Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

  ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.   21---07---2016.
Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑΚΗ ΗΘΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ…
 Εάν μελετήσουμε την Ελληνική ιστορία αντικειμενικά και διαχρονικά , θα διαπιστώσουμε ότι αυτός ο λαός κατά βάθος είχε μια απύθμενη αχαριστία, γενικά σε όσους προκάλεσαν καλό και ωφέλησαν αυτό τον τόπο. Απεναντίας όσο μεγαλύτερο καλό και ωφέλεια επέφερε κάποιος, τόσο περισσότερο ο λαός τον κατακρίνει, τον μειώνει, τον εξοντώνει , ηθικά και βιολογικά. Το <<ουδείς  αχαριστότερος  του ευεργετηθέντος >> ακμάζει σε αυτό εδώ τον τόπο.
   Όταν σαν λαός φθάνουμε σε αδιέξοδο τότε και μόνο τότε επικαλούμαστε τους ευεργέτες ‘’πούσαι’’ τάδε… μονολογούμε … Όταν οι τούρκοι προήλαυναν ακάθεκτοι στον Μοριά, τότε όλοι έλεγαν βγάλτε τον Κολοκοτρώνη από την φυλακή. Όλοι αναγνωρίζουμε κατά βάθος τους άξιους , αλλά όταν φθάνουμε στην κάλπη, λειτουργούμε αντίστροφα. Γιατί εκεί θυμόμαστε τις γλυκές ψεύτικες πολιτικές ιστορίες διαφόρων υποψηφίων, οι οποίες επηρεάζουν το συναίσθημα , τον εγκέφαλο και την λογική. Λειτουργούμε σαν μάζα γιατί η μάζα μισεί όποιον θέλει να είναι ένα ξεχωριστό Άτομο  η όποιον θέλει να ακολουθήσει το δικό του ξεχωριστό μονοπάτι η ένα διαφορετικό στυλ ζωής. Οι μάζες θέλουν να είσαι <<ένας σαν  αυτούς>> εάν με κάποιο τρόπο καταφέρεις και τους ξεπεράσεις , δεν θα σε συγχωρέσουν ποτέ. Οι μάζες πάντα θεωρούν τρελό όποιον δεν ανήκει στην συλλογική τρέλα και για να εξαγνιστείς είναι μονόδρομος πρέπει να ενταχθείς στη μάζα , τρελό θεώρησαν το Σωκράτη, τον Βούδα και πολλούς άλλους. Η μάζα θα καταδικάσει όλους τους επαναστάτες όλα τα κινήματα και  τα  επαναστατικά πνεύματα. Είναι φυσικό η μάζα να μισεί τον κόσμο της αλήθειας , γιατί τον θεωρούν ταραξία… επειδή το ψέμα σε κάνει να αισθάνεσαι ήρεμος και σίγουρος, ενώ η αλήθεια σου ταρακουνάει τον εσωτερικό κόσμο.
    Τι και ποιους να πρωτοθυμηθούμε , τον Κολοκοτρώνη τον μεγάλο ήρωα της Επανάστασης, πού το κράτος τον φυλάκισε και λίγο έλειψε να τον θανατώσει κιόλας και τώρα εμείς με υπερηφάνεια πατριωτική τον τιμούμε. Τον Βαρβάκη  ακριβώς το ίδιο… Τον Θεμιστοκλή, τον Μιλτιάδη, τους  οποίους τους έδιωξαν.. Τον  μεγάλο φιλόσοφο τον Σωκράτη τον δίκασαν σε θάνατο και αυτός αναγκάστηκε από υπερηφάνεια να πιεί το κώνειο. Το Νικηταρά τον λεγόμενο τουρκοφάγο λόγω της γενναιότητας του , όπου τελικά κατέληξε να πεθάνει σχεδόν τυφλός στο Πειραιά μέσα σε ένα άθλιο υπόγειο, τον οποίο τον είχαν ήδη καταδικάσει με την κατηγορία της επαιτείας… Ένας γνήσιος Έλληνας ο οποίος φυλακίστηκε,  κατέληξε ζητιάνος, αλλά  αρνήθηκε ακόμα και την ελεημοσύνη από τον πρέσβη. Η  αρμόδια αρχή, του είχε παραχωρήσει ένα πόστο, του είχε ορίσει μια ορισμένη μέρα κοντά στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας  στον Πειραιά και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή. Όταν αυτό έφτασε στα αυτιά του πρέσβη της Μεγάλης Δύναμης, πήγε στο πόστο που ζητιάνευε ο μεγάλος οπλαρχηγός. Ο Νικηταράς όμως αντελήφθη τον ξένο και μάζεψε το απλωμένο χέρι του. ,, Τι κάνετε στρατηγέ μου; ,, ρώτησε ο πρέσβης ,, Απολαμβάνω ελεύθερη την  πατρίδα μου ,, απάντησε υπερήφανα ο ήρωας. Μα εδώ την απολαμβάνετε καθισμένος σε αυτή την γωνία; Επέμενε ο ξένος . Η πατρίδα μου έχει χορηγήσει σύνταξη για να ζω καλά, αλλά έρχομαι εδώ για να παίρνω μια ιδέα πως περνάει ο κόσμος, απάντησε περήφανα ο Νικηταράς. Τότε ο Πρέσβης κατάλαβε και διακριτικά του άφησε να πέσει ένα πουγκί χρυσές λίρες. Ο Νικηταράς άκουσε τον θόρυβο, πήρε το πουγκί και φώναξε στον ξένο : Σου έπεσε το πουγκί σου. Πάρε το  μην το βρει κανείς και το χάσεις. Αυτή ήταν η Ελληνική υπερηφάνεια που μας χάρισε την ελευθερία.
   Η Λασκαρίνα  Μπούμπουλη (Μπουμπουλίνα)  στον απελευθερωτικό αγώνα ξεκίνησε πάμπλουτη , γιατί είχε μεγάλη περιουσία αλλά το νεοσύστατο κράτος , δεν τις απένειμε  την ελάχιστη σύνταξη για να μπορέσει να ζήσει, εφόσον κατέληξε  πάμπτωχη.
   Τι θα μπορούσε να πει κανείς για τον μεγάλο και Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδιστρία που τον δολοφόνησαν …μόνο και μόνο γιατί πράγματι υπήρξε ένας άξιος πατριώτης. Δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε τους δύο μεγάλους ήρωες, τον  Καραϊσκάκη και τον Οδυσσέα Ανδρούτσο τους οποίους τους εξόντωσαν…
   Ο Ιωάννης Καποδίστριας αναγκάστηκε να βάλει σκοπούς να φυλάνε τις πατάτες, για να διεγείρει τον πειρασμό των Ελλήνων, έτσι ώστε να μάθουν να τρώνε τις πατάτες. Με λίγα λόγια εφήρμοσε μια ήπια μορφή βούρδουλα η μια ξεχωριστή <<τεχνική>> η οποία τελικά είχε θετικό αποτέλεσμα για όλο τον λαό…
     Ας πάρουμε για παράδειγμα σήμερα , ο λαός ψηφίζει και στηρίζει αυτούς που ψηφίζουν τα δυσβάστακτα  μνημόνια. Δια τούτο ο μέγας Εφέσιος Ηράκλειτος είχε αποφανθεί ‘’ οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν και τους ταιριάζουν’’ .
    Αυτή επιγραμματικά είναι η τύχη αυτού του ιερού τόπου, η κρίση θα βαθαίνει όσο λείπει από την κοινωνία μας η αξιοκρατία, ο πατριωτισμός, η ηθική, το αίσθημα ευθύνης από όλους μας, η συλλογικότητα, η τάξη , δεν πρόκειται να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για Εξυγίανση , Κάθαρση, εάν δεν αποβληθεί το νοσηρό εκείνο κλίμα που τρέφει τον ατομικισμό, την διαφθορά, τον ωφελιμισμό, το ρουσφέτι, την αναξιοκρατία.  
    Είναι καιρός να παραδειγματιστούμε από αυτούς τους μεγάλους ήρωες που το παράδειγμα τους μας διδάσκει ηθική, υπερηφάνεια, πατριωτισμό, εντιμότητα αξιοπρέπεια.
    Η συνειδησιακή επανάσταση ψυχών και πνευμάτων είναι η μόνη δυνατή λύση , που θα επιφέρει την χώρα μας στον ορθό δρόμο.     
 ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.
                                                    21—07—2016.


   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου