Κυριακή 1 Μαρτίου 2015


ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ.

 Ο εικοστός πρώτος αιώνας έχει όλες τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις εκείνες έτσι ώστε  να καταστεί ο αιώνας του Ανθρωπισμού.

   Η συνειδητότητα του ανθρώπου έχει σημειώσει καταλυτικές κοινωνικές, τεχνολογικές, επιστημονικές και πολιτικές αλλαγές.  Ο Άνθρωπος έχει εξερευνήσει την σελήνη, έχει μηδενίσει  τις αποστάσεις, έχει κατακτήσει τον πλανήτη , οι επικοινωνίες έχουν αναπτυχθεί στον τελειότερο βαθμό. Είμαστε στο κατώφλι να εξερευνήσουμε , να κατοικήσουμε και σε άλλους πλανήτες. Δυστυχώς όμως  δεν καταφέραμε ακόμα να τιθασεύσουμε ,να ερευνήσουμε, να ισορροπήσουμε και να προάγουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο στο δρόμο του καλού , του αγαθού, της αδελφοσύνης.  Εάν κάνουμε έλλογη χρήση της Τεχνολογίας , των γνώσεων που έχουμε μπορούμε να εξαλείψουμε την δυστυχία , την φτώχεια, να προστατεύσουμε  το περιβάλλον, να καταπολεμήσουμε τις ασθένειες, να επεκτείνουμε και άλλο το προσδόκιμο ζωής. Μπορούμε να βελτιώσουμε  τον τρόπο ζωής μας τον πολιτισμό μας , να παράσχουμε στο ανθρώπινο είδος μία μοναδική ευκαιρία , να ευημερήσει και να χαρεί μια ζωή γεμάτη νόημα και ουσία.

    Η ανθρωπότητα για να επιβιώσει να είναι στα πρότυπα του ανθρώπινου πολιτισμού και μόνο χρειάζεται τόλμη. Πρέπει   να χρησιμοποιούμε θετικά τις επιστημονικές μεθόδους, τις γνώσεις και όχι να τις αποποιούμεθα. Πρέπει να συνδυάσουμε τον Λόγο τις Πράξεις με το Ανθρωπισμό. Ύψιστος στόχος μας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων των ανθρώπων και η ολοκλήρωση  της προσωπικότητας του κάθε ατόμου χωριστά – όχι μόνο των προνομιούχων. Πάνω από όλα να προάγουμε το ήθος  και να δομήσουμε την κοινωνία πάνω σε στέρεες βάσεις.

   Μόνο με τον ανθρωπισμό θα αποκτήσουμε την έμπνευση αυτή που θα μας δώσει ένα προσωπικό νόημα και ουσία στην καθημερινότητα μας.

   Μερικά εργαλεία και πρότυπα που πρέπει να ενστερνισθούμε για να προάγουμε μια ανθρώπινη κοινωνία είναι το Ήθος.

   Ηθικές αξίες προάγουν μια ενάρετη ζωή και πηγάζουν από την ανθρώπινη εμπειρία. Το ήθος είναι απόρροια ανθρώπινης  ύπαρξης , ανάγκης και ενδιαφέροντος. Όποιος αρνείται το ήθος , διαστρεβλώνει την βάση της ίδιας της ζωής. Είναι αυτόνομο και ανεξάρτητο από θρησκευτικές και ιδεολογικές  μεσολαβήσεις. 

    Ο Λόγος , η ευφυΐα συνοδευόμενα από κριτική σκέψη, εμποτισμένη από μια αίσθηση ανθρωπιάς, είναι η καλύτερη μέθοδος επίλυσης των προβλημάτων, που έχει στην διάθεση της η ανθρωπότητα. Ο Λόγος πρέπει να συνοδεύεται από ανθρωπιά και το πρόσωπο να λειτουργεί  ολοκληρωμένα.

   Η Θρησκεία πρέπει να εμπνέει αφοσίωση στα υψηλότερα , ηθικά ιδανικά.

    Η ανάγκη χωρισμού Εκκλησίας —Κράτους και ιδεολογίας— Κράτους είναι επιτακτική.

     Οι ανθρώπινες κοινωνίες δεν θα πρέπει να αξιολογούν ένα οικονομικό σύστημα βάσει της ρητορικής η της ιδεολογίας των κομμάτων , αλλά αξιολογώντας κατά πόσον συμβάλλει στην οικονομική ευμάρεια όλων  των ατόμων περιορίζοντας τη φτώχεια και συμβάλλοντας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

    Η ανθρωπότητα πρέπει να αντιληφθεί , ότι αποτελεί ενιαίο σύνολο και να λειτουργήσει ως τέτοιο. Οι άνθρωποι ανά τον κόσμο , να κάνουν χρήση του λόγου και να ενδιαφερθούν ο ένας για τον άλλον. Θα πρέπει να υπερβούμε τις καταστροφικές ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στον Σοσιαλισμό, τον Φιλελευθερισμό, τον Καπιταλισμό, τον Κομμουνισμό, τον Συντηρητισμό τον Ριζοσπαστισμό. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στο τρόμο και το μίσος… Ο πλανήτης Γή να θεωρηθεί ως ένα ενιαίο  οικοσύστημα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η προστασία της φύσης, η καλλιέργεια της Γής είναι ζητήματα ηθικής τάξεως. Η ιστορία επιβάλει να χτίσουμε μια ύπαιθρο να αναστηλώσουμε, να  αποκαταστήσουμε τον αγροτικό χώρο, το οικοσύστημα της υπαίθρου, σε όλα τα συστατικά του. Έτσι ώστε να ζωντανέψουμε την ύπαιθρο , αποσυμφορίζοντας τις μεγαλουπόλεις αποκαθιστώντας μια ανθρώπινη φυσική τάξη. Οι λέξεις Αγροφιλία —Αστυφιλία πρέπει να γίνουν το θέμα για μια  εθνική και διεθνή συζήτηση.

    Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.

   Η χώρα έχει ανάγκη να  ανακτήσει τη σχέση της με τον πολιτισμό το ωραίο, την Ησιόδεια αντίληψη του καλλιεργητή της παραγωγής.

   Πρέπει να δημιουργήσουμε περιουσία πλούτο, να αυξήσουμε τα έσοδα μας. Να σταματήσουμε να περιμένουμε από το κράτος να μας βρει δουλειά, να είναι νέοι άνθρωποι , αραχτοί στις καφετέριες περιμένοντας από τον ΟΑΕΔ τα επιδόματα. Εάν οι νέοι επέστρεφαν στα χωριά τους και καλλιεργούσαν τα χωράφια τους που παραμένουν χέρσα , τότε θα είχαμε αυτάρκεια όλων των προϊόντων.

    Εάν δημιουργούσαμε με την βοήθεια του κράτους νέα κοπάδια με μοσχάρια , βουβάλια ,κτηνοτροφία θα είχαμε αυτάρκεια και δεν θα κάναμε εισαγωγή από το εξωτερικό.

     Εάν αναπτύσσαμε την παραγωγή λουλουδιών με θερμοκήπια , θα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη.

     Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στη γλώσσα και τον πολιτισμό. Πρωταρχικό μας μέλημα να είναι η παιδεία , να πάψουν οι νέοι μας να χρησιμοποιούν στους καθημερινούς τους διαλόγους…250—300 λέξεις που το 20% να είναι εισαγόμενες… Η χώρα με τον λαμπρότερο πολιτισμό, η μόνη μαζί με τη Χαβάη που στο λεξιλόγιό της υπάρχει η λέξη   <<ήρωας>> δεν είναι δυνατόν να μην επενδύει στην Παιδεία. Η στάση και η συμπεριφορά των πολιτών μιας χώρας εξαρτάται άμεσα από την παιδεία.  Να γιατί ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτωνας μας λέει ότι <<όλες οι δυσκολίες της ζωής μόνο όταν λύνονται μέσω του Πνεύματος Δημιουργούν Πολιτισμό>>.

    Το πρόβλημα της παιδείας είναι από εκείνα τα προβλήματα που για την επίλυσή τους απαιτούν συνολική και εκ βάθρων αντιμετώπιση. Κάθε χρονιά παράγονται επιστήμονες, μόνο επειδή και πρέπει να λειτουργεί το σύστημα παιδείας. Από εκεί και μετά δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Το ‘’που’’ και ‘’πως’’ θα απορροφηθούν αυτοί στο τομέα παραγωγής, είναι ένα σοβαρό θέμα που δεν το αγγίζει κανένας.

    Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή , αδύναμη και κατατρεγμένη χώρα, αλλά είναι η μοναδική που μπορεί να αυτομεταλλαχθεί, χωρίς να χάσει τα χαρακτηριστικά της . Για όσο διάστημα υπάρχουν έθνη στον κόσμο , οι Έλληνες θα υπάρχουν σαν έθνος. Για να επιτύχουμε τα παραπάνω , πρέπει να πάψουμε να συζητάμε συνέχεια για τις δόσεις , έτσι δεν γίνεται δουλειά , απεναντίας επισπεύδουμε τον θάνατο. Πρέπει να  αρχίσουμε να δουλεύουμε και όχι να φλυαρούμε μόνο έτσι θα βγούμε από την κακομοιριά δημιουργώντας μια χαρούμενη κοινωνία.

      ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  

      (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)   ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.   24—02—2015.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου