Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015


ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΥΛΑ- ΓΙΑΛΟΒΑ.

  Για μια φορά ακόμα επανέρχομαι σε ένα μείζον τοπικό πρόβλημα που αφορά τους κατοίκους της Πύλας και σε όλους ,όσοι διαβαίνουν και είναι δεκάδες καθημερινά  από το δρόμο αυτό, τον  λεγόμενο πυλόκαμπο , που μας οδηγεί στη γιάλοβα  και στη θάλασσα.

   Δύο μήνες πριν, δημοσιοποίησα εκτεταμένα το σοβαρό αυτό πρόβλημα , δυστυχώς όμως από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου , όχι μόνο δεν εισακούσθηκα ,όχι μόνο δεν είδα καμία παρέμβαση , αλλά εισέπραξα μια πλήρης αδιαφορία ,λυπάμαι γιατί ο δικός μου πολιτικός πολιτισμός, λέει ότι όταν ένας πολίτης δημοσιοποιεί και προβάλει ένα μείζον υπαρκτό θέμα του Δήμου, που αφορά πάνω από όλα και την ασφάλεια των πολιτών και οποιοδήποτε άλλο θέμα, ο δήμαρχος τα αρμόδια όργανα επιμελούνται ,απαντούν, σε αυτόν που το αναδεικνύει, εξηγούν και με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθούν να δώσουν κάποια λύση.  

   Κύριε Δήμαρχε , πάλι αυτονόητα, θα σας ζητήσω να λύσετε , ξέρετε εάν σε αυτό το δήμο, δεν λύσουμε πρώτα τα αυτονόητα, θα είναι ουτοπία να μιλάμε για σχεδιασμούς , οράματα, προγράμματα κ.λπ.

   Αναγκάζομαι να φέρω στο φώς της δημοσιότητας ένα θέμα που χρόνια ¨καίει¨ τους κατοίκους της Πύλας και όχι μόνο. Είναι αυτό του δρόμου Γιάλοβας-Πύλας –Μπαλοδημέϊκα. Ο δρόμος αυτός ξεκινά από τα όρια, περίπου του οικισμού της Γιάλοβας και την Εθνική Οδό Πύλου –Κυπαρισσίας, διέρχεται από τους οικισμούς Πύλας και Μπαλοδημέϊκων και καταλήγει στην Εθνική οδό Καλαμάτας-Πύλου, έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα περίπου. Εξυπηρετεί, εκτός από τούς κατοίκους  της Πύλας και των Μπαλοδημέϊκων, εκατοντάδες επισκέπτες της περιοχής μας, όλο το χρόνο και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Κύριε Δήμαρχε ο παραπάνω δρόμος ,είναι σε τρισάθλια κατάσταση και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Το οδόστρωμα επειδή δεν έχετε φροντίσει να ανοιχθούν  τα φρεάτια, είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση ,το πλάτος του ανεπαρκέστατο υπάρχουν τεράστιες λακκούβες ,όταν βρέχει ο δρόμος γίνεται μια λίμνη, γιατί τα νερά δεν έχουν τρόπο διαφυγής και η σήμανση είναι ελλιπέστατη.

   Στη μέση του δρόμου ένα φρεάτιο  είναι σπασμένo πολλούς  μήνες τώρα και η αρμόδιες αρχές δεν έχουν φροντίσει να διορθώσουν τη βλάβη και τόνους νερό τρέχει και σπαταλάτε στο οδόστρωμα.

    

 

Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται άμεσα η ανάγκη παρέμβασης και εκτέλεσης όλων των απαραίτητων έργων για τη βελτίωση του.

    Με την ελπίδα πως θα εισακουσθούν οι παραπάνω εκκλήσεις και προτάσεις που αποτελούν και επιθυμία όλων , ανεξαιρέτως , των κατοίκων  της Πύλας και της ευρύτερης περιοχής, που χρησιμοποιούν αυτό το σημαντικό δρόμο στην περιοχή.

   Θα περιμένουμε όχι θεωρητική απάντηση, αλλά να δούμε πράξεις.

                                            Με τιμή.

         ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (φαρμακοποιός)

           ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  272301541506-----6937128163

                                   29\01\2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου