Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015


Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΗΘΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Χρεοκοπία για μια επιχείρηση για ένα κατάστημα σημαίνει ότι τα ταμεία είναι άδεια, αδυνατεί να πληρώσει τους υπαλλήλους τους προμηθευτές και  κατά συνέπεια κατεβάζει τα ρολά και κλείνει για πάντα.

    Ένα κράτος δεν είναι σαν μια επιχείρηση, δεν μπορεί να κλείσει ποτέ, είναι αδύνατον τα ταμεία του να μείνουν άδεια. Χρεοκοπία  ενός κράτους σημαίνει ότι αδυνατεί να είναι συνεπής προς τις εξωτερικές του πληρωμές και υποχρεώσεις του. Επιλεκτική χρεωκοπία σημαίνει ότι κάνει στάση πληρωμών, όχι προς όλους αλλά σε ορισμένους. Πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπ ’όψιν ότι από το 1974 και μετά δεν  είχαμε  ποτέ προϋπολογισμούς ελλειμματικούς.

      Ολική χρεοκοπία στην Ελλάδα έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1932 στις 18 Απριλίου.  Τότε δήλωσε ολική αδυναμία αποπληρωμής όλων των εξωτερικών χρεών. Αυτό σωστά έγινε, γιατί το κράτος τότε είχε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς συνέχεια. Εάν ήταν συνεπείς προς τους έξω δεν θα μπορούσε να σταθεί εσωτερικά και σαν κράτος θα κατέρρεε διαλύοντας οι υποδομές του.

     Τότε η κοινωνία των Εθνών, ο σημερινός Ο.Η.Ε. πήρε την μεγάλη απόφαση να αναστείλει τα χρέη της χώρας μας.

      Οι οικονομία της χώρας μας, τότε λειτούργησε κλειστά, όχι με βάση την ισοτιμία του χρυσού και του συναλλάγματος  αλλά σύμφωνα με τις  διακρατικές συμβάσεις οι οποίες συμφωνούνταν με τα άλλα κράτη , έτσι ώστε να γίνονται οι εισαγωγές και οι εξαγωγές.  

Το χρυσό αποθεματικό της Τράπεζας της Ελλάδος αυξήθηκε σχεδόν 7 φορές ,γιατί είχαμε μεγάλη εισροή συναλλάγματος από τους ομογενείς του εξωτερικού.

   Οι δανειστές μας όμως και η κυβέρνηση του Βελγίου , με κάποιες ιδιωτικές τράπεζες, πήγαν την Ελλάδα στο τότε Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το 1938 , η κυβέρνηση όμως του Ιωάννη Μεταξά αρνήθηκε με πείσμα και δύναμη να πληρώσει όσα χρωστούσε, σε αυτούς που χρωστούσε πριν το 1932. Το μεγάλο επιχείρημα του Μεταξά ήταν ότι εάν πληρώσει τους ξένους η χώρα μας θα διαλυθεί σαν κράτος. Λέγοντας ότι από ένα κράτος δεν πρέπει να απαιτείται να πληρώσει τις εξωτερικές του υποχρεώσεις, όταν εσωτερικά στο κράτος αυτό κινδυνεύουν η λειτουργία των δημοσίων του υπηρεσιών, θέτοντας το επιχείρημα ότι πρωταρχικό ρόλο πάντα είναι η λειτουργία του κράτους και μετά οι πληρωμές προς τους δανειστές.

   Είναι γεγονός ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε τη χώρα μας και το χρέος μηδενίστηκε.

     Το 2003 σε αυτό το νομικό δεδικασμένο βασίστηκε και πάτησε ο τότε Πρόεδρος της Αργεντινής, Νέστορ Κίχνερ και έσβησε μονομερώς το χρέος της χώρας του.

    Η χώρα μας  το 1964 επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου στις 16-7-64 συμφώνησε να αποπληρώσει τα δάνεια που είχαν σβηστεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Πρωτάκουστο για τα παγκόσμια δεδομένα, αυτό έγινε για να πάρει νέα δάνεια. Αναγνωρίσθηκαν τότε 14 δάνεια από το 1881 μέχρι και το 1931.

    Τίποτα στη ζωή δεν μπορείς να πετύχεις εάν δεν έχεις γνώση. Γνώση χρειάζεται για να νικήσεις, εφόσον η κατάσταση είναι τόσο περίπλοκη. Για να κερδίσουμε το αύριο πρέπει να διδαχθούμε από το χθες. Οι δανειστές πρέπει να απευθυνθούν στους παραλήπτες των δανείων στις τράπεζες και όχι στον Ελληνικό λαό. Μόνον όταν κάποιος γνωρίζει τι δίκιο του δεν φοβάται. Η παγίδα εις βάρος μας είναι πολύ συγκεκριμένη και έγινε με συγκεκριμένο τρόπο.

    Εφόσον οι Γερμανοί αντιστέκονται, να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να διεκδικήσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους 2 παγκοσμίους πολέμους, το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις για κάθε Έλληνα που έστησαν στο τοίχο.

   Ιδού τα τρανταχτά επιχειρήματα που θα προβάλλουμε στο δικαστήριο. 25% καταστροφή των Δασών μας , 558.000 νεκροί (125.000 εκτελεσθέντες), 50% κατεστραμμένες  βιομηχανίες, 830.000 ανίκανοι για εργασία, 60% καθίζηση της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής, 75% καταστροφή οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, 100%καταστροφή τηλεπικοινωνιών, 73%καταστροφή εμπορικού στόλου, 408.000 κατοικίες κατεστραμμένες, 3.700  πόλεις και χωριά ολικώς η μερικώς κατεστραμμένα , με λίγα λόγια η Ελλάδα σταυρώθηκε το 1941-44.  Αυτά να προβάλουμε να τα μάθη η οικουμένη και να τους τινάξουμε οικονομικά στο αέρα. Και να καταλάβουνε ότι πρώτα προέχει η ηθική και η ανθρωπιά και μετά τα νούμερα και οι αριθμοί.

     Πρόσφατα ο καθηγητής οικονομικής ιστορίας του LONDON SCHOOL OF ECONOMICS Και συνεργάτης του Γερμανικού Υπουργείου οικονομικών κ. ALBERT RITSCHL έκανε δηλώσεις στο περιοδικό SPIEGEL , μεταξύ άλλων είπε ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και της νεότερης οικονομικής ιστορίας, είναι εκεί ψηλά που είναι μη πληρώνοντας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τα χρέη της, από τα όσα έκανε στους 2 παγκοσμίους πολέμους , παίρνοντας τεράστια δάνεια , από τις Η.Π.Α.  και την Ευρώπη τα οποία δεν επέστρεψε ποτέ λόγω των χρεοκοπιών που έκανε.

    Είπε μάλιστα  ότι αν η Ελλάδα γίνει πιο σκληρή μαζί μας , η Γερμανία θα αναγκαστεί να πληρώσει , παίρνοντας μας και τα σώβρακα , στέλνοντας μας τους παλιούς λογαριασμούς.

    Η Εφημερίδα BILD έγραψε πρόσφατα και ρωτάει << μήπως οι Έλληνες πραγματικά δικαιούνται αποζημίωση>> κάνοντας λόγο για ηθική ευθύνη. Για τις ανάγκες της ιστορικής μνήμης , η εφημερίδα ανασύρει από το παρελθόν , τη συνθήκη που υπέγραψαν το 1960 ο τότε καγκελάριος Αντενάουερ με τον βασιλιά Κωνσταντίνο, σύμφωνα με την οποία έκλεινε το θέμα. Ωστόσο στις επανορθώσεις δε συμπεριλήφθηκε το αναγκαστικό δάνειο, στο οποίο προχώρησε η Ελλάδα το 1942 προς χάριν των ναζί και ήταν ύψους 476 εκατομμυρίων κατοχικών μάρκων η σε σημερινές τιμές 11 δις. Ευρώ. Εξ’ αυτού του λόγου απορρέει η απαίτηση της Ελλάδας και άρα η συμφωνία Αντενάουερ— Κωνσταντίνου δεν έκλεισε οριστικά το θέμα.

    Για όλα αυτά χρειάζεται ομοψυχία, πρέπει να κάνουμε γνωστό παντού , ότι η Γερμανία δεν μπορεί να μιλάει για χρέος, είναι η ίδια ο μεγαλύτερος οφειλέτης.

    Η Ελλάδα θα τα καταφέρει γιατί έχουν καταρρεύσει τα διανοητικά δεσμά της Δεξιάς και της Αριστεράς, αρχίζουμε και ανακτάμε τη φωνή μας, μπαίνουμε  γερά αποκτώντας μια δυναμική και αρμονική σχέση με το τόπο μας.

   Αυτή είναι ίσως η μόνη λύση και ας μην είναι αρεστή στους δανειστές μας, για εμάς όμως πρώτα είναι οι Έλληνες , το δίκαιο  και το Ελληνικό κράτος.

                 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

              ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

               (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.

                   2723041506------------6937128163.
                     12\02\2015.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου