Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η ΜΠΟΧΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗ ΠΥΛΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ






    Η μπόχα έπνιξε την Πύλο :  Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία

                                   Λαέρτης ο Πύλιος


                                                                                «Το μη δύνόν ποτε πώς αν τις λάθοι;»[1]
                                                                                (Ηράκλειτος).


Οι προηγούμενοι δημοτικοί άρχοντες ταπεινοσεμνοπρεπώς, έχασαν την εξουσία του δήμου γιατί οι δημότες τους τιμώρησαν επειδή τα  έκαναν μπάχαλο, όπως για παράδειγμα, την μη ολοκλήρωση του βιολογικού  καθαρισμού, παραχώρησαν  «τα περιττώματά τους», όπως η γάτα, και νόμισαν ότι τα κουκούλωσαν.
Και ήρθαν οι καινούργιοι  για να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγείου. Να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Και τα φίδια έζωσαν τον δήμο και η μπόχα έπνιξε την Πύλο.

Για πολλές μέρες, πολλούς μήνες, σίγουρα, χρόνια τώρα, τις ημέρες που επικρατεί άπνοια, μυρίζει στο λιμάνι και πέριξ αυτού μιαν ανυπόφορη μπόχα. Η μπόχα προέρχεται από τις εξόδους των δυο παλαιών υπονόμων της πόλης (φωτ). Ο ένας που κατεβαίνει από τις σπηλιές, διατρέχει τη γωνία του «Μυσιρλή», του παλαιού Σφαγείου και ξερνάει στην έξω πλευρά της Μαρίνας και ο άλλος που διατρέχει το δρόμο μπροστά από τα παραλιακά καφενεία-ουζερί  και εστιατόρια ξερνάει στην έξω πλευρά του παλαιού μόλου. Οι δύο υπόνομοι  εξακολουθούν να δέχονται είκοσι (20) και πλέον χρόνια μετά την έναρξη του βιολογικού καθαρισμού περίπου το 80%των λυμάτων της Πύλου .



Η  απόπνοια λοιπόν, σέρνει την βρωμερή των υπονόμων σαν χολέρα στα νερά του λιμανιού, τα ρεύματα στη συνέχεια αναλαμβάνουν να  σκορπούσαν τη λασπερή βρώμα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα κάνοντας, μαύρο το μπλε της θάλασσας.
Ταυτόχρονα  από τους υπονόμους του σμαριού της βρώμας αιωρούνται  στην επιφάνεια της θάλασσας από το Μόλο έως την Μαρίνα  τα  βρωμερά περιττώματα.

Οι δημότες διερωτώνται κύριε Δήμαρχε και υπεύθυνε Αντιδήμαρχε:

1.      Τι κάνει ο εκλεκτός και διορισμένος από την παράταξη σας , έμμισθος (μισθός    ίσος με το ½ μισθό του δημάρχου!) πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ;
2.      Τι κάνουν οι υπεύθυνοι(διορισμένοι επί τούτου) προϊστάμενοι και υφιστάμενοι (έμμισθοι και αυτοί!);
3.      Ποιό είναι το όφελος από την διάλυση του εθνικού δρόμου από του                      « Μύτικα» έως την πλατεία των τριών Ναυάρχων και την διάλυση των αυτοκινήτων εδώ και ενάμισι χρόνο από την σύνδεση των οικιακών λυμάτων με το δίκτυο του βιολογικού; [2]                 

Συμπέρασμα:  Επειδή η Πύλος αργοπεθαίνει μέσα στη μπόχα, εσείς οι «άρχοντες» του γκλάμουρ,  οι πολιτικοσπουδαίοι της ανθυποκλητήροκομπανίας, οι κομματικά μπογιατισμένοι με ψεύτικη αυτοπεποίθηση, οι φουφλιδοξεκαλιγωμένοι της μούργας που το παίζεται «μεγάλοι» και άλληλορουφιανεύεστε ΣΙΜΠΟΣΙάζοντας, δεν είσθε ικανοί  να σταματήσετε τα περιττώματα που χορεύουν στο ρυθμό των κυμάτων της θάλασσας από το Μόλο έως την Μαρίνα, γιαυτό  οι  αρμόδιες υγειονομικές αρχές πρέπει να επέμβουν άμεσα  και να σας υποχρεώσουν να σταματήσετε την διαρροή στο αγωγό και την μεταφορά των περιττωμάτων στη θάλασσα, τα οποία  δημιουργούν  αφενός  εστία κινδύνου για την δημόσια υγεία, αφετέρου προκαλείται αηδία- δυσφορία στους δημότες αλλά και στους παρευρισκόμενους τουρίστες.

Σας πήραμε χαμπάρι, γιατί : «Το μη δύνόν ποτε πώς αν τις λάθοι;»
ΥΓ : Κύριοι της δημοτικής εξουσίας, μην ερεθίζεστε και μην απειλείται ως  σωβρακοφανείς χλιμιντζουραίοι  για το γλαφυρό της γραφής μου, σας επισημαίνω τα προβλήματα με το δικό μου τρόπο, για να δουλέψετε για το καλό του δήμου και όχι για να ικανοποιείται τις ναρκισσιστικές σας επιδιώξεις και  το κομματικό σας  συμφέρον. Σοφά  ο γιατρός Ελευθέριος Ανευλαβής επισημαίνει, ότι Κάποιος πάντα πρέπει να φωνάζει και να γράφει ελευθερόστομα, για να μπορεί ν’ ακούγεται και να διαβάζεται η φωνή του Λόγου[3]. Με αυτό το τρόπο θα μπορέσει ο δημότης να σπάσει τα μέτρα του υπολογιστικού ωφελιμισμού και ν’ ακούγεται η κατακραυγή για το άδικο, η κραυγή του αδικημένου και η ανικανότητα της εξουσίας να λύσει τα προβλήματα του δημότη.
Πηγές
[1] Μετάφραση:  «Πως κανείς να κρυφτεί απ' αυτό που δεν δύει ποτέ» (Ηράκλειτος).
 [2]  Προς τον σημερινό δήμαρχο Πύλου- Νέστορος αλλά και στο προηγούμενο ...      ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, www.arxaiaithomi.gr, www.gargalianoi.com
6 Ιουνίου 2011 Λαέρτης ο Πύλιος

[3] www.zougla.gr/ «ΠΛΗΘΟΣ ΔΕ ΑΡΧΟΝ… ΜΟΥΝΑΡΧΟΣ ΠΟΙΕΕΙ ΟΥΔΕΝ» Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011, 10:50 . Ελευθέριος Ανευλαβής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου