.  Η <<The  telegraph>> επισημαίνει <<οι οικονομολόγοι λένε ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εντελώς ανέφικτοι >>.
     Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόγραμμα που υποτίθεται θα διασώσει την Ελλάδα δεν αποδίδει, η χώρα βουλιάζει στην ύφεση και στην ανεργία η εκάστοτε κυβέρνηση,  επωμίζεται ένα μεγάλο , μη βιώσιμο χρέος. Η  πολιτική της λιτότητας, λογικά δεν μπορεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα, στόχος των μνημονίων δεν είναι η εξεύρεση χρημάτων. Η λιτότητα είναι ένας αυτοτελής στόχος, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ολοκλήρωση του σχεδίου. Ένας λογικός πολιτικοποιημένος νους, νοεί ότι στόχος των δανειστών είναι η δημόσια περιουσία (Αγγλικό δίκαιο, παραίτηση χωρίς κανένα όρο από κάθε ασυλία, ΤΑΙΠΕΔ κλπ.) με το αριστερό τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης της αριστεράς, φαίνεται ξεκάθαρα ότι στόχος είναι και η ιδιωτική περιουσία.
    Το δημόσιο χρέος είναι καλός παράγοντας, για την δήμευση της δημόσιας περιουσίας. με ότι αυτό συνεπάγεται όπως για παράδειγμα τον ορυκτό μας πλούτο π.χ. υδρογονάνθρακας κλπ.
    Το ιδιωτικό χρέος τους δίνει την δυνατότητα για ένα σκληρό σχέδιο λιτότητας, που συνέπεια θα έχει να διαλύσει την ψυχολογία και τις άμυνες των πολιτών .  
      Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικού πανεπιστημίου, γνωρίζει ότι όταν η οικονομία ολισθαίνει σε πλήρη υφεσιακά  μέτρα , που οδηγούν σε μαρασμό τις επιχειρήσεις, σε απολύσεις, μειώσεις μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων και παράλληλα έχουμε αύξηση της φορολογίας, το ιδιωτικό χρέος  μαθηματικά δεν μπορεί να είναι εξυπηρετούμενο. Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ μειώνουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, γιατί τα προϊόντα ακριβαίνουν, εξάλλου είναι πασίγνωστο ότι οι αυξήσεις μειώνουν και δεν αυξάνουν τα έσοδα του κράτους.
      Παρακολουθώντας τους προεκλογικούς λόγους, δεν ακούς ένα μεστό πολιτικό λόγο, που να σχεδιάζει , να μιλάει για ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, αλλά ακούμε ο ένας να μιλάει και να κριτικάρει τον άλλο, είναι απών ο πολιτικός σχεδιασμός για τη χώρα.
     ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ  ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ.
   Για να έχουμε και να αποκτήσουμε σαν χώρα , ένα ουσιαστικό  πολιτικό λόγο, με ένα μακρόπνοο πρωτογενή σχεδιασμό, πρέπει από την πολιτική να εξαφανίσουμε το κακό, την ιδιοτέλεια, την πολιτική κληρονομιά,  τις πελατειακές σχέσεις, για τις οποίες προτείνω να διώκονται και ποινικά.
    Τουλάχιστον σε αυτές τις εκλογές ας επαναφέρουμε το ήθος στην πολιτική στο βαθμό που υπάρχει. Πρέπει να αποκλείσουμε τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές , γιατί αυτοί εξαφανίζουν τους ικανούς και συνετούς. Βέβαια είναι τρομερά δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να αντιπαρατεθεί κανείς με τον λαϊκιστή και τον δημαγωγό. Δυστυχώς οι πολίτες παρασύρονται από τις βαρύγδουπες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια. Ο Ευριπίδης είπε στον Ορέστη  ΟΤΙ << Ένας κακός δημαγωγός, που είναι γλυκός στα λόγια, στην πόλη πάντα φέρνει μεγάλο κακό>>. Ο Αριστοφάνης με το δικό του γλαφυρό , έντονο τρόπο μας τα περιγράφει. Το ίδιο μας λέει και ο Αισχίνης κατά του Κτησιφώντος ότι ο <<κακός χαρακτήρας, αν πάρει μεγάλη εξουσία στα χέρια του, απεργάζεται μεγάλες συμφορές>>. Η Αριστοφάνεια αυτή σοφία μας διδάσκει και σήμερα. Η χώρα για να βρει το δρόμο της χρειάζεται σοβαρούς, ικανούς ,υπεύθυνους πολιτικούς . Για να βγούμε από το τέλμα πρέπει να επιβληθεί στην κοινωνία μας η αρισταρχία , η παιδεία, η συλλογικότητα και όχι ο ωχαδερφισμός , το βόλεμα και το ρουσφέτι.  
    Ο Σόλων έχει πει ότι <<εκείνη η πόλη διοικείται άριστα, στην οποία συμβαίνει οι αγαθοί να τιμώνται και αντίθετα , οι κακοί να παραμερίζονται>>.
      Η μεγάλη  κρίση που βιώνουμε σήμερα, γιατί τώρα πια όλοι γνωρίζουμε τα αίτια, η οποία από οικονομική έχει γίνει και κοινωνική, πολιτιστική , πολιτική, πρέπει να μας γίνει παράδειγμα να μελετήσουμε βαθύτερα την ελληνική κατάσταση , να διακρίνουμε το σωστό από το λάθος, την αλήθεια από το ψέμα τον λαϊκιστή από τον συνετό και υπεύθυνο. Φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού με μια υπεύθυνη σοβαρή κυβέρνηση που θα λέει μόνο και μόνο την αλήθεια μπορούμε να ελπίζουμε.
                             ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                           (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ
                                      01—09—2015
                      

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου