Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ


    Φίλε και αξέχαστε συναγωνιστή μου :  «Οι κοπίδες της  δημοτικής εξουσίας καπέλωσαν την νεολαία του δήμου»
                                                         Λαέρτης ο Πύλιος

         «Και δεν ακούν τα κόμματα και το μεγάφωνό τους. Τον χτύπο μόνο της καρδιάς που μας βαφτίζει ανθρώπους»           Δ. Σαββόπουλος.
.
Αγαπητέ μου φίλε και συναγωνιστή, μάθε εκεί που βρίσκεσαι ότι σήμερα το βράδυ στην πλατεία της αγαπημένη μας πόλης, Οι κοπίδες της  δημοτικής εξουσίας, αυτοί που καταχρέωσαν την τοπική μας αυτοδιοίκηση, ως σύγχρονοι  ξεκαπίστρωτοι γιάπηδες, καπέλωσαν το κίνημα των νέων του δήμου μας. Οι  εξουσίες όπως ξέρεις, δεν θέλουν ν’ ακούγεται η κατακραυγή για το άδικο, η κραυγή του αδικημένου, και για να σκεπάζουν το γκάρισμα του άδικου, προσπαθούν τα σφουγγοκώλια να παρουσιάζονται ως υπερασπιστές  του τοπικού συμφέροντος.  Μαύρισε από  κοράκια η πλατεία, αγαπητέ μου φίλε,  τριγύριζαν το ετοιμοθάνατο «ψοφίμι».  Έτσι  κατανοούν τη νεολαία του δήμου «που κάποτε ήταν φλόγα»[1] Δυστυχώς  οι  κοπίδες της  δημοτικής εξουσίας,  κατάφεραν να φιμώσουν την νεολαία του δήμου μας, γιατί είναι πραγματικά ριζωμένος στο τόπο μας ο ραγιαδισμός και η υποτέλεια προς τους τοπικούς  νεοκοτσαμπάσηδες, ενώ σε όλες τις πλατείες της Ελλάδος,  οι Πολίτες, ξεκόβουν από τον μαζοχυλό του ραγιαδισμού , ως «ωραίοι σαν Έλληνες» [2] με περήφανη λεβεντιά και με το απροσκύνητο βλέμμα  φωνάζουν:
«κλέφτες», «χαμόσυρτα, λερά σκουλήκια» [3].
«Μπάσταρδοι, ψεύτες, κλέφτες, πόρνοι» [4] .
«Πολιτικατζήδες, ψιλικατζήδες, κολλυβιστάδες, μουνούχοι…» [5].
Αξέχαστε φίλε μου, τα παραπάνω  με λύπησαν, με αηδίασαν και αναγκάστηκα να απομακρυνθώ για να μην ξεράσω. Συλλογίστηκα ότι πριν από 39 χρόνια καταδικαστήκαμε από την χούντα του Ιωαννίδη σε θάνατο γιατί αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία γεμάτη ευδαιμονία και ανθρωπιά, για μια νεολαία ελεύθερη, ακηδεμόνευτη, ενωθήκαμε με την δημοκρατική γενιά μας φωνάζοντας ως άνθρωποι ελεύθεροι: ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.


Πηγές:

[1]  Κ. Παλαμάς
[2] Ν. Εγγονόπουλος
[3] Κ. Βάρναλης
[4] Κ. Παλαμάς
[5] Γ. Σεφέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου