Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ  3  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
  Στις εκλογές της Κυριακής θα πρέπει να ψηφίσουμε με γνώμονα ότι είναι μέγα ψέμα , το κόμμα που θα προκύψει θα αλλάξει κατά το ελάχιστο το μνημόνιο 3.
   Κανένας πολιτικός κομματικός σχηματισμός δεν μπορεί να διαγράψει αυτά που οι ίδιοι ψήφισαν στην προηγούμενη βουλή με μεγάλη πλειοψηφία. Άρα γιατί γίνονται οι εκλογές; Μα απλά για να εφαρμοσθεί με την πρέπουσα ευκολία , αυτά που το σύνολο των βουλευτών που θα είναι στην προσεχή βουλή , έχουν ήδη ψηφίσει στην προηγούμενη.
    Το μνημόνιο 3 απαιτεί την πλήρη τήρηση υποχρεώσεων  που αφορούν την εκταμίευση των υπόλοιπων χρημάτων.  Ήδη έχουμε εισπράξει αρκετά δίς. Προϋπόθεση για να μπει η χώρα  σε έναν αναπτυξιακό δρόμο , πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι μεταρρυθμίσεις που οι ίδιοι έχουν αποδεχθεί κατά πλειοψηφία, για μείωση του κράτους και απελευθέρωση της αγοράς.
    Το χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο θεωρητικά έχει δίκιο η λαϊκή ενότητα. Εδώ όμως τίθεται η αλήθεια και το πρακτικό εύλογο ερώτημα , πως θα το αποδείξουμε? Αφού κανένας διεθνής οργανισμός δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Απλά το μεγαλύτερο μέρος του χρέους δεν  αποτελείται από δάνεια ιδιωτών, αλλά το έχουμε δανεισθεί και έχουμε βάλλει υποθήκη εθνικό μας πλούτο, από τους προϋπολογισμούς κρατών  της Ε.Ε.  τα οποία κράτη αυτά δικαιωματικά ζητούν τα λεφτά τους πίσω. Το χρέος είναι 87%<< κρατικό>> και 13 % <<ιδιωτικό>> δηλαδή ανήκει σε ιδιωτικές τράπεζες.  
   Οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, πρακτικά είναι αδύνατο , να μπουν στο τραπέζι σαν επιχείρημα προς τους θεσμούς της Ευρώπης  και στην παρούσα φάση δεν μπορεί να είναι επιχείρημα για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας.
   Η φορολόγηση δεν αποτελεί καίρια λύση , για την επίλυση του προβλήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι θα φορολογήσει το μεγάλο κεφάλαιο , να μας πει τελικά τι εννοεί, γιατί η χρηματιστηριακή αξία όλων των εταιρειών συνολικά είναι μια δόση προς το Δ.Ν.Τ. μείωση της φορολογίας συνεπάγεται και πάταξη της φοροδιαφυγής .
     Από τα ντιμπέιτ έλειψε παντελώς η συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα, απεναντίας κυριαρχεί με τι τρόπο θα φορολογήσουμε την ένδοξη αγροτιά που φυλάει στην περιφέρεια τις Θερμοπύλες.  Έλειψε η πρόταση για  την περιφερειακή ανάπτυξη, το σχέδιο  πως θα ενώσουμε και θα ζωντανέψουμε τα τέσσερα άκρα της χώρα μας Έλειψε  η πρόταση , ο σχεδιασμός, πρυτάνευσε η αλληλοκριτική  μεταξύ τους και η πολιτική πενία.
    Όλοι τους θέλουν να λέγονται αντιμνημονιακοί κανένας δεν  τολμάει να μας πει ότι τα μνημόνια  δεν κατέστρεψαν τη χώρα  , αλλά η κατάρρευση  της οικονομίας μας έφερε τα μνημόνια. Τα μνημόνια προτείνουν μεταρρυθμίσεις που δεν τολμάμε να αποδεχθούμε.
    Το πελατειακό κράτος δεν τολμά να το πειράξει κανένας, η υπερφορολόγηση όμως  είναι πρωταρχικός στόχος. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε κατά αναλογία περισσότερους φόρους και πολύ λιγότερες μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να δανεισθούμε από πουθενά, εκτός της ΤΡΟΙΚΑ. Οι ελπίδες για Κίνα και Ρωσία ήταν άνθρακας ο θησαυρός.
     Αναδιάρθρωση και διαγραφή του χρέους ανήκουν στη φανταστική θεωρία και όχι στην πράξη, γιατί αυτό είναι αδύνατο να γίνει από τις ευρωπαϊκές συνθήκες για όλα τα κράτη μέλη που ανήκουν στην Ε.Ε. κατά συνέπεια διαγραφή του χρέους, είναι ανέκδοτο.
     Όσων αφορά για επιστροφή στη δραχμή , θα σήμαινε άμεση προλεταριοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, με φτωχοποίηση και παράλληλη κερδοσκοπία, είναι κάτι που ούτε το Κ.Κ.Ε. ούτε και το ΛΑ.Ε δεν το λέει ξεκάθαρα αλλά εν μέρει το αποφεύγουν.
   Η Ελλάδα έχει 39 αεροδρόμια , 123 μεγάλα λιμάνια (εκτός  τα μικρά λιμανάκια στα χιλιάδες νησιά που διαθέτει), 100 και πλέον νοσοκομεία, 189 Κ.Υ., 138 τελωνεία, 22 ΑΕΙ, 15 ΤΕΙ, 6 κρατικά κανάλια, 8 συγκοινωνιακούς φορείς στο λεκανοπέδιο (ΗΛΠΑΠ,ΕΘΕΛ,ΟΑΣΑ,ΗΣΑΠ,ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ,ΟΣΕ,ΚΤΕΛ), εκατοντάδες στρατόπεδα, αναρίθμητους  Δήμους και Κοινότητες με 35 στην Αθήνα, όταν η Γερμανία διαθέτει ελάχιστα αεροδρόμια και 1 λιμάνι στο Αμβούργο. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει , κράτη που διαθέτουν πολύ λιγότερους πόρους σε δομές από την Ελλάδα, όπως η Γαλλία, η Αυστρία, η Αγγλία, η Γερμανία κ.α. να είναι πολύ πιο πλούσια από εμάς;
  Η χώρα μας χρειάζεται μια κυβέρνηση συντεταγμένη με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα , μια κυβέρνηση ενότητας.
   Για το καλό της χώρας ας αφήσουμε τις αγκυλωτικές κορόνες της σοσιαλιστικής εγχώριας ουτοπίας, προσαρμόζοντας την πραγματικότητα με την λογική και την αλήθεια.
    ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ. 17-9-15.
         6937128163.          2723041506.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου