Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.  29—11-2016.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΑ Η.Ε.  1979
Ένας δημοσιογράφος όταν τον ρώτησε εάν φοράει αλεξίσφαιρο, αυθόρμητα του έδειξε το στήθος του και του απάντησε ότι ναι φοράει μια Πανοπλία Ηθικής.
Σαν φόρο τιμής σε ένα ξεχωριστό ηγέτη , όπου σίγουρα οι απόψεις πολλών διχάζονται, θεώρησα καλό να δημοσιεύσω έναν ιδιαίτερο, ξεχωριστό επαναστατικό λόγο πού σήμερα πολύ περισσότερο είναι και παραμένει πολύ επίκαιρος και διδακτικός στους σημερινούς κυβερνώντες.
Κύριε Πρόεδρε Κύριοι Αντιπρόσωποι:
Αναφέρονται συχνά τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πρέπει επίσης να ειπωθούν τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Γιατί κάποιοι άνθρωποι εξαναγκάστηκαν να περπατούν ξυπόλητοι; Για να μπορούν κάποιοι άλλοι να μετακινούνται με πολυτελή αυτοκίνητα; Γιατί κάποιοι άνθρωποι να ζουν μόνο μέχρι τα 35 τους χρόνια, για να ζουν κάποιοι άλλοι μέχρι τα 70 ; Γιατί κάποιοι άνθρωποι να είναι απελπιστικά φτωχοί; για να είναι κάποιοι άλλοι ανεκδιήγητα  φτωχοί; Μιλάω.. στο όνομα των παιδιών όλου του κόσμου που δεν έχουν να φάνε ούτε ένα κομμάτι ψωμί. Μιλάω..στο όνομα των αρρώστων που δεν έχουν φάρμακα .. Μιλάω .. εκ μέρους εκείνων που τους στέρησαν το δικαίωμα στην ζωή και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Κάποιες χώρες έχουν άφθονους πόρους, ενώ άλλοι δεν έχουν τίποτα. Ποια είναι η μοίρα τους; Να  πεθαίνουν από την πείνα; Να υπάρχει για πάντα φτώχεια; Ποιος είναι τότε ο σκοπός του πολιτισμού;  Γιατί τότε υπάρχει η ανθρώπινη συνείδηση;
Ποιος είναι τότε ο σκοπός των Ηνωμένων Εθνών;
Ποιος είναι τότε ο λόγος ύπαρξης του κόσμου όλου;
Δεν μπορούμε να μιλάμε  έτσι για ειρήνη.
Στο όνομα των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα… η από ασθένειες που θα μπορούσαν να θεραπευτούν, κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ειρήνη …με 900 εκατομμύρια αναλφάβητους (τότε το 1979, τώρα είναι πολύ περισσότεροι).
Η εκμετάλλευση  των φτωχών χωρών, από τις πλούσιες χώρες πρέπει να σταματήσει.
Ξέρω ότι σε πολλές φτωχές χώρες, υπάρχουν επίσης Δούλοι και Αφέντες. Τώρα μιλάω στις πλούσιες χώρες, για να συνεισφέρουν και στις φτωχές χώρες για να διανείμουν.
Αρκετά με τα λόγια…
Χρειάζονται περισσότερες πράξεις. Αρκετά με ότι μας αποσπά την προσοχή …Λείπουν πράξεις χειροπιαστές…
Αρκετά είπαμε γι αυτό τη νέα Παγκόσμια οικονομική τάξη της σπέκουλας… που κανείς δεν καταλαβαίνει.
Θα πρέπει πλέον να μιλάμε για μια αληθινή και αντικειμενική τάξη, που όλοι θα καταλαβαίνουν. Εγώ δεν έχω έρθει εδώ σήμερα ως προφήτης της Επανάστασης. Δεν έχω έρθει να καλέσω τον κόσμο σε βίαιη εξέγερση, ούτε το αναζητώ. Έχουμε έρθει να μιλήσουμε για ειρήνη, για συνεργασία μεταξύ των λαών, έχουμε έρθει για να προειδοποιήσουμε, εάν δεν λύσουμε ειρηνικά και επιδέξια τις αδικίες και τις τρέχουσες ανισότητες , το μέλλον θα είναι ολέθριο.
Ο ήχος των όπλων, η απειλητική γλώσσα, η κυριαρχία στο παγκόσμιο σκηνικό , όλα πρέπει να σταματήσουν.
Αρκετά με την ψευδαίσθηση , ότι τα προβλήματα του κόσμου μας , μπορούν να λυθούν με πυρηνικά.
Οι βόμβες μπορεί να είναι ικανές να σκοτώσουν τους πεινασμένους , τους αρρώστους και τους αδαείς… αλλά δεν μπορούν να σκοτώσουν την Πείνα, την Αρρώστια και την Αμάθεια. Δεν μπορούν να σκοτώσουν την Επανάσταση των λαών και στο <<ολοκαύτωμα>> θα πεθάνουν και οι πλούσιοι. Γιατί οι πλούσιοι είναι  αυτοί που σε αυτό τον κόσμο έχουν περισσότερα να χάσουν.
Ας αποχαιρετήσουμε τα όπλα και ας έρθουμε κοντά όλοι μαζί πολιτισμένα να δούμε τα σοβαρά προβλήματα της εποχής μας.
Αυτή είναι η ευθύνη , το ιερό καθήκον όλων των πολιτικών  και αυτή είναι η ουσιώδης προϋπόθεση για την επιβίωση του ανθρωπίνου είδους.
 Ένας βαρυσήμαντος  λόγος, που ακούσθηκε στο βήμα των Η.Ε. από έναν ηγέτη που θα  τον κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος , παραμένοντας όμως Αθάνατος στις σελίδες της ιστορίας αλλά και στις ψυχές μας …που τόλμησε να θέσει δημόσια το ερώτημα, ποιος είναι τελικά ο λόγος ύπαρξης του ΟΗΕ , εφόσον σε τούτο εδώ τον κόσμο κυριαρχεί ο πόνος , η αδικία, η ανισότητα, η έλλειψη αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, ο πόλεμος, η φτώχεια…  Με τα  δικά  του λόγια, εναποθέτουμε έναν φόρο τιμής προς τον ίδιο.
 Ένας λόγος  που πρέπει να γίνει το παράδειγμα για όλους τους ηγέτες του κόσμου. 
                        ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                            (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)   
                                    ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ
                                      29—11—2016




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου