Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.  12—04—2016.
 ΕΥΕΡΓΕΤΙΔΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
  Κανένας λαός σαν τους Έλληνες, δεν έχει την ανάλογη προσφορά απέναντι στην ανθρωπότητα , έστω και να μπορούσαμε ακόμα να την συγκρίνομαι στοιχειωδώς με άλλους λαούς. Οι Ελλάδα είναι ο απόγονος και βασικός ‘’θεμελιωτής’’ του σημερινού δυτικού πολιτισμού. Απορώ πως είναι δυνατόν κάποιοι δήθεν ηγέτες Ευρωπαϊκών κρατών , η κοινοί, υψηλόβαθμοι υπάλληλοι θεσμών και δανειστών , να εκφράζονται , να ‘’μαλώνουν’’  να ‘’επιτίθενται’’  άσχημα σε αυτή τη χώρα και να μην ξεσηκώνεται σύσσωμος ο διεθνής πνευματικός και επιστημονικός κόσμος κατά αυτών των χαρακτηρισμών. Προσβάλουν οι ‘’τέλειοι’’ και ‘’σημαντικοί’’ τους ‘’ατελείς’’ τους ‘’ασήμαντους’’ αυτούς που  οφείλουν την  κλασσική τους  παιδεία.
    Μα γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα τώρα πλέον . Μας θεωρούν ένα πτώμα και ένα πτώμα όσο να το προσβάλεις, να το κτυπάς, δεν αντιδρά , κάθε φορά που το κάνουν και δεν βρίσκουν αντίσταση ουσιαστική το επαναλαμβάνουν, εξάλλου με τις λεκτικές  αντιστάσεις, στα μπαλκόνια, στα κανάλια τελικά διασκεδάζουν. Νοιώθουν ασφαλείς, γιατί την Ελλάδα, την έχουν ‘’αλυσοδέσει’’ με τα μνημόνια. Τώρα πλημμυρίζουν  ένα λαό, τρομοκρατημένο από την οικονομική κρίση και πανικοβλημένο με λαθρομετανάστες. Για την ταμπακέρα δεν ομιλούν καθόλου, ποιοι είναι αυτοί; που πυροδότησαν έναν άγριο, άδικο εμφύλιο, θρησκευτικών δογμάτων μέσα στο Ισλάμ; προκαλώντας ένα τεράστιο ‘’κύμα’’ προσφυγιάς. Ένα κύμα που κατευθύνεται με μοναδικό προορισμό  αποκλειστικά σε χώρες χριστιανικές, αλλά όχι μουσουλμανικές. Για ολόκληρη την Ευρώπη στήνεται μια παγίδα , η Ελλάδα ξανά θα βρεθεί στη χειρότερη θέση από τους υπόλοιπους. Το 1945- μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου- έδωσε ένα μεγάλο μάθημα διδάσκοντας  όλη την Ευρώπη, σαν ένα μεγάλο θύμα, με τα παθήματα της . Η χώρα μας αντιστάθηκε στο παρελθόν σε προηγούμενους σχεδιασμούς. Οι δραματικές εξελίξεις που βιώνουμε, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σύντομα σε τεράστιες αλλαγές και ανατροπές σε παγκόσμια κλίμακα. Εδώ μπαίνει το ερώτημα, εμείς οι Έλληνες κατά πόσο είμαστε έτοιμοι, να σταθούμε και να προσαρμοστούμε στην νέα αυτή παγκόσμια κοινωνία που ίσως προκύψει. Βρισκόμαστε σε μια νευραλγική περιοχή τεραστίων γεωπολιτικών διαστάσεων , που ίσως θα αποτελέσει το επίκεντρο των φοβερών πλανητικών γεγονότων. Ένα ενδεχόμενο Brexit  με την επικράτηση αντιευρωπαϊστών στο Ηνωμένο βασίλειο , σίγουρα θα μεταλλάξει τον παγκόσμιο χάρτη ισορροπιών μεταξύ των υπερδυνάμεων. Με μια ενδεχόμενη διάσπαση της Τουρκίας , η χώρα μας θα έχει άμεση αντανάκλαση. Εάν η Τουρκία χάσει ανατολικές της επαρχίες , με όφελος ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν, σίγουρα θα θελήσει ανταλλάγματα προς δυσμάς. Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί απροετοίμαστη στον νέο κόσμο που αναδύεται.
    Και όμως αυτή τη χώρα της δωρεάς , της ανιδιοτέλειας προσπαθούν να την ταυτίσουν με την έννοια του χρέους και της ανευθυνότητας. Μια χώρα του φωτός την μετέτρεψαν σε ένα παγκόσμιο σάκο του μποξ. Όλα αυτά δεν είναι μόνο παράλογα, αλλά και εξόχως άδικα, στους φυσικούς απογόνους των αρχαίων Ελλήνων , ήταν χρέος τους να ρίξουν μια ματιά ακόμα, πριν διασύρουν το όνομά τους, για κατηγορίες πέρα για πέρα ανυπόστατες και άδικες… Είναι τελείως  άδικο, αυτό που μάς συμβαίνει γιατί οι  Έλληνες , δεν έκαναν τίποτε το διαφορετικό από τους άλλους λαούς… η παγκόσμια κατακραυγή  εναντίον της δεν δικαιολογείται. Στην ιστορία κανένα κράτος ,  με τόσο μεγάλη δωρεά και  προσφορά στον άνθρωπο δεν χαρακτηρίστηκε ‘’οφειλέτης’’ και ‘’μπαταχτσής’’ δεν είναι όλα αυτά τυχαία. Αναρωτιέμαι γιατί τόση   βιασύνη να κλείσουν το θέμα μας, με μια γρήγορη, σκληρή καταδίκη; που αποτυπώνεται με σκληρά  μνημόνια;
    Αυτά που μας ζητούν είναι τόσο σκληρά που απαιτούν τη θυσία του Ελληνικού λαού.
     Πρωταρχική αρχή για την παγκοσμιοποίηση, είναι η εξαφάνιση των Εθνών , της λαϊκής-εθνικής παράδοσης, σε συνδυασμό με την διαστρέβλωση των ιστορικών στοιχείων που συνιστούν την διαχρονική ιστορία όλων των Εθνών. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να οργανωθούμε, να προστατέψουμε  το Έθνος, την Πατρίδα μας , τα παιδιά μας. Η λύση θα προέλθει από το παρελθόν μας και επιστροφή στις Ελληνικές μας αξίες .
     Να αναδείξουμε τα ήθη και τα έθιμα, την διδασκαλία των αρχαίων Ελληνικών κειμένων, τον πολιτισμό της Νεοελληνικής κληρονομιάς μιας. Το Έθνος μας,  πέρασε μεγαλύτερες δυσκολίες και όχι μόνο επιβίωσε, αλλά βγήκε πολύ δυνατό γιατί υπήρχε το άξιακό σύστημα, που εξασφάλιζε το αποτέλεσμα εκ των προτέρων. Οι βάρβαροι πέρασαν μόνο όταν ο προγραμματισμός άρχισε να καταρρέει σταδιακά. Η  διεθνής συγκυρία, μας καλεί να ενεργοποιήσουμε βιωματικά και πάλι τον κώδικα επαναπρογραμματισμού των Ελλήνων.
     Αυτή η Ελλάδα που τόλμησαν και της κούνησαν το δάχτυλο, είναι ο φάρος της πολιτισμένης Ανθρωπότητας και των πανανθρώπινων οικουμενικών αξιών.
ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.


     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου