Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015


 

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.

‘’  Μηνύματα ‘’ δεν στέλνουν μόνο οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί, αλλά και οι λαοί. Ο Ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές ,έστειλε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό ‘’μήνυμα’’ πολύ δυνατό , ισχυρό και με νόημα… ότι δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται πλέων. Από εδώ και στο εξής οι επιλογές του , θα έχουν σχέση μόνο με τα δικά του συμφέροντα και όχι με τις υποδείξεις των δανειστών και των ξένων. Ξεκάθαρα αυτό το μήνυμα έστειλε και τώρα είναι η σειρά αυτών που μας τρομοκρατούσαν και μας κουνούσαν το δάκτυλο να φοβηθούν και να τρομοκρατηθούν.

    Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα ανέρχεται στην εξουσία ένα κόμμα , οι ρίζες του οποίου ανάγονται στα αριστερά υπό την ευρεία έννοια του όρου… Η  ψήφος αυτή δεν είναι ιδεολογική , αλλά μια παλλαϊκή αγανάκτηση, να αλλάξει η χώρα μας σελίδα , αφήνοντας πίσω ένα πολιτικό κατεστημένο δεκάδων χρόνων και τελικά τα κατάφερε.

    Ακόμα και αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδειχθεί ότι θα είναι η χειρότερη όλων των εποχών , το ‘’μήνυμα’’ έχει σταλεί το έχουν παραλάβει οι δανειστές και οι τοκογλύφοι. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο ο Έλληνας αρχίζει και ξεφεύγει από τον φόβο. Θέλει να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια του.

   Οι Έλληνες είναι ίσως ο μόνος λαός στον κόσμο , που υπέστη το δόγμα του σοκ , μια μεγάλη τρομοκρατική πίεση και φοβία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από όλα τα διεθνή μέσα. Τρομοκρατήθηκε ,συκοφαντήθηκε,  όσο κανένας άλλος λαός στην ιστορία του κόσμου. Η συκοφαντική προπαγάνδα σε βάρος των Ελλήνων , ήταν καθολική και έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις. Από τους αδύναμους μέχρι και τους πιο ισχυρούς του κόσμου , όλοι έδειχναν με το δάκτυλο και σαν εξιλαστήριο θύμα προ συμμόρφωση , την Ελλάδα. Δεν μελέτησαν όμως την ιστορία να μάθουν ότι τον πολιτισμό τους στην Ευρώπη , τον οφείλουν στους Έλληνες.  Και όμως έφτασαν στο σημείο έναν μικρό περήφανο ιστορικό  λαό , να τον δείχνουν σαν το απόλυτο  ‘’λάθος’’ του παγκόσμιου οικονομικού θαύματος …λες  και ήταν αυτός ο λαός που εμπόδιζε  τον Πλανήτη να βρει τι κατάλληλες λύσεις, για την παγκόσμια οικονομία.

    Θεωρώ σημαντική την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ , όχι γιατί πιστεύω ότι ως κόμμα έχει τις λύσεις, αλλά επειδή είναι η απόδειξη ότι ο Ελληνικός λαός βγήκε από τον φόβο , απέκτησε θετική ψυχολογία , έσπασε τον δικομματισμό, απέβαλλε τα πολιτικά τζάκια. Αγνόησε το ‘’διευθυντήριο’’ της Ευρώπης που άμεσα και έμμεσα μας  ‘’υποδείκνυε’’ σχεδόν  και απειλητικά ποιόν θα έπρεπε να επιλέξουμε να μας κυβερνήσει , έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει… για να μπορούμε να πάρουμε την επόμενη δόση για να επιβιώσουμε …να πληρωθούν οι συντάξεις η να πάρουμε τα φάρμακα μας.

    Και μόνο το γεγονός ότι ο Ελληνικός λαός έκλεισε τα αυτιά του στην τρομοκρατία , είναι μια τεράστια νίκη… γιατί το πρώτο βήμα για τη νίκη , πρώτα είναι η τολμηρή απόφαση που σημαίνει ότι αρχίζεις να διεκδικείς τα νόμιμα και το δίκαιο. Έδειξε και τίμησε την ιστορία του , να στηρίξει όποιον έχει τη θέληση να διεκδικήσει το δίκιο του.

  Το μεγαλύτερο ίσως κέρδος από την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για ολόκληρη την Ευρώπη , είναι ότι αποκάλυψε ότι η Ελλάδα τους τρομάζει.

     Στις τελευταίες εκλογές ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες μπορεί να είναι κάποιο άλλο κόμμα. Τεράστια σημασία έχει ότι ‘’ξέφυγε’’ από  τις ‘’αγκυλώσεις’’ του παρελθόντος από την οικογενειοκρατία ,τα τζάκια, και τον νάρθηκα της Μεταπολίτευσης. Ο λαός ήταν αυτός που έσπασε τον όρο Δεξιά και Αριστερά. Κρίθηκε η μάχη των γενεών. Η γενιά του πολυτεχνείου που μας οδήγησε στα μνημόνια, νικήθηκε από τη γενιά των πανελληνίων Εξετάσεων, έτσι την χαρακτηρίζω μια καινούργια γενιά που δείχνει σιγουριά και απαρνείται τους κηδεμόνες.

   Ο Τσίπρας του 74 και ο καμένος του 65 , πάνω κάτω εκπροσωπούν αυτή τη γενιά χωρίς να δείχνουν κάποιο φόβο.

    Οι  πρώτες εκτιμήσεις  και  τα μηνύματα της κυβέρνησης είναι θετικά.  Ως εκ τούτου θα περιμένουμε να δούμε έργα και κατόπιν  θα την  κρίνουμε θετικά η αρνητικά.

    Όσοι καταθέτουν τις απόψεις τους δημόσια, καλό θα είναι να παράγουν γνώση, εποικοδομητικές προτάσεις , χρήσιμες για τη χώρα μας, έτσι ώστε να αρχίσει να πατάει και πάλι γερά στα πόδια της. Η Ελλάδα σίγουρα θα επιβιώσει από αυτήν τη φοβερή κρίση, γιατί έχει μάθει να αγωνίζεται πάντα. Είναι μεγάλη η ψυχή των Ελλήνων για να βγουν ηττημένοι άδικα από τα χέρια των τοκογλύφων. Η Ελλάδα επιβάλλεται να ζήση γιατί έχει πάρα πολλά να δώσει ακόμα στην ανθρωπότητα και συμφέρει όλο τον κόσμο αυτό.

      Η κυβέρνηση επέλεξε την σύγκρουση με τους τοκογλύφους και μια άλλη είδους διαπραγμάτευση, εμείς θα την στηρίξουμε και όταν θυμώνει ο ΣΟΙΜΠΛΕ και η ΜΕΡΚΕΛ να τους δείχνουμε που είναι το ξύδι.

    Εάν ανατρέξουμε στην ιστορία δύσκολα θα βρούμε άλλον ηγέτη , με  τόσο νεαρό της ηλικίας, να του χαρισθούν τόσες δυνατότητες διακυβέρνησης. Καλείται να διαχειρισθεί μια χώρα πτωχευμένη, να ανταπεξέλθει στο κάλεσμα των Ελλήνων δημιουργώντας μια αριστερή διακυβέρνηση, με κοινωνική πολιτική, απελευθερωμένη από τις πελατειακές, αρτηριοσκληρωτικές αγκυλώσεις.

    Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να κατορθώσει να καταστρέψει το σύστημα της διαφθοράς .Να επιβάλλει  ένα νέο μοντέλο πολιτικής, ώστε να συμβολίζει ‘’ανόθευτα’’ πλέων την εθνική ενότητα , την αγάπη για την πατρίδα , την ελευθερία και να μην μείνει μόνο στην Καισαριανή.

     Η ενότητα που επικράτησε στη μάχη του Γοργοποτάμου, μας δείχνει το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής. Τρείς ισχυροί της αντίστασης τότε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ,ο Ζέρβας και οι Βρετανοί πολέμησαν ενωμένοι εναντίων των γερμανών .

    Η Ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη ένα νέο Γοργοπόταμο.    

                                                 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

                                  ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                                (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ

       2723041506                    6937128163                                           

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου