Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015


ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

  Πλησίασε η ώρα που οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν με ένα βασανιστικό όσο πρακτικό τρόπο.

    Η αλήθεια όσο σκληρή και να είναι αρχίζει σιγά σιγά  να δείχνει το φρικαλέο της πρόσωπο, σε όσους κρίνουν και σκέφτονται με αληθινή τετράγωνη, πολιτική λογική.

Πολλά χρόνια γράφουμε, κάνουμε προτάσεις, πολλές θετικές ίσως και κάποιες αρνητικές, απευθυνόμενες στους κυβερνώντες.

Για αλλαγή και πρόοδο της καθημερινότητας, της ζωής των Ελλήνων και την πρόοδο της χώρας μας.

  Θα θυμίσω για άλλη μια φορά ότι στη χώρα μας ,το θέμα δεν είναι μόνο το οικονομικό, ούτε τα λεφτά που θεωρητικά και για τους δανειστές,  μας λείπουν.

    Το μεγαλύτερο όπλο για εμάς τους Έλληνες, είναι αυτό που φοβούνται οι επικυρίαρχοι, την ΕΝΩΣΗ των Ελλήνων . Εμείς οι απόγονοι αυτής της λαμπρής κληρονομιάς του Ελληνισμού πρέπει  να δούμε την αλήθεια, να ενωθούμε, να μην διχασθούμε

 και να κυβερνηθούμε, με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον και τον οικονομικό απεγκλωβισμό της χώρας μας, από τους δανειστές και  τους τοκογλύφους .

      Από τη Δευτέρα οποιαδήποτε κυβέρνηση που θα προκύψει, πρέπει να απαιτήσει.

     

1)Λογιστικό έλεγχο του χρέους, πόσα δάνεια πήραμε ,γιατί τα πήραμε ,ποιοι τα πήρανε ,που ξοδεύτηκαν ,από ποιους και γιατί …κλπ. Σε αυτό δεν είναι δυνατόν να διαφωνεί κανένας.

     Πρέπει να αποδειχθεί ποιοι και γιατί φόρτωσαν την Ελλάδα με δάνεια, με χρέη, γνωρίζοντας εξαρχής ότι αυτή δεν είχε δυνατότητες να τα ξεπληρώσει, αυτό είναι παράνομο. Δεν έχεις το δικαίωμα να ζητάς διαγραφή του χρέους , όταν δεν έχεις να τους επιδείξεις γιατί έγινε αυτή η σπατάλη. Άλλο πράγμα είναι να ζητάς την αλληλεγγύη των λαών και άλλο πράγμα το βιός τους. Είναι δυνατόν ο Πολωνός η ο Εσθονός εργάτης να πληρώνει αυξημένα ασφάλιστρα , γιατί θα του φορτώσουν τα ανεξόφλητα δάνεια των κομμάτων? Ο Ούγγρος άνεργος θα ζει με ψίχουλα , γιατί θα φορτωθεί το χρέος το δικό μας?

 

2) Να διεκδικήσουμε άμεσα το κατοχικό δάνειο .

 

3)Να ζητήσουμε από αυτούς που μας κουνάνε το δάκτυλο να

Καταβάλουν τις Γερμανικές αποζημιώσεις άμεσα.

Ίσως τότε καταλάβουν τι σημαίνει χρέος ,ουσιαστικά αυτοί μας χρωστούν και όχι εμείς .

    Η σημερινή Γερμανία δεν πρέπει να ξεχνά ότι δανείσθηκε από το Ελληνικό κράτος κατά παράβαση του άρθρου 49

Σύμβασης της Χάγης και το οποίο ισχύει και σήμερα.

    Δανείσθηκε από ένα κράτος που η ίδια η ναζιστική Γερμανία είχε χαρακτηρίσει ακατάλυτο ,και ουδέποτε το αμφισβήτησαν ,έχοντας αρχίσει και την αποπληρωμή του.

     Ο καγκελάριος Ερχαρντ, το 1964 ,είχε δεσμευθεί για την επιστροφή του, μετά την επανένωση της Γερμανίας.

     Για το Ελληνικό ολοκαύτωμα του 1940-44 υπόλογος είναι η Γερμανική κατοχή.

      Ο πληθωρισμός αυξήθηκε τότε 15,3 εκατομμύρια φορές και ότι μόνο την Ελλάδα, υποχρέωσε η τότε Γερμανία να της καταβάλει πολεμικές αποζημιώσεις.

      Ο Μουσολίνι είπε τότε ότι ….¨οι Γερμανοί άρπαξαν από  τους Έλληνες ακόμα και τα κορδόνια των παπουτσιών τους…¨.

      ´´Η Ελλάδα είναι στημένη σαν  λεμόνι ΄΄   έλεγε ο Γκίζι. 

   Για την επανόρθωση της, η Ελλάδα θα χρειαζόταν 33 φορές το εθνικό εισόδημα του 1946. Γι’αυτό μετέπειτα κατέφυγε στον εξωτερικό δανεισμό και γιατί είχε μάθει να ζει με δανεικά. 

    Ο ίδιος ο καγκελάριος Κολ είπε ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας πλήττει βάναυσα τα μετακατοχικά φιλογερμανικά  αισθήματα του ελληνικού λαού.    

 

Η Ελλάδα δεν έπαψε να πληρώνει ποτέ, υπέρογκα ποσά έχει καταβάλει  για τοκοχρεολύσια και πληρώνει ακόμα.

  Αυτή που αμφισβητεί και αρνείται την επιστροφή του κατοχικού δανείου είναι η μετά το 1990 ενωμένη και δημοκρατική Γερμανία.

 

4)Να ζητήσουμε να γίνει ενδελεχείς οικονομικός έλεγχος και  

Πόθεν έσχες σε όσους διαχειρίστηκαν δημόσια χρήματα από τη μεταπολίτευση και μετά και αν υπάρχουν ευθύνες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

 

5)Να ζητήσουμε δίκαιη και σωστή φορολόγηση όλων των πολιτών να πάψει η φορολογική ασυλία .

 

6)Να ζητήσουμε να γίνει συντακτική συνέλευση και άμεση

Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

 

7)Να ζητήσουμε την κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων και την εξόφληση των δανείων προς τις τράπεζες από τη Ν.Δ.  το ΠΑΣΟΚ και από όλα τα κόμματα εάν χρωστούν.

 

8)Να ζητήσουμε να εφαρμοσθεί και να γίνει πράξη αυτό που μας είχε υποσχεθεί ο κύριος πρωθυπουργός, το πόθεν έσχες όλων των δημόσιων και πολιτικών προσώπων από τη μεταπολίτευση και μετά. 

 

9)Να ζητήσουμε να γίνει ένα ξεκαθάρισμα στον ορυκτό πλούτο της χώρας (όχι μόνο εκμετάλλευση …) πια εταιρεία θα αναλάβει και με τι όρους .

   Μια πατριωτική πολιτική, θα αναδείκνυε όλο τον υπόγειο πλούτο της χώρας μας. Μια κυβέρνηση με τέτοια πολιτική βασιζόμενη στον πλούτο της χώρας μας, θα έφερνε πολλά και  πραγματικά  έσοδα,  που τάχα δεν έχουμε και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, τον έλεγχο του χρέους ,που  σίγουρα είναι πολύ λιγότερο , θα αναδείκνυε την πραγματική δύναμη της χώρας  μας.

10)Να ζητήσουμε να μάθουμε, γιατί όλα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα… εφόσον είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ η την ΙΑΠΩΝΙΑ. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,14ΤΡΙΣ η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ κτλ. Κτλ. Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από εμάς.

11) Να επιδιώξουμε την ανάπτυξη, δίδοντας έμφαση στον πρωτογενή τομέα.

12)Να παταχθούν οι πελατειακές σχέσεις και το ρουσφέτι.

 13)  Είναι απορίας άξιο, η κυβέρνηση να μας ξεκαθαρίσει εάν υφίστανται «ευρωπαϊκή» ΑΟΖ η μόνο «ελληνική». Σημαίνοντας τούτο, ότι ένα μέρος του Ελληνικού ορυκτού πλούτου, αυτονόητα εκχωρείται στους «εταίρους»

Που δολοφονούν και εκμεταλλεύονται την Ελληνική οικονομία.

      Σαν Έλληνες  σήμερα, μας έκαναν να γίνουμε υπηρέτες του διεθνούς κεφαλαίου και των τραπεζών.

      Τώρα πρέπει να καταλάβουμε, γιατί μας επέβαλλαν τα μνημόνια. Μήπως πρέπει σαν Έλληνες να διατηρήσουμε κάποια στοιχειώδη σύγχρονη πολιτική εγρήγορση, για να σταθεί εμπόδιο στη σύγχρονη νεοταξίτικη πρακτική….

        Μήπως πρέπει να αντισταθούμε, εκτός από τη νέα τάξη πραγμάτων που επιδιώκουν να μας επιβάλουν, στην «τάξη» που έχει επικρατήσει στο κεφάλι μας, μετά από την καθημερινή πλύση εγκεφάλου που μας επιβάλουν κάθε μέρα? Επομένως η ευθύνη ανήκει σε εμάς. Σε μια Δημοκρατία οι πολιτικοί εκλέγονται. Να αποβάλουμε το σοκ και το φόβο που μας έχουν επιβάλει.

     Μέχρι να φτάσουμε σε αυτή την άθλια οικονομική κατάσταση , η αποτυχία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων  δεν είχε αποδείξει τα ολέθρια αποτελέσματά τους. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι στο συλλογικό ψεύδος και την εικονική οικονομική πραγματικότητα, το οποίο απέκρυπτε με δεξιοτεχνία το πολιτικό σύστημα.

    Τώρα χρειαζόμαστε πολιτικούς, που να έχουν δουλέψει στη ζωή τους , έτσι ώστε να μην πράττουν και να μην ομιλούν ανεύθυνα. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από υποσχέσεις ούτε από λαϊκισμούς, μόνο αν δούμε την αλήθεια κατάματα θα πάμε μπροστά.

    Η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολιτικούς,  που θα είναι σε θέση να οργανώνουν την μοναδική λύση που έχει η χώρα μας την  Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας και την δικαιακή υπόσταση του Ελληνικού κράτους. Αυτό μόνο άνθρωποι σωστοί , δίκαιοι, πατριώτες, που να έχουν δουλέψει και να έχουν βιώσει την σκληρή καθημερινότητα μπορούν να το κάνουν.  

Είναι καιρός, είναι ώρα, να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και από νεοέλληνες να γίνουμε άξιοι διαχειριστές της κληρονομιάς μας και της ψήφου μας.

    Πρέπει να αποβάλουμε την ημιμάθεια που δίνει εξουσίες στις μετριότητες και δημιουργούν την παρακμή, την οικονομική  ύφεση και φτώχεια.

    Εύχομαι την  Δευτέρα ο ήλιος να ανατείλει για όλους τους Έλληνες λαμπερά, ενωτικά και με ακτίνες προόδου.---- 

   

 

             ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

          (φαρμακοποιός) κορυφασιον

          2723041506-----6937128163

               ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

               

               21—01—2014

   

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου