Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  20-12-2016.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ . Ζούμε σε ένα κόσμο ,που βασικό του πρότυπο έχει τον καταναλωτισμό υλικών αγαθών και απολαύσεων.
Οι ανθρώπινες αξίες μετριούνται και συγκρίνονται με νούμερα. Έχουμε υιοθετήσει αξίες που στόχο έχουν τα υλικά αγαθά, τον πλούτο, την προβολή, παραβλέποντας όμως  την αξία των ανθρωπίνων σχέσεων, γιατί χωρίς σχέσεις δεν μπορούμε να ζήσουμε ανθρώπινα.  Ανθρώπινες ψυχές και νέα παιδιά καθημερινά σπαταλούν τη ζωή τους  σε άψυχους λογαριασμούς. Το παιχνίδι και τα γενέθλια των παιδιών τα κάναμε χολιγουντιανή μικρή υπερπαραγωγή, κατά παραγγελία ταΐζοντας τα παιδιά μας με σύγχρονα και ακριβά δώρα.
Εδώ και πολλά χρόνια η ζωή μας κινείται μόνο γύρω από την οικονομία, στο μυαλό μας θέλοντας και μη έχουμε πάντα μια μαθηματική εξίσωση, ένας εγκεφαλικός μηχανισμός που σαν συνέπεια έχει την επιβράδυνση της σκέψης , της συνείδησης του αληθινού νοήματος για την  ζωή του ανθρώπου. Χάνονται οι ανθρώπινες αξίες και η πνευματική δημιουργία.
Μια κοινωνία που ταλαιπωρείται από πολέμους, φτώχεια ,μνημόνια, αξιολογήσεις, κλπ. Το έγκλημα  η αδικία, το κακό, η απληστία, που παρά την αφθονία των υλικών και πνευματικών αγαθών δυστυχώς βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Αυτές τις μέρες η Ελληνική κοινωνία και η γύρω γειτονιά μας, ζει μια τρομοκρατία αβεβαιότητας, τρομοκρατικών επιθέσεων  φόβου. Μέσα σε αυτή την αβεβαιότητα , το πανανθρώπινο μήνυμα της γέννησης του θείου βρέφους ,  μας στέλνει ένα μήνυμα αγάπης, χαράς, ελπίδας, ειρήνης, συμπόνιας στον συνάνθρωπο. Η μόνη ελπίδα για να βγει ο σημερινός άνθρωπος από το τέλμα της βαρβαρότητας, του άσκοπου καταναλωτισμού, να επικρατήσει επιτέλους ειρήνη. Ίσως είναι η μόνη διέξοδος στα αδιέξοδα . Η γέννηση του θεανθρώπου , η αγάπη , ακόμα και σε ανθρώπους ισοπεδωμένους από τον οδοστρωτήρα της πνευματικής  καταναλωτικής υπανάπτυξης  και της μεταφυσικής αφασίας , ξυπνάει μέσα της ένα αδιόρατο ρίγος χαράς και προβληματισμού προς το θείον. Το μήνυμα των Χριστουγέννων, δεν είναι μια πρόκληση για να ικανοποιήσουμε τις στομαχικές μας ορέξεις, με όλα αυτά τα εδέσματα που έχει επινοήσει η λεγόμενη σύγχρονη κοινωνία. Δεν πρέπει να είναι μια ευκαιρία για να εξασκηθούμε σε ένα κυνηγητό καταναλωτικών αγαθών και ψευτοκοσμοπολίτικων  δεξιώσεων.
 Θα έχει νόημα μόνο αν ο καθένας μας, τις μέρες αυτές συλλογισθεί το χάσμα ανάμεσα στα σημαίνοντα και τα ασήμαντα, το χάσμα μεταξύ Αγάπης και Κακίας, μεταξύ χορτασμένων και πεινασμένων , το χάσμα μεταξύ πονηρών και αθώων το χάσμα μεταξύ συμφεροντολόγων και αυτών που έχουν σαν καθημερινό σκοπό ότι η ηθική σημαίνει πράξη, το χάσμα μεταξύ πολέμου και ειρήνης.
 Το μήνυμα της γέννησης του θεανθρώπου, είναι μια ευκαιρία να μας αποδείξει ότι το κακό που μας κάνουν οι άλλοι δεν είναι αυτό που μας καθορίζει και μας επηρεάζει, αλλά πιο σημαντικά επικίνδυνο που θα αμαυρώσει την ψυχή μας και θα μας καθορίσει, είναι το κακό που θα κάνουμε εμείς στους άλλους και κατά συνέπεια τελικά θα αποβεί στον ίδιο μας τον εαυτό. Όσο πιο σωστή δίκαιη, είναι η στάση μας στην κοινωνία, με σωστές επιλογές, καλές πράξεις προσφορά στον συνάνθρωπο, τόσο ποιοτική και συναισθηματικά πλήρης, θα είναι η ζωή μας.   
 Πώς όμως να περάσει το μήνυμα των Χριστουγέννων σε μια  καταναλωτική κοινωνία;
 Η κρίση της κοινωνίας μας σήμερα είναι συνέπεια της ατροφίας, ατονίας του πνεύματος και αντίστοιχα της υπεραξίας και του υπερτονισμού που δίνουμε στα υλικά αγαθά, στη βιολογία, στο σώμα μας, παραβλέποντας τον ψυχικό μας κόσμο.
 Το μήνυμα αυτό τονίζει στον σύγχρονο άνθρωπο ότι όσο γινόμαστε λάτρεις αποκλειστικά  του πλούτου , των υλικών αγαθών, τόσο φτωχαίνει ο χαρακτήρας και το πνεύμα του . Η υλική ευδαιμονία σαν αποκλειστικό σκοπό, διαφθείρει το ήθος και την ψυχή του ανθρώπου δημιουργώντας έτσι την ανθρώπινη κρίση.
 Εύχομαι  το μήνυμα των Χριστουγέννων, να εμπλουτίσει και να θωρακίσει τις ψυχές μας με Αγάπη και συμπόνια για τον συνάνθρωπο μας .
 Είναι η μόνη ελπίδα του σημερινού ανθρώπου, είναι η μόνη διέξοδος και ουσιαστική ικανοποίηση στο υπαρξιακό κενό και τα ψυχικά αδιέξοδα.
Με την κοινωνία, την προσφορά, την δημιουργία, η ζωή του ανθρώπου αποκτά νόημα.
 Εύχομαι η γέννηση του θεανθρώπου, να φέρει σε όλους χαρά , ειρήνη, ψυχική ανάταση και ευτυχία… 
                        ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.
                            ΚΑΡΜΙΡΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                               (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)  ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ
                         6937128163      2723041506   

                                      20\12\2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου