Κυριακή 15 Μαρτίου 2015


ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.

  Παγκόσμιος κανόνας για όλα τα κράτη της Γής είναι να φυλλάτουν , να διασώζουν και να αξιοποιούν την πολιτιστική τους κληρονομιά.

   Καθήκον είναι να αναδεικνύουν και τον πολιτισμό άλλων κρατών που βρέθηκαν στο έδαφος τους. Σε όλα τα κράτη βλέπουμε να γίνονται αντικείμενο επίδειξης , για την προσέλκυση τουριστών η αναζητώντας μια πολιτισμική ταυτότητα, τα πιο ασυνήθιστα πράγματα. Οι Γάλλοι προβάλλουν τα αρώματα, οι Γερμανοί την μπύρα μαζί με τα ποτήρια, οι Ελβετοί τα ρολόγια τους, οι Άγγλοι τι περούκες τους , οι Ισπανοί τις ταυρομαχίες, μαζί με τα κέρατα των ταύρων και πάει λέγοντας.

   Πολλά κράτη έχουν να προβάλλουν  μια λαμπρή ιστορία , αλλά δεν είναι τίποτα  άλλο , παρά μόνο η παρουσία του ελληνικού στοιχείου και πολιτισμού στο έδαφός τους. Δηλαδή τα Ελληνικά μνημεία στο έδαφός τους η τις κακόγουστες αντιγραφές Ελληνικών έργων από την αρχαία Ελλάδα. Έχουμε όμως και κράτη που μέσα από τα έργα τους , αναδεικνύετε το τερατώδες, το απρόσωπο και το απάνθρωπο που δεν έχουν καμία  σχέση με ανθρώπινο πολιτισμό. 

    Αυτοί οι πολιτισμοί εντάσσονται σε κάποιες κατηγορίες, που κάλλιστα μπορούν να αξιολογηθούν η να ερμηνευθούν θετικά η αρνητικά.

    Υπάρχει όμως ένας πολιτισμός που αδιαμφισβήτητα είναι μοναδικός  που δεν μπορούμε να τον εντάξουμε με τους παραπάνω.

     Ένας πολιτισμός που παραμένει για όλη την ανθρωπότητα, μια ιδιαίτερη σχολή σκέψης ,που έδωσε για πρώτη φορά αξία στον παράγοντα άνθρωπο. Δεν γνώρισε την έννοια φόβος, σκοταδισμός, μεταφυσικές ανησυχίες  βασιζόμενες πάνω σε φόβους, οράματα και μόνο.

   Εμπέδωσε ένα σύστημα ηθικών αξιών και μόνο

Βασισμένο στη λογική, στην ορθή σκέψη , την

Καλλιέργεια του νου. Χρησιμοποιώντας τον φόβο μόνο για τον αγώνα και την ερμηνεία των φυσικών νόμων. Σε αυτό το κράτος ένας λογικός νους θα περίμενε , να αναδεικνύετε όλος αυτός ο λαμπρός πολιτισμός , δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο. Η  ξενοκρατία και ο ραγιαδισμός έγιναν και γίνονται κάθε μέρα , ένας τρόπος ζωής , στοιχείο κοινωνικής , πολιτικής  και οικονομικής εξέλιξης όλων αυτών που θέλουν να διαφεντεύουν τις τύχες μας. Τρόποι  αμαύρωσης του Ελληνικού πολιτισμού πάρα πολλοί   με άφθονα μέσα. Από την επανάσταση του 1821 και μετά που συστάθηκε το Ελληνικό κράτος υπό την επίδραση ξένων δυνάμεων, χάρις δικών τους συμφερόντων, άρχισε σε κρατικό πλέον επίπεδο ο αγώνας λάσπης για την καταστροφή. Με το πέρασμα του χρόνου αλλοίωσαν , κούρεψαν την γλώσσα μας την μοναδική στον κόσμο, εισάγοντας στην καθομιλουμένη μας ξενόφερτες

Έννοιες. Μια γλώσσα που  αποτελεί έναν περίπλοκο ζωντανό οργανισμό, που δημιουργήθηκε με το πέρασμα των αιώνων, με τέτοιο τρόπο που εκφράζει τις πιο λεπτές αποχρώσεις της σκέψης. Καμιά  άλλη γλώσσα δεν εκφράζει τη μουσικότητα της. Αλλοιώθηκε η έννοια πολιτισμός, χωρίς καλά να γίνεται κατανοητό, τι αυτή η έννοια υποδηλοί. Ακούγεται να λέμε <<περσικός —κινεζικός— τουρκικός πολιτισμός>> , των <<πολιτισμό των Ατζέκων, των Ζουλού, των  Παπούα>> , τον <<Ελληνικό πολιτισμό>>. Όλοι

αυτοί οι λαοί έχουν κάτι κοινό που λέγεται πολιτισμός? Ασφαλώς όχι. Πρέπει συνεπώς να ορίσουμε την έννοια , τι είναι πολιτισμός και τη Ελληνικό πνεύμα.  Ο  πολιτισμός είναι η ουσία της ανυψωτικής πορείας του ανθρώπου.

   Μια πορεία  που ξεπερνά την δουλική υποταγή στην φύση , προς την απελευθέρωση από την φυσική νομοτέλεια, προς τον ανθρωπισμό, προς την ηγεμονία επί της φύσεως, μια πορεία που λέγεται ανύψωση του ανθρωπίνου είδους οδηγώντας τον άνθρωπο προς την ανθρωποκεντρική τελείωση. Ο τρόπος ζωής ενός λαού , ενός έθνους, δεν είναι  απαραιτήτως και πολιτισμός. Οι Παπούα, οι Ζουλού, οι Τούρκοι  έχουν ένα ξεχωριστό τρόπο ζωής , δεν είχαν όμως πολιτισμό, γιατί τίποτε το σημαντικό δεν προσέφεραν για την ανυψωτική πορεία της ψυχής  ανθρώπου.

    Το Ελληνικό έθνος ξέφυγε από τον εμπειρισμό και την ιερατική γνώση , χαράζοντας την τροχιά της ανυψώσεως  για όλη την ανθρωπότητα. Μια οδό που την ακολουθεί ο παγκόσμιος πολιτισμός

διότι η ελληνική γραμμή είναι η μοναδική πορεία για την ανάπτυξη του πνεύματος και του ανθρωπίνου είδους. Κατά συνέπεια μόνο ο ελληνικός λαός έχει το αναφαίρετο και ιστορικό δικαίωμα να χαρακτηρίζεται ο λαός της ανυψώσεως του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού.

    Ο ήλιος του πολιτισμού δεν ήρθε από <<έξ ανατολών το φώς>> αλλά γεννήθηκε σε αυτόν εδώ τον ιερό τόπο, στην Ελλάδα  και η Ελλάδα έχει σήμερα την ηθική , πανανθρώπινη υποχρέωση να ξαναφέρει την πηγή του φωτός , εξαλείφοντας  το σκότος στον τόπο της.

  Οι πολέμιοι αυτού του πολιτισμού , πάτησαν πρώτα στον οικονομικό παράγοντα , δημιουργώντας έτσι ένα καταχρεωμένο κράτος που τα χρέη του πληρώνουμε σήμερα. Η ξενοκρατία , ο ραγιαδισμός έγινε τρόπος ζωής. Μας  χώρισαν σε πράσινους, κόκκινους, μπλε και όταν οι περιστάσεις το απαιτούν , δημιουργούν και κάποια άλλη ποικιλία, προκειμένου να σπάσουν την μονοτονία. Όποιος και να βγει τίποτε δεν αλλάζει, απλά θα συνεχίζεται το παιχνίδι της εξουσίας. Δυστυχώς δεν αλλάζει τίποτα. Μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται πιο χειρότερη . Fast- food      disco,  pub, ήθη εισαγόμενα. Η  γλώσσα μας σε  έσχατη παρακμή γεμάτη μιξοβαρβαρισμούς, τα αρχαία μας πωλούνται και διδάσκονται στο εξωτερικό, αρχαιολογική χώροι , χωρίς να τους έχουμε δώσει την πρέπουσα προσοχή.

   Η Ελλάδα έχει την δύναμη να πρωτοπορήσει στην νέα κοινωνία , να αναπτύξει ισχύ, να την σέβονται οι φίλοι και να την φοβούνται οι εχθροί, έχει την βοήθεια των θεών της, για να απαλλαγεί από την κακοήθεια και την μεμψιμοιρία της. Επιβάλλεται αυτό να γίνει συνείδηση όλων των Ελλήνων, για μια εθνική αφύπνιση, για μια γενική εξέγερση. Η εδραίωση

 Του πολιτισμού μας και η κοινωνία της γνώσεως είναι η μοναδική οδός για την επιτυχία της αναγεννήσεως αυτού του κοιμωμένου γίγαντα που είναι το Ελληνικό Έθνος.  Για να γίνει αυτό χρειάζεται επανάσταση κατά του οπορτουνισμού , του βολεμένου, του διεφθαρμένου, της κατάντιας, της διεφθαρμένης

Εξουσίας, κατά αυτών που μας εμποδίζουν στην εξέλιξη και μας αποκεφαλίζουν, κατά της σάπιας σκέψης. Με μια άοπλη συνειδησιακή αλλαγή θα μπορέσουμε να φέρουμε την κάθαρση αυτού του πάλαι ιερού και νύν διεφθαρμένου κράτους.

    Είναι η κατάλληλη στιγμή τώρα και με την ανεξέλεγκτη εισβολή λαθραίων μεταναστών να μας κράξουν,   τα οστά του Ορφέα, Ομήρου, Ηρακλείτου, Αλεξάνδρου, Πλάτωνα, Σωκράτη και όλων των προγόνων μας, να ξεκινήσουμε τον ύστατο αγώνα για να βρει η χώρα μας, την θέση που τις ανήκει και την ελευθερία της. Να που η ιστορία επαναλαμβάνεται παράξενα, με μια ρέουσα πραγματικότητα, οι Έλληνες πολίτες να καθορίζουν το μέλλων της χώρας τους, της Ευρώπης και την πορεία των λαών της γης.

   Εύχομαι η νέα κυβέρνηση , να συμβάλλει θετικά έτσι ώστε να επαναφέρει τα ευγενή οράματα , για μια ενωμένη αδελφικά, πολιτιστικά Ευρώπη και όχι καπελωμένη από μια σκοτεινή οικονομικίστικη τοκογλυφική αισχροκέρδεια. Λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν ότι η Ελλάδα είναι η μάννα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Να δημιουργήσουμε ένα Ευρωπαϊκό σύνταγμα βασισμένο στις προτάσεις του Θουκυδίδη από τον Επιτάφιο του Περικλέους για μια Ευρώπη με τέτοιες αξίες, πρέπει να αγωνισθούμε και όχι για μια οικονομική τοκογλυφική ένωση κρατών.  

      ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

     (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)  ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ

        ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ    10—3—2015

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου