Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΗ Ν.Δ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΕΣ  ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ.
   Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του. Θα έλεγα ότι η εκλογή αυτή εκφράζει μια θετική ιδιαιτερότητα, γιατί στο ξεκίνημα της φαινόταν ότι δεν είχε και πολλές πιθανότητες, για την πρώτη θέση.
     Εξελέγη παρά το ότι κατά την υπουργική του θητεία έλαβε σκληρές και δύσκολες  αποφάσεις, για να επιτευχθούν ριζικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, η τόλμη του τότε, ελέχθη θετικά από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.
 Στην διάρκεια όμως της προεκλογικής περιόδου, ξεχώρισε ένας ιδιαίτερος, ήπιος, διαφορετικός λόγος, με μια ξεχωριστή πραγματική  μορφή, εκφράζοντας έναν πολιτισμένο πολιτικό λόγο, που έλειπε από την Ελληνική κοινωνία. Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη επισφραγίζει τη νεοσυντηρητική,  νεοφιλελεύθερη στροφή της Ν.Δ. Ένα κόμμα που μεταπολιτευτικά οικοδομήθηκε με αρχές, που στόχο είχαν την αλλαγή της εικόνας των παραδοσιακών κομμάτων της δεξιάς, που βίωσε η ελληνική κοινωνία στον εμφύλιο και μετέπειτα. Ο ιδρυτής της, δεν ήθελε να είναι μια συνέχεια της ΕΡΕ. Προσπάθησε να εμφανίσει ένα κόμμα μετριοπαθές, κεντροδεξιό,  που  στόχο είχε την επιστροφή στη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Εμφανίστηκε ως το κόμμα της εθνικής αξιοπρέπειας, της ομαλότητας, του μεσαίου νοικοκύρη.
     Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από το παρελθόν της εμφυλιακής και μετεμφυλιακής δεξιάς, δημιουργώντας έναν άκρατο κομματισμό, πελατειακών σχέσεων στην κοινωνία. Η έλευση  του ΠΑΣΟΚ την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να εκπροσωπεί το παρελθόν, κάνοντας την να κάνει μια στροφή προς το κέντρο.
     Έτσι διασώθηκε ως κόμμα και κρατήθηκε σαν μια εναλλακτική λύση, μέσα σε έναν αδίστακτο, σκληρό δικομματισμό, στα χρόνια της μεταπολίτευσης, από την εποχή του εθνικού διχασμού. Η εποχή  όμως των μνημονίων, των λογαριασμών, επέφερε την πολιτική χρεοκοπία της Ν.Δ.
   Η συγκεκριμένη επιλογή εκφράζει την δημιουργία ενός σκληρού διπολισμού. Από την μια πλευρά θα έχουμε την κυβερνώσα παράταξη, που θα είναι ο συνεχιστής, μιας παραδοσιακής εξουσίας και πολιτικής νοοτροπίας του ΠΑΣΟΚ  και από την άλλη πλευρά, θα είναι μια νεοφιλελεύθερη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη , αλλά με τελείως διαφορετικές απαιτήσεις από τον κόσμο που τον εξέλεξε.
     Σε πρώτη φάση ο νέος αρχηγός, πρέπει να δώσει το στίγμα στους νεοδημοκράτες, για μια αλλαγή νοοτροπίας.
      Πρώτα πρέπει να στείλει το μήνυμα, τώρα που είναι νωρίς ότι όλες οι  κομματικές πόρτες θα είναι κλειστές για κάθε είδους χρίσματα, εύρεση εργασίας , η κάθε είδους ρουσφετιού. Να είναι αυτός που θα πατάξει στη ρίζα τους τις πελατειακές σχέσεις , σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Αυτό σημαίνει μια στροφή ριζική, που θα έχει να κάνει με την ανανέωση και τον επαναπροσδιορισμό μιας αποϊδεολογικοποιημένης  φιλελεύθερης παράταξης.
      Βασικό στόχο πρέπει να έχει η νέα πολιτική μέσα στο κόμμα, την ολική μεταρρύθμιση της οικονομίας, της κοινωνίας, που θα καταστεί ικανή έτσι ώστε να μπορέσει να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στο νέο ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
       Πρέπει να περάσει το μήνυμα ειδικά στο νεοδημοκράτη , ότι πρέπει να είναι οπαδός μιας ελεύθερης δίκαιας, ανταγωνιστικής  οικονομίας , χωρίς να έχει καν στο μυαλό του , την νοοτροπία του βολέματος, στο δημόσιο τομέα. Κανένας δεν πρέπει  να βλέπει την παράταξη της Ν.Δ. σαν ένα εργαλείο που θα εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα, αλλά θα πρέπει να την αναδείξει σαν μια κυβέρνηση του τόπου, που θα έχει σαν στόχο την απελευθέρωση της οικονομίας, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, έτσι ώστε ο καθένας να μπορέσει να πορευθεί μόνος του, να καθορίσει τον δικό του προσωπικό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τα προσόντα του , τις ικανότητες του, τις σπουδές του, την παιδεία του, σε μια ανταγωνιστική δίκαια κοινωνία. Η αλλαγή νοοτροπίας του νέου κόμματος πρέπει να επικεντρωθεί στις αρχές του νεοφιλελευθερισμού, προάγοντας στην κοινωνία αξίες αυτής της ιδεολογίας και μόνο. Ο νέος αρχηγός επιβάλλεται να αποφεουδαρχήσει το κόμμα. Το κόμμα της Ν.Δ. όπως και όλα τα κόμματα δεν είναι προσωπικά φέουδα και ούτε ανήκουν σε κανένα , ανήκουν μόνο στο λαό, στους απλούς πολίτες, στους ψηφοφόρους.
     Η Ν.Δ. θα έχει μέλλον μόνο εάν δημιουργήσει ένα κόμμα καθαρά με νοοτροπία ευρωπαϊκή, χωρίς να είναι εξαρτημένη από αντίστοιχα ευρωπαϊκά κόμματα, βαρίδια του παρελθόντος αλλά να μπορέσει να έχει δικές της λύσεις και να αποτελεί πρωτοπορία στις ιδέες.
      Ο νέος αρχηγός πρέπει να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας , την νοοτροπία του παρελθόντος απομακρύνοντας παλιά φθαρμένα στελέχη που πρωταγωνιστούν για δεκαετίες στο κόμμα, καλώντας να τον πλαισιώσουν νέοι και άφθαρτοι με σύγχρονες καινοτόμες ιδέες.
      Ο νέος αρχηγός πρέπει να δώσει ιδιαίτερη σημασία στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, στον πρωτογενή τομέα, στην ανάπτυξη της υπαίθρου, στην αποκέντρωση. Ικανοί ταλαντούχοι άνθρωποι που δεν ανήκουν στον λεγόμενο χώρο της μαρξιστικής αριστεράς, βρίσκονται σχεδόν  στην αφάνεια, ο πολιτισμός με σύγχρονες ιδέες  , πρέπει να απελευθερωθεί αποκλειστικά από την μαρξιστική σκέψη. Είναι καιρός να προβληθούν οι φιλελεύθερες λύσεις, χωρίς ενδοιασμούς, ενοχές και κόμπλεξ.
    Αν θέλουμε η χώρα μας να βγει από την κρίση, πρέπει να γίνει δραστική μείωση του κράτους, να κλείσουν δημόσιοι οργανισμοί που δεν  προσφέρουν , να γίνει ιδιωτικοποίηση οργανισμών , πάταξη της φοροδιαφυγής, μείωση των φόρων σε ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλων.
     Η Ελλάδα πρέπει να γίνει το κέντρο, όπου θα έλθουν να επενδύσουν για να είναι κοντά στις αγορές, παύοντας να παίζει ένα ρόλο τύπου αποθήκης.
      Η πολιτική αντιπροσώπευση πρέπει να πάψη να καθορίζεται από εξωθεσμικούς παράγοντες, καθιστώντας μια επετηρίδα σήμερα εσύ, αύριο ο άλλος, μεθαύριο  κάποιος άλλος. Ο τρόπος αυτός καταργεί την δημοκρατική ανάδειξη, την δημοκρατία. Η πολιτική των τελευταίων ετών, στάθηκε ανίκανη να διαχειριστεί το σύστημα Ελλάδα. Η χώρα βρέθηκε να δανείζεται , ενώ η δυναμική της ήταν να δανείζει, αντί το σύστημα Ελλάδα να συγχρονίζεται με αυτούς τους ρόλους, τις δυναμικές που του παρέχει η ιστορία, δυστυχώς την έφεραν σε αυτό το αδιέξοδο. 
    Κύριε Μητσοτάκη στην κοινωνία υπάρχουν πολλοί άξιοι φιλελεύθεροι πολίτες , που στη ζωή τα κατάφεραν μόνο με την αξία και τα προσόντα τους, είναι αυτοί που πρέπει να αξιοποιηθούν, είναι αυτοί που θέλουν μόνο να προσφέρουν και δεν ζητάνε τίποτα.
     Σε όλα αυτά ο μόνος αντίπαλος θα είναι ο λαϊκισμός και ο παλαιοκομματισμός.
      Δεν νομίζω να μη συμφωνεί κανείς ότι η αιτία της πτώχευσης σήμερα είναι η συγκεκριμένη πολιτική της μεταπολίτευσης.
 Είναι μια μεγάλη ευκαιρία τώρα στο ξεκίνημα σου όλα αυτά να γίνουν πρωταρχικός στόχος, για να δούμε μελλοντικά μια άλλη Ελλάδα.
   ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) 15-01-2016.  
               

        
 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου