Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ.
   Καθημερινά ακούω ανθρώπους εδώ στην επαρχία που ζούμε, να προσπαθούν να αιτιολογήσουν την οικονομική δυσπραγία που έχει περιπέσει η χώρα μας, ότι δεν παράγουμε τίποτα και τρελαίνομαι.
   Είναι λάθος να έχουμε πιστέψει ότι ζούμε σε ένα τόπο, σε μια χώρα και να τον αποκαλούμε ψωροκώσταινα , είναι προσβολή να υποτιμούμε έναν πλούσιο, ευλογημένο τόπο.
    Ο μεγαλύτερος φόβος, που μας έχουν εντρυφήσει είναι ότι, άμα είμαστε εκτός Ε.Ε. και εκτός του ευρώ, θα είχαμε πεινάσει, επειδή δεν παράγουμε τίποτα, η επειδή είμαστε τεμπέληδες.
     Αυτοί που το λένε η δεν γνωρίζουν την Ελληνική Γή, η άλλο σκοπό υπηρετούν, η είναι εχθροί αυτής της πανέμορφης χώρας.
      Η Ελλάδα παράγει μια τεράστια γκάμα προϊόντων και αγαθών εκτός από το ιδιαίτερο , μοναδικό κλίμα που έχει παγκοσμίως, την ιδιαίτερη φιλοξενία, μαζί με το ξεχωριστό Ελληνικό φιλότιμο.
       Παράγουμε και καλλιεργούμε το ευλογημένο δένδρο της ελιάς, που παράγει το λάδι αρίστης ποιότητας ,   πρώτο στο κόσμο σε ποιότητα και πλούσιο σε μια ευεργετική ξεχωριστή ουσία, την ελαιοκανθίνη, που του δίνη αυτή την ωφέλιμη ιδιαίτερη γεύση του πικρού. 
       Παράγουμε πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, πατάτες, βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια, αγκινάρες, μανιτάρια, σπαράγγια, καρπούζια, πεπόνια, ντομάτες, φασόλια, φράουλες, σταφύλια, βότανα, αρωματικά φυτά κλπ. κλπ. και πόσα ξεχνάω , ΟΚ  δεν παράγουμε μπανάνες ή μάνγκο, μα όχι λάθος και μπανάνες στην Κρήτη παράγουμε πιο μικρές αλλά πολύ νόστιμες.
       Είμαστε η 2η παραγωγός χώρα στο κόσμο σε ελαιόλαδο, στις ΗΠΑ καλύπτουμε το 55% της ζήτησης και το 73% σε ελιές…
        Είμαστε η 3η παραγωγός χώρα στο κόσμο σε κρόκο ( το saffron της Κοζάνης με την ωφέλιμη ξεχωριστή του ιδιότητα, αποτελεί τροπικό έδεσμα σε άλλες χώρες ).
        Είμαστε ο 3ος μεγαλύτερος προμηθευτής των ΗΠΑ (25% περίπου) σε αγελαδινό και πρόβειο γάλα μαζί με τα παράγωγα τους  ( γιαούρτι, τυρί, μυζήθρες, βούτυρο κλπ). Με λίγα λόγια έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες 300 εκατομμυρίων κατοίκων, αλλά δεν μπορούμε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες 10 εκ. κατοίκων.
       Είναι παράδοξο και χωρίς καμία λογική   να εισάγουμε γαλακτοκομικά προϊόντα από το εξωτερικό.
        Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ακαλλιέργητα στρέμματα εύφορης Γής,  που μπορούν να φυτρώσουν τα πάντα. Σε παλαιότερο άρθρο μου είχα αναφερθεί ειδικά για τον πυλόκαμπο, εδώ στην πυλία, στην Πύλο ένας τεράστιος κάμπος εγκαταλελειμμένος στη μοίρα του, χωρίς να παράγει ούτε ένα σκόρδο, ούτε ένα κρεμμύδι. Εδώ να επέμβει η πολιτεία , με ειδικά προγράμματα υπό την επίβλεψη γεωπόνων, να κάνη τον τόπο αυτό να γεννήσει , να καρποφορήσει πάλι  ούτως ή άλλως εργατικό δυναμικό έχουμε , μπορεί να υποχρεώσει πολλούς με ειδικό μισθολόγιο, από αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι στην λίστα ανέργων, να μια ευκαιρία να βρουν απασχόληση. 
    Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε , ότι  η Χίος παράγει την ξεχωριστή μαστίχα, η οποία σήμερα την χρησιμοποιούμε και για φαρμακευτικούς σκοπούς στα φαρμακεία, γιατί  κάνει καλό σε όσους υποφέρουν από το στομάχι τους, εκτός την πλούσια γεύση που έχει. Και όμως οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου βάλλονται τώρα με νέους φόρους.
     Οι Ελληνικές μας θάλασσες , μας χαρίζουν 160.000 τόνους ψαριών κάθε χρόνο, δηλαδή το 125% των αναγκών μας για ένα έτος. Εάν λάβουμε υπόψη τις ιχθυοκαλλιέργειες, τότε μπορούμε να μιλάμε για ένα ποσό αστρονομικό της τάξεως του 220%!  
      Είχαμε εργοστάσια ζάχαρης στη βόρεια Ελλάδα, που κάλυπταν τις ανάγκες όλης της χώρας, δυστυχώς με τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, έκλεισαν και τώρα εισάγουμε ζάχαρη από το εξωτερικό.
      Εισάγουμε σκόρδα σε μια χώρα ηλιόλουστη, είναι πιο εύκολο να βρεις λεμόνια από την Αίγυπτο παρά ντόπια.
      Οι πολιτικοί μας όμως περί άλλα τυρβάζουν. Αφήνουν την ουσία και ασχολούνται με τι τρόπο θα φορολογήσουμε  τους Έλληνες, με τον πρωτογενή τομέα δεν ασχολείται κανείς.
       Ο αείμνηστος στρατηγός Ντεγκώλ στη Γαλλία όταν ανέλαβε την εξουσία , σε μια πολύμορφη χώρα με πολλές κοιλάδες, όπου η κάθε μία παρήγαγε το δικό της τυρί, με διαφορετικό τύπο. Υπήρχαν πεντακόσια, όσες οι κοιλάδες, είδη τυριών. Οι διαφορετικότητα του μεγάλου στρατηγού από τους δικούς μας πολιτικούς είναι ότι αυτός κατόρθωσε να κυβερνήσει με αυτά τα στοιχεία της πολυμορφίας . Οι κοιλάδες σώθηκαν, τα τυριά πολλαπλασιάστηκαν, οι άνθρωποι έμειναν εκεί, η Γαλλική περιφέρεια ανθεί μέχρι σήμερα. Τα παιδιά του Μάη  του68 αγάπησαν τις κοιλάδες και έμειναν εκεί.
      Στην χώρα μας δεν είχαμε ποτέ έναν Ντεκώλ ούτε κάποιον που να του έμοιαζε έστω και λίγο. Τα παιδιά του πολυτεχνείου με την πολιτική τους, στη λεγόμενη μεταπολίτευση, εκτός του ότι συρρίκνωσαν τις τοπικές γεύσεις, αλλά κατάφεραν να εγκαταλειφθούν και οι δικές μας πεδιάδες  και κοιλάδες, με αποτέλεσμα την υπανάπτυξη της επαρχίας.
      Στη χώρα μας η ερημοποίηση,  η εγκατάλειψη της υπαίθρου, η εξαφάνιση των τοπικών μας προϊόντων και της εγχώριας βιομηχανίας μας, συμβολίζει την έλλειψη σωστής διακυβέρνησης  και η επικράτηση της ακυβερνησίας.
       Το ίδιο  έγινε στα μη— φαγώσιμα :
   - Είμαστε η πρώτη χώρα στο κόσμο σε αλουμίνιο.
   - Η μεγαλύτερη παραγωγός στην Ευρώπη σε βωξίτη.
   - 2η χώρα στον  κόσμο σε σμηκτίτες, το χρησιμοποιούμε σε μια σειρά προϊόντων όπως καλλυντικά, φάρμακα.
    - Έχουμε τεράστια παραγωγή σε νικέλιο.
    - Έχουμε πολλές αξιόπιστες φαρμακοβιομηχανίες.
    - Έχουμε μια τεράστια βιομηχανία που λέγεται τουρισμός, προσφέρει στην Ελληνική οικονομία σχεδόν 40 δίς το χρόνο, δηλαδή σχεδόν όσα παράγει ολόκληρη η βιομηχανία της Δανίας , της Ολλανδίας του Ντάισελμπλουμ!  Παράγουμε βαμβάκι, τον λευκό χρυσό όπως το αποκαλούσαν πριν από 100 χρόνια, είμαστε 12οι στο κόσμο.
- Παράγουμε τσιμέντο, ξύλα, τούβλα, όλα τα οικοδομικά υλικά.
- Έχουμε το πιο σημαντικό πόσιμο νερό, που επαρκεί για όλες μας τις ανάγκες. Είχαμε και έχουμε βαριά βιομηχανία που δυστυχώς έχει υποβαθμιστεί πχ η ΕΛΒΟ έκλεισε λόγω μνημονίου.
- Διαθέτουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο του πλανήτη, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομο, οδικές αρτηρίες.
 - Διαθέτουμε εργατικό προσωπικό με υψηλές γνώσεις ( το 70% των νέων μας κατέχει πτυχίο ΑΕΙ η ΤΕΙ), δυστυχώς όμως αντί όλοι αυτοί να προσφέρουν  και να παράγουν επάνω  στον τομέα τους , στην ειδικότητά τους , απασχολούνται οι περισσότεροι σε δουλειές παροχής υπηρεσιών, μη παραγωγικές.
  - Διαθέτουμε τη ΔΕΗ έναν μεγάλο ενεργειακό φορέα , από τους μεγαλύτερους στο κόσμο που εξάγει ρεύμα σε τουλάχιστον 4 γειτονικές χώρες. Που να πάρει, μέχρι πετρέλαιο, ουράνιο και πλουτώνιο διαθέτει η Ελληνική Γή.
    Όσοι πιστεύεται ότι ζούμε σε μια φτωχή χώρα, σημαίνει ότι σας αρέσει να σας δουλεύουν.
     Φίλε αναγνώστη τελικά το παιχνίδι εκεί παίζεται, να πάρουμε την ευλογημένη χώρα μας πίσω, να πιστέψουμε στην πίστη όλων των κατοίκων , στις δικές μας δυνατότητες, στη Γή μας, στην ιστορία μας.
    Όσο παραμένουμε με ηττοπάθεια, θεωρώντας πως δεν παράγουμε τίποτα, ότι ζούμε σε μια φτωχή χώρα, χωρίς να ψάχνουμε τα αληθινά αίτια, γιατί φθάσαμε σε αυτή την οικονομική δυσπραγία, θα είμαστε πάντα εξαρτώμενοι από τους άλλους, τότε λίγα θα αλλάξουν.
                 ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
             (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)  ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ
                    2—12—2015   6937128163.    

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου