Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.  3-11-2016.
ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ  ΣΕ ΔΙΘΕΣΙΟ.
Με το αίτημα αυτό απευθύνομαι στον κ. Υπουργό Υγείας, στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον κ. Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στον κ. Διοικητή Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Κέντρο Υγείας Πύλου, στον κ. Πρόεδρο Τ.Κ Κορυφασίου.

Λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον σας για ότι αφορά την υγεία των πολιτών γενικά και πολύ περισσότερο στην περιφέρεια , που σε σχέση με το κέντρο οι συνθήκες είναι πολύ δυσκολότερες και αρκετά πενιχρές. Οι εργαζόμενοι  στο χώρο της υγείας στα χωριά καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες , έτσι ώστε οι κάτοικοι να απολαμβάνουν το ύψιστο αγαθό που λέγεται κοινωνική περίθαλψη. Θέλω να τονίσω λόγω προσωπικής εμπειρίας , ότι πράγματι η προσφορά είναι τεράστια στα χωριά , σε σχέση με τα τεχνικά μέσα που υπάρχουν.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα προβλήματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που αντιμετωπίζει η περιοχή της τοπικής κοινότητας Κορυφασίου στο Δήμο Πύλου Νέστορος.
Στο Περιφερειακό Ιατρείο του Κορυφασίου που λειτουργεί σαν αποκεντρωμένη μονάδα του κέντρου Υγείας Πύλου, υπηρετεί ένας μόνο Γενικός Ιατρός ο οποίος καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τις Τοπικές Κοινότητες, Κορυφασίου, Πετροχωρίου, Ρωμανού, Τραγάνα και τον οικισμό της Γιάλοβας. Ιδιαίτερες περιοχές από τους πλέον δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς της Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας με πληθυσμό σχεδόν 1500 κατοίκους, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο πληθυσμός αυτός αυξάνεται ραγδαία, με πολλαπλά καθημερινά υγειονομικά έκτατα περιστατικά που πολλές φορές χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας.
Η περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μια αλματώδη οικιστική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα οι μόνιμοι κάτοικοι της γύρω περιοχής να έχουν αυξηθεί και παράλληλα ο γεροντικός πληθυσμός να είναι αυξημένος. Στην περιοχή λειτουργεί η μεγαλύτερη  τουριστική επένδυση   (Π.Ο.Τ.Α .) με δύο μεγάλες μονάδες ξενοδοχειακές που η δυναμικότητα τους είναι σχεδόν γύρω στους 4.000 τουρίστες, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε μια δεύτερη μεγάλη πόλη. Παράλληλα θα συνεχισθεί και η νέα επένδυση που μελλοντικά θα λειτουργήσει στην περιοχή της Γιάλοβας. Στο γεωγραφικός χώρο που εκτίνεται στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές παραθεριστικές κατοικίες και μονάδες τουριστικές. Ο οδικός άξονας είναι επικίνδυνος με αποτέλεσμα η πρόσβαση στο κοντινότερο Νοσοκομείο που είναι της Κυπαρισσίας και της Καλαμάτας να είναι σχεδόν μια ώρα.
Όπως καταλαβαίνεται η παραπάνω λόγοι και όχι μόνο κρίνουν αναγκαία την πρόσληψη και δεύτερου ιατρού στο Π.Ι. Κορυφασίου. Γιατί  ένας μόνο ιατρός είναι αδύνατον να ανταποκριθεί και να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της περιοχής. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα αντισταθμιστικά ρεπό που λαμβάνει λόγω εφημεριών του στο Κ.Υ. Πύλου , το ιατρείο στο κορυφάσιο παραμένει ακάλυπτο 6-7 μέρες το μήνα χωρίς να λάβουμε υπόψη και τις νόμιμες άδειες που δικαιούται  και τα έκτατα περιστατικά( τροχαία κ.λπ.) που τυχαίνουν καθημερινά.
Λόγω των αυξημένων  αυτών αναγκών , όσων αφορά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή κρίνεται άμεση ανάγκη το ιατρείο του Κορυφασίου να στελεχωθεί και με δεύτερο ιατρό (αγροτικό).

 Κύριε Υπουργέ,
 Ελπίζω ότι πράγματι θα δώσετε λύση στο υπαρκτό και μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τ.Κ. Κορυφασίου στο Δήμο Πύλου Νέστορος έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι υπαρκτές ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην  περιοχή μας.
Λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι μέσα σε όλα αυτά και ειδικά την οικονομική δυσχέρεια, που αντιμετωπίζουμε σήμερα σαν κοινωνία ,πρωτεύει η υγεία και η άμεση εξυπηρέτηση  των πολιτών, στα χωριά μας που ευτυχώς ακόμα παραμένουν ζωντανά.
                                                                 Σας ευχαριστώ.
                                                                   Με εκτίμηση.
                                                           ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                                        (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)
                                                          3—11—2016

                


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου