Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.   8—12—2016.
Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Όσοι αποφάσισαν στην Ελλάδα να ασκήσουν δικό τους ελεύθερο επάγγελμα, εκτός από την γοητεία της ιδιοκτησίας  και σίγουρα με  πολλές  θετικές απολαβές, καθημερινά  αντιμετωπίζουν την σκληρότητα του κράτους , πολλές φορές και τις ίδιας της κοινωνίας.  Για αυτόν που τόλμησε να κάνει μια μικρή, η μια μεγάλη επένδυση, δεν ισχύει η αρχή του δικαίου, με την δέουσα συνταγματική αρχή της ισότητας, που θα έπρεπε να ισχύει ζώντας σε μια ευνομούμενη πολιτεία με αρχές δικαίου. Ο ελεύθερος επαγγελματίας θεωρείται κάτι σαν συνώνυμο του κακού , λες και για όλη την οικονομική κατάσταση και τα δεινά της χώρας, φταίει μόνο αυτός.  Στην χώρα μας ισχύει απόλυτα ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο και ο καταστηματάρχης, έχει πάντα άδικο. Ο ελεύθερος επαγγελματίας θεωρείται κάτι περίεργο με πολλά αρνητικά σχόλια. Εξ άλλου χρόνια τώρα με όλους τους φορολογικούς νόμους όλων των εκάστοτε κυβερνήσεων , αυτό στην ουσία  επιβεβαιώνεται. Όσοι επιλέξαμε  να στήσουμε σε μια  γωνιά μια δική μας δουλειά απορρίπτοντας  να γίνουμε ιδιωτικοί η δημόσιοι υπάλληλοι ουσιαστικά έχουμε περιορισμένα δικαιώματα.
 Ο ελεύθερος επαγγελματίας, δουλεύει χωρίς κατά βάθος να έχει ένα ανθρώπινο ωράριο, ξεπερνώντας κατά πολύ το πενθήμερο και το οκτάωρο.
Δεν μπορεί να αρρωστήσει , δεν μπορεί να απουσιάσει από τη δουλειά του. Είναι αναγκασμένος να δέχεται την κριτική όλων των πελατών για οτιδήποτε .
Η δουλειά του δεν είναι ποτέ σίγουρη , ειδικά σήμερα που ο ανταγωνισμός και η πληθώρα των επαγγελμάτων  είναι τεράστια, είναι ο μόνος  που έμμεσα υπόκειται σε μια διαρκή καθημερινή αξιολόγηση, κάτι που στο δημόσιο τομέα δεν γίνεται, γιατί εκεί επικρατεί ο νόμος της μονιμότητας.
Δεν μπορεί να απεργήσει, δεν έχει την δυνατότητα να εκβιάσει την κυβέρνηση, ούτε να κλείσει τους δρόμους.
Πληρώνει χαράτσια υπέρ της ανεργίας, χωρίς να  ρωτάτε εάν  ο ίδιος έχει να φροντίσει το σπίτι του,  τα παιδιά του, τους προμηθευτές του, τα ασφαλιστικά του ταμεία, τα έξοδα της δουλειάς του, τις τράπεζες κλπ.
Είναι αυτός που θα διαθέσει τους κόπους μιας ζωής και ένα μεγάλο χρηματικό κεφάλαιο,  για να στήσει μια δουλειά .
Εάν καταφέρει και αποκτήσει χρήματα θα γίνει το κόκκινο πανί ότι κάτι πονηρό έκανε, είτε φοροδιαφυγή, είτε διάφορα άλλα.
Εάν πτωχεύσει πάλι θα τον λοιδορεί η κοινωνία, με πολλά αρνητικά σχόλια, ότι δεν ήταν σωστός επαγγελματίας, η σπάταλος και τόσα άλλα.
Σε γενικές γραμμές κατηγορείτε ότι δεν κόβει αποδείξεις , ότι είναι φοροφυγάς, κανένας όμως δεν κατηγορεί τον πολίτη ότι και αυτός πολλές φορές δεν ζητάει τιμολόγιο, η απόδειξη  αρέσει στην κοινή γνώμη να βάζει πάντα στο στόχαστρο τον ελεύθερο επαγγελματία. 
Εάν κάνει άθελά του κάποιο λάθος ζημιώνοντας τον πελάτη  δεν συγχωρείτε εύκολα.
Άδειες δεν μπορεί να πάρει, ούτε  και να κρυολογήσει , γιατί εάν κλείσει το μαγαζί του, τα έσοδα του θα είναι  τελείως μηδενικά, φυσικά και  εφάπαξ δεν δικαιούται να πάρει.
Πάντα είναι εκτεθειμένος σε οποιαδήποτε κριτική για οτιδήποτε , ακόμα και για την συμπεριφορά του.
Πολλοί τηρούν μόνοι τους τα φορολογικά βιβλία, γιατί αδυνατούν να πληρώσουν το λογιστή τους, με αποτέλεσμα  να κάνουν και πολλά λάθη σε αυτό τον απίστευτο φορολογικό  δυσνόητο λαβύρινθο που βιώνουμε σήμερα.  
Εργάζεται ακόμα και με κίνδυνο της ζωής του , αμελώντας εσκεμμένα να προβεί σε ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες για να μη λείψει από την εργασία του , φοβούμενος μην χάσει την πελατεία του.
Πληρώνει ένα τεράστιο ποσοστό σαν φόρο εισοδήματος και προκαταβολή επομένου έτους, αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη. Φορολογείται  με διαφορετική κλίμακα από το πρώτο ευρώ , χωρίς να ισχύει γι αυτόν η φοροαπαλλαγή που ισχύει σε άλλους κλάδους.
Πληρώνει τα ασφαλιστικά ταμεία από την τσέπη του κάθε μήνα (Και όχι κάποιος εργοδότης του) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα του, η τις ζημιές που μπορεί να έχει υποστεί. Με αποτέλεσμα να μην έχει ασφαλιστική ενημερότητα και ασφάλιση υγείας.
Είναι αυτός που θα καταβάλλει  δώρο στις γιορτές, επίδομα  καλοκαιριού, στους υπαλλήλους και στον ασφαλιστικό τους φορέα , χωρίς όμως αυτός να παίρνει αντίστοιχο δώρο , ούτε ποτέ και κάποιο επίδομα.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γενικά υποβάλλονται σε μια εξοντωτική φορολογική μεταχείριση, που σαν αποτέλεσμα έχει το κλείσιμο πολλών καταστημάτων , την αύξηση της ανεργίας και την μείωση των εσόδων του κράτους.
Για να έχει το κράτος μια οικονομική ανάπτυξη , θα πρέπει τον ελεύθερο επαγγελματία να τον αντιμετωπίσει με ένα πολύ θετικό  και  διαφορετικό  βλέμμα , αλλάζοντας τελείως το φορολογικό καθεστώς.
Γιατί φέτος θα κλείσουν και άλλα καταστήματα που είχαν μείνει ανοικτά με θυσίες από την αρχή της κρίσης.
Το κράτος  πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη του, ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ελληνικής οικονομίας, στηρίζεται από τον Ελεύθερο επαγγελματία.
                                   ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                   (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)
                             ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ  8—12—2016.
                                                

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου