Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΥΛΑ- ΓΙΑΛΟΒΑ.
  Για μια φορά ακόμα επανέρχομαι σε ένα μείζον τοπικό πρόβλημα που αφορά τους κατοίκους της Πύλας και σε όλους ,όσοι διαβαίνουν και είναι δεκάδες καθημερινά  από το δρόμο αυτό, τον  λεγόμενο πυλόκαμπο , που μας οδηγεί στη γιάλοβα, στην Πύλο  και στη θάλασσα.
   Πέρυσι και πάλι, δημοσιοποίησα εκτεταμένα το σοβαρό αυτό πρόβλημα , δυστυχώς όμως από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου , όχι μόνο δεν εισακούσθηκα ,όχι μόνο δεν είδα καμία παρέμβαση , αλλά εισέπραξα μια πλήρης αδιαφορία ,λυπάμαι γιατί και φέτος πάλι μιλάμε για το ίδιο άλυτο σοβαρό θέμα, που απασχολεί όλους τους κατοίκους της περιοχής, για την εξυπηρέτηση τους και την ασφάλεια τους.  
   Κύριε Δήμαρχε , πάλι αυτονόητα, θα σας ζητήσω να λύσετε , ξέρετε εάν σε αυτό το δήμο, δεν λύσουμε πρώτα τα αυτονόητα, θα είναι ουτοπία να μιλάμε για σχεδιασμούς , οράματα, προγράμματα κ.λπ. Δεν είναι ορθή στρατηγική σε ένα Δήμο, να ρίχνει μόνο το βάρος στο κέντρο σε έργα βιτρίνας, και να μην λύνει ζωτικά προβλήματα στην περιφέρεια, στα χωριά ,γιατί η ραχοκοκαλιά  της παραγωγής ουσιαστικά εκεί είναι.
   Αναγκάζομαι να φέρω στο φώς της δημοσιότητας ένα θέμα που χρόνια ¨καίει¨ τους κατοίκους της Πύλας και όχι μόνο. Είναι αυτό του δρόμου Γιάλοβας-Πύλας –Μπαλοδημέϊκα. Ο δρόμος αυτός ξεκινά από τα όρια, περίπου του οικισμού της Γιάλοβας και την Εθνική Οδό Πύλου –Κυπαρισσίας, διέρχεται από τους οικισμούς Πύλας και Μπαλοδημέϊκων και καταλήγει στην Εθνική οδό Καλαμάτας-Πύλου, έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα περίπου. Εξυπηρετεί, εκτός από τούς κατοίκους  της Πύλας και των Μπαλοδημέϊκων, εκατοντάδες επισκέπτες της περιοχής μας, όλο το χρόνο και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
    Κύριε Δήμαρχε ο παραπάνω δρόμος ,είναι σε τρισάθλια κατάσταση και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Το οδόστρωμα επειδή δεν έχετε φροντίσει να ανοιχθούν  τα φρεάτια, είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση ,το πλάτος του ανεπαρκέστατο υπάρχουν τεράστιες λακκούβες ,όταν βρέχει ο δρόμος γίνεται μια λίμνη, γιατί τα νερά δεν έχουν τρόπο διαφυγής και η σήμανση είναι ελλιπέστατη.
    Ο συγκεκριμένος  δρόμος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους , όσον αφορά την μηχανολογική κατάσταση των αυτοκινήτων και για κάποιον που περνά για πρώτη φορά οι λακκούβες ενδέχεται να καταστούν τρομερά επικίνδυνες  και για την ίδια τη ζωή των οδηγών. 
     Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται άμεσα η ανάγκη παρέμβασης και εκτέλεσης όλων των απαραίτητων έργων για τη βελτίωση του.
    Με την ελπίδα πως θα εισακουσθούν οι παραπάνω εκκλήσεις και προτάσεις που αποτελούν και επιθυμία όλων , ανεξαιρέτως , των κατοίκων  της Πύλας και της ευρύτερης περιοχής, που χρησιμοποιούν αυτό το σημαντικό δρόμο στην περιοχή.
   Θα περιμένουμε να δώσετε άμεσα λύση στο ζήτημα αυτό. Βούληση χρειάζεται Κύριε Δήμαρχε, το κόστος δεν είναι μεγάλο, μάλλον θα έλεγα είναι μηδαμινό,  η ασφάλεια των πολιτών όμως κοστίζει πάρα πολλά.
                                            Με τιμή.
         ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (φαρμακοποιός)
           ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  2723041506-----6937128163
                                   18\01\2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου