Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ.

   Όλες οι προϋποθέσεις για τη χώρα μας, είναι θετικές εάν το πολιτικό προσωπικό , εστιάσει την προσοχή του στα θετικά  που προσφέρει ο τόπος μας και ξεφύγει δια παντός από τις στρεβλές μικροκομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

     Έχουμε μια τεράστια βιομηχανία ανεκμετάλλευτη, ίσως και άγνωστη σε πολλούς, αυτό είναι το υπέδαφος της χώρας μας. Βαριά βιομηχανία για την Ελλάδα σημαίνει, να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε , τον εκλεκτό  και άφθονο  μεταλλευτικό της πλούτο.

     Το υπέδαφος της Ελλάδας διαθέτη ήδη από την αρχαιότητα και μέχρι και σήμερα πολύτιμους λίθους και πλούσιο ορυκτό πλούτο, σε μεγάλη ποικιλία και αφθονία.

     Βαριά βιομηχανία και οικονομική πρόοδος πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις, σημαίνει διάσπαση, να καταργήσουμε από μέσα μας την μοιρολατρία , την ηττοπάθεια και την κακομοιριά. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες , έτσι ώστε  να αποτινάξουμε τον ζυγό κάθε ξένης κηδεμονίας, βαδίζοντας στην μεγάλη εκείνη λεωφόρο, που θα μας οδηγήσει στην ευημερία, στον Ελληνικό  Ευρωπαϊκό πολιτισμό και στην πρόοδο. Όλα αυτά απαιτούν μια πραγματική Δημοκρατία , ένα πατριωτικό πολιτικό προσωπικό και ένα λαό ικανό .Ένα λαό που θα έχει ξεφύγει από την πελατειακή νοοτροπία ,με ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης , της συλλογικότητας , έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την ακεραιότητά του και προσβολή της ανεξαρτησίας του. Οι δυνατότητες υπάρχουν, το ενεργειακό μας δυναμικό, σε υδατοπτώσεις, σε στερεά καύσιμα αποτιμάται σε δισεκατομμύρια κιλοβατώρια το χρόνο. Είναι  αρκετό για να καλύψει την ενεργειακή κατανάλωση στη χώρα μας και να την τοποθετήσει ψηλά στο κάδρο μεταξύ άλλων χωρών που χαρακτηρίζονται για τις μεγάλες τους βιομηχανίες. Τα αποθέματα πετρελαίου και μερικών μεταλλευμάτων είναι πολύ μεγάλα και τόσο αρκετά έτσι ώστε να κάνουν τη χώρα μας αυτάρκη οικονομικά, ξεφεύγοντας από την νοοτροπία του κράτους ότι ανάπτυξη θα επιτύχουμε μόνο με την σκληρή φορολογία . Με επώδυνα μέτρα φορολογίας το αντίθετο θα επιτύχουμε μακροπρόθεσμα. Ανάπτυξη θα επέλθει μόνο με την οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία της χώρας μας.

     Κάνω μια πατριωτική έκκληση στην νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ <<να αξιοποιήσουμε το φυσικό πλούτο κάθε τόπου στον ανώτερο δυνατό βαθμό>>.

     Έναν πλούτο του Ελληνικού υπεδάφους και εδάφους που δεν θα είναι μόνο σαν μια πηγή οικονομικού εθνικού εισοδήματος, που θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μια άλλη πηγή.  Θα είναι ένα βασικό στοιχείο της Ελληνικής οικονομίας, που θα  γίνει ο βασικός μοχλός επιτρέποντας έτσι  την ολοκλήρωση του αστικοδημοκρατικού μετασχηματισμού του τόπου μας και τη ριζική μετατροπή στη διάρθρωση της οικονομίας. Την πραγματοποίηση της εσωτερικής συσσώρευσης σε μεγάλη κλίμακα που θα καταστεί ικανή να  γίνει απεξάρτηση της οικονομίας μας , αρκετών πρώτων υλών από την αγορά του εξωτερικού.

    Η ενεργειακή αξιοποίηση συμβαδίζει με την ανάπτυξη της χώρας. Η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε μεταλλεύματα σίδερο, αργίλιο, νικέλιο ,χρώμιο, ψευδάργυρος, χρυσός,   μολύβι, χαλκός, θειάφι, βάριο, χαλαζίας, σμύριδα, ασήμι κλπ.  που Υπάρχουν στο τόπο μας.

    Οι υδραυλικές δυνάμεις είναι απεριόριστες και ανεξάντλητες , όπως θα πρέπει να αναφέρω εδώ ένα τοπικό παράδειγμα στην πυλία,  που μένη ανεκμετάλλευτο γιατί λείπει η παραγωγική σκέψη και οι τοπική μας  παράγοντες περί άλλων τυρβάζουν τι κρίμα για τον τόπο, είναι ο καταρράκτης του Καλάμαρι στο Σχοινόλακα.  Μια  φυσική υδραυλική δύναμη που θα μπορούσε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια καλύπτοντας την γεωργική και οικιακή τοπική οικονομία με ελάχιστο κόστος. Και όχι μόνο αυτό θα μπορούσε και  να αρδεύει χιλιάδες στρέμματα , δυστυχώς τίποτε από αυτά δεν έχει φροντίσει η πολιτεία. Ένα φράγμα στο συγκεκριμένο σημείο θα είχε άμεσες ευεργετικές ιδιότητες ,στην εδαφική βελτίωση και τη γεωργία όχι μόνο των γύρων περιοχών , αλλά σε πολύ ευρύτερη κλίμακα , δίνοντας έμφαση και ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα.

  Συμμετρικά πρέπει να αναπτυχθούν οι θερμικές πηγές της χώρας μας. Αυτό σημαίνει μεγάλη ανάπτυξη εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού.

   Εάν στη χώρα μας δεν είχε ακμάσει η κομματοκρατία και ο λαϊκισμός, η οικονομία μας και η κοινωνία μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση.

   Το τοπίο της<< φτωχής>> ελληνικής οικονομίας θα είχε αλλάξει ριζικά εάν είχε μελετηθεί ο ορυκτός της πλούτος  και είχε αξιοποιηθεί από το 1860 και μετά.

   Εδώ και τώρα λοιπόν προβάλλει , το άμεσο καθήκον της νέας κυβέρνησης ,να μελετηθεί συστηματικά ο ορυκτός μας πλούτος και να καταρτισθεί ένας γεωφυσικός  ---γεωγραφικός χάρτης της χώρας, ερευνώντας το έδαφος και το υπέδαφος με τις τελειοποιημένες σημερινές μεθόδους της τεχνολογίας.

  Είναι γεγονός ότι ο σημερινός χαρακτήρας δουλειάς , που επί το πλείστον , είναι παροχή υπηρεσιών αντανακλά τον καθυστερημένο και παρασιτικό χαρακτήρα της οικονομίας μας. Η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας στο χωράφι, στη γεωργία γενικά και εξασφάλιση των όρων της ζωής του βιομηχανικού  εργάτη , θα δώσει μια άλλη πνοή στον εργαζόμενο , της παραγωγικότητας και  να πάψει να φυτοζωεί. Δημιουργώντας έτσι μια τεχνική παιδεία που αποτελεί αναντίρρητα αίτημα της ανοικοδόμησης, για την χώρα μας.

   Η μεγάλη ευθύνη της άρχουσας τάξης στη Ελλάδα είναι ότι δεν έλυσε βασικά κοινωνικά ζητήματα και δεν κατόρθωσε να αναπτύξει τον αστικό μετασχηματισμό, αναπτύσσοντας  έτσι μια παραγωγική γερή οικονομία με μια πλατειά αγορά. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι το ξένο κεφάλαιο αναπτύσσει σε μια άλλη χώρα μονάχα τους κλάδους που δεν θα του είναι εμπόδιο στους βασικούς σκοπούς του, για την τοποθέτηση και την ανάπτυξή του. Το ξένο κεφάλαιο για να μετασχηματίσει μια εξαρτημένη και καθυστερημένη χώρα ήταν απαράδεκτο, αντιφατικό και ασυμβίβαστο με τα γενικότερα ιμπεριαλιστικά του συμφέροντα και τις συγκεκριμένες επιδιώξεις του στο τόπο μας.

    Πιστεύω ότι με την συνδρομή όλων των εθνικά σκεπτόμενων Ελλήνων επιστημόνων, ο κίνδυνος θα αποτραπεί. Ο Ελληνικός λαός και η άρχουσα τάξη γνωρίζοντας το φυσικό πλούτο της Χώρας, τεχνικά καθοδηγούμενος από τους αρμοδίους επιστήμονες, θα ακολουθήσει στην αξιοποίηση του πλούτου και θα αντισταθεί ειδικά τώρα σε κάθε απόπειρα αρπαγής.

   Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα μπορεί και να θρέψει τους κατοίκους της σε είδη πρώτης ανάγκης στο 91%.Αρα τα εφόδια που έχουμε σαν χώρα είναι τεράστια σε όλους τους τομείς.

    Στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό, εάν μια χώρα έχει πλούσιο υπέδαφος, τότε ή θα ευημερεί ή θα είναι αντικείμενο εκμεταλλεύσεως.

   Όλα αυτά για να επιτευχθούν  χρειάζεται να έχουμε τη συναίσθηση της ελευθερίας, την αγάπη για την πατρίδα, ορθή πολιτική σκέψη και την κατάλληλη άρχουσα τάξη.

   Οι πολιτικοί  πρέπει να πάψουν  να υπηρετούν τις φιλοδοξίες του αρχηγού τους ,η βουλή πρέπει να γίνει πλουραλιστική με την ελευθερία της γνώμης των βουλευτών και να ξεχασθεί τελείως η κομματική πειθαρχία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την δυνατότητα να γίνει ο καταλύτης για την ανασυγκρότηση και επανίδρυση ενός κράτους δικαίου. Έχει τη λαϊκή υποστήριξη να κάνη λογιστικό έλεγχο του χρέους, δεν λύνεται το πρόβλημα, με το  να κόβεις ομόλογα και να αυξάνεις το χρέος, ούτε να σκέφτεσαι νέα δάνεια από την Αμερική για να μεταφέρουμε τον έλεγχο αλλού.

     Αληθινή επανάσταση στη ζωή του ανθρώπου έφερε η ανακάλυψη των μεταλλευμάτων στο τέλος της Νεολιθικής περιόδου ,μήπως και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε ένα Εθνικό σχεδιασμό , για τη χώρα μας, που ίσως είναι και η  πλουσιότερη χώρα στο κόσμο.

     

                  ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

                 (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ

    6937128163----2723041506--- 16--02-- 2015

                

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου