Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.      18-04-2016.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ.
Το Αθηνοκεντρικό κράτος παρότι διοικείται από μια κυβέρνηση της λεγόμενης αριστεράς, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να ζει αποχαυνωμένο αδιαφορώντας για την περιφέρεια, ζώντας στα στενά όρια του κλεινού Άστεως. Η αριστερή διακυβέρνηση , δεν μας έχει παρουσιάσει   το  παραμικρό ενδιαφέρον, για την συνεχώς φθίνουσα Ελληνική επαρχία. Την περιφέρεια , τα χωριά, που είναι  εγκαταλελειμμένα,  τα  θυμούνται μόνο στις εκλογές, η όταν κάνουν κάποιες φιέστες ειδικά τα καλοκαίρια,  για το θεαθήναι και τίποτε άλλο. Έχουμε φθάσει στο τραγελαφικό σημείο να μας εκπροσωπούν βουλευτές, που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα. Εδώ θέτω ένα απλό ερώτημα γνωρίζουν πράγματι τα προβλήματα του τόπου μας, του κάθε χωριού, αυτοί οι κύριοι; Εκπρόσωποι μιας κοινωνίας σε ανώτερο επίπεδο , πρέπει να είναι αυτοί που ζουν, δραστηριοποιούνται  μέσα στην συγκεκριμένη κοινωνία, μόνο τότε θα έχουν πλήρη γνώση των προβλημάτων του τόπου.  Εάν θέλεις να κρατήσεις τα χωριά ζωντανά , τα εξοπλίζεις καλύτερα, από την πρωτεύουσα. Τίποτε από όλα αυτά δεν γίνεται. Στην πυλία που ζω υπάρχουν αστυνομικά τμήματα ελλιπώς εξοπλισμένα από αστυνομικούς, χωριά που ο αγροτικός ιατρός δεν μπορεί να πάει, γιατί δεν υπάρχει κάλυψη ηλεκτρονική. Η πολιτική των τελευταίων 45 ετών φέρνει μεγάλη ευθύνη για την συρρίκνωση της παραγωγικής διαδικασίας στην περιφέρεια. Καλό θα ήταν για την αποκατάσταση στην ιστορία, μαζί με τις λεγόμενες εξεταστικές επιτροπές, να γίνει και μια εξεταστική επιτροπή για την ερημοποίηση της περιφέρειας και τον συγκεντρωτισμό στη πρωτεύουσα.
   Αν πραγματικά νοιάζονταν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα , θα έπρεπε να έχουν έναν βουλευτή υπηρεσίας μόνιμα να ακούει τα προβλήματα στην περιφέρεια. Που αλήθεια είναι οι νέες θέσεις εργασίας; μόνο HOT SPOTS προαναγγέλλονται. Νέοι θα έπρεπε να τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης με επιδοτούμενα στεγαστικά και επαγγελματικά δάνεια, για να φτιάχνουν το σπίτι τους στο χωριό, να έρχονται για να μείνουν , όχι να φεύγουν για το εξωτερικό και το κέντρο  να ένας τρόπος να αποσυμπιεσθεί η Αθήνα και να ζωντανέψουν τα όμορφα γραφικά χωριά μας.
   Τεράστιες εκτάσεις έχοντας όλες τις προϋποθέσεις να παράγουν τα καλύτερα προϊόντα στο κόσμο μένουν χέρσες ,ακαλλιέργητες κατά τα άλλα όμως οι καφετέριες, πρωινές ώρες είναι γεμάτες από νέους, ενώ οι δείκτες ανεργίας καλά κρατούν. Εδώ οι πολιτεία πρέπει να το δει σοβαρά, ένας πολύ εύκολος τρόπος να αυξήσουμε την πρωτογενή παραγωγή, να μειώσουμε την ανεργία και να αποσυμφορήσουμε το κέντρο προκαλώντας την περιβόητη περιφερειακή ανάπτυξη.
   Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όταν παράγονται προϊόντα στην τελική τους μορφή προωθώντας τα στο εξωτερικό η στην ντόπια αγορά , συντελούν σε χιλιάδες θέσεις εργασίας, εμποδίζοντας την ερημοποίηση της υπαίθρου. Η πολιτική του υπουργείου γεωργίας, έχει οδηγήσει μια χώρα κατ’ εξοχήν κτηνοτροφική, να εισάγει τεράστιες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων και κρεάτων. Κάνοντας μια βόλτα στα χωριά θα διαπιστώσουμε ότι σχεδόν όλα τα σχολεία έχουν κλείσει και έχουν απομείνει  ελάχιστες γερόντισσες, γέροντες  συνταξιούχοι  με συντάξεις πείνας που το μεγαλύτερο μέρος το πληρώνουν για φάρμακα, αφού οι συμμετοχές έχουν αυξηθεί πάρα πολύ.    
   Η ερημοποίηση της περιφέρειας , επιφέρει συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας, συνεχίζοντας αυτή την καταστροφική , αδιάφορη πολιτική, για την περιφέρεια, σε μερικά χρόνια κάποιος Διογένης θα λέει ψάχνω Έλληνες στα χωριά, αλλά συναντώ μόνο μετανάστες, με το φανάρι μου. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν τα χωριά με τους αραιούς δρόμους τα γραφικά ωραία σπίτια με τις πασχαλιές και τις βιολέτες.
    Τεράστιες περιουσίες που κάποιοι κόπιασαν για να τις αποκτήσουν , σήμερα καλλιεργούνται σχεδόν μόνο από ξένους η αγοράζονται για οικόπεδα πάλι από ξένους. Η ασύμμετρη καταναλωτική νοοτροπία, στην Ελληνική κοινωνία , έχει επιβάλλει την λεγόμενη μακντοναλτοποίηση, φθάνοντας στο σημείο να θεωρούμε σαν εθνικό μας ποτό το ουίσκι , αλλά όχι το κρασί . Στην Γερμανία  εθνικό  ποτό είναι η μπύρα και καταναλώνουν μπύρα, στην Αυστρία δεν φεύγει κανένας από το χωριό του, γι’ αυτό  δίπλα στα χωριά τους γίνονται βιοτεχνίες αγροτουρισμού, έχοντας μόνιμη απασχόληση.
   Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι ανάπτυξη, σωτηρία της χώρας μας, θα έλθει εάν οργανώσουμε  με συντεταγμένο τρόπο την <οργάνωση της επιστροφής> στην περιφέρεια αποτρέποντας την μετοίκηση στα αστικά κέντρα. Η σωτηρία για το κράτος, βρίσκεται στην επαναθεμελίωση  , στον πρωτογενή τομέα και όχι στους νέους Αθηναϊκούς προσφυγικούς συνοικισμούς.
   Χάσαμε πολλά τρένα της ιστορίας , της οικονομίας, το δις, τρείς, εξαμαρτείν θα μας οδηγήσει στις ράγες του τρένου με μια χώρα παραμορφωμένη,  αλλοιωμένη βαλκανική επαρχία , με πιθανό το ενδεχόμενο GREXIT.
   Όλα τα δένδρα για να σταθούν , χρειάζονται βαθιές ρίζες, έτσι και το εθνικό μας δένδρο έχει ανάγκη από βαθιές ρίζες.
                  ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.      6937128163.
                   (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ. 18-04-2016.

                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου