Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
 Η μείωση των συντάξεων τους τελευταίους μήνες έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα,  το ότι οι συντάξεις θα ξεκινούν από 250 ευρώ και θα ανέρχονται στα 600 ευρώ, κανένας τους δεν μας λέει ότι αυτό  είναι  ένα  μέτρο, που έχει ήδη συμφωνηθεί  από την εποχή του πρώτου Μνημονίου 1. Προκαλεί έκπληξη , γιατί δεν είχε γίνει πρώτο θέμα συζητήσεως όταν επί πέντε χρόνια  ήταν γνωστό ότι οι συντάξεις στην Χώρα μας, θα εξομοιωθούν σύμφωνα με τον δείκτη  φτώχειας που έχει η Ελληνική κοινωνία.
    Απλούστατα έτυχε στην σημερινή κυβέρνηση, να εκτελέσει αυτά που ήδη έχουν ψηφίσει στην βουλή τα κόμματα των Μνημονίων. Με την ψήφιση των προαπαιτούμενων από τους 222 βουλευτές της τελευταίας βουλής , το μόνο σίγουρο είναι ότι οι συντάξεις θα πληγούν πάρα πολύ , γιατί είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί για να φθάσουμε στο επίπεδο που θέλουν οι δανειστές μέχρι το 2020. Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι αυτοί που υποχρεούνται να δώσουν εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό , γιατί έδωσαν στο Τσίπρα  λευκή επιταγή να φέρει πίσω συμφωνία. Στη συμφωνία που υπεγράφη και ψηφίσθηκε μετέπειτα στη βουλή , απλά υπήρχε ο δεσμευτικός όρος που έλεγε ότι πρέπει να εξοικονομηθούν σχεδόν 1,8 δις από το ασφαλιστικό μέχρι το 2016. Για μια ακόμα φορά το πολιτικό σύστημα στρουθοκαμηλίζει αρνείται να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις (ας είναι σκληρές) που θα δώσουν μια εμπιστοσύνη στους ασφαλισμένους  και θα πάψουν να τους μετατρέπουν κάθε  φορά σαν ένα μπαλάκι όπου η κάθε κυβέρνηση το μεταφέρει στον επόμενο και πάει λέγοντας.
    Οι δανειστές απαιτούν την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε όλα τα ταμεία, γιατί πρέπει να κλείσει η απαίτηση για το 1,8 δις που έχουν ήδη ψηφίσει. Η αλήθεια είναι ότι οι ασφαλισμένοι θα υποστούν μειώσεις, για να καλύψουν  τις συντάξεις, από την στιγμή που είναι σε ισχύ η μηδενική ρήτρα. Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και στο εξής το δημόσιο απαγορεύεται σύμφωνα με το Μνημόνιο να χρηματοδοτεί τα ασφαλιστικά ταμεία και στην χειρότερη περίπτωση κι αν καταρρεύσουν. Την νύφη θα την πληρώσουν οι ασφαλισμένοι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι. Οι αγρότες θα υποστούν μεγάλο πλήγμα οι οποίοι αριθμούνται περίπου 300.000 ασφαλισμένοι που με τα τελευταία φορολογικά μέτρα σίγουρα θα μειωθούν. Οι εισφορές των αγροτών θα είναι σχεδόν ίδιες με τις εισφορές του Ι.Κ.Α. η φορολογία τους θα αγγίξει τα επίπεδα του ελεύθερου επαγγελματία. Η αλήθεια  είναι οτι το νούμερο των ασφαλισμένων είναι μικρό για να μπορέσει να εξοικονομηθεί το μαγικό νούμερο του 1,8 δις μόνο για το 2016 , αλλά μέχρι το 2018 θα τριπλασιαστεί με το Μνημόνιο 3.
    Η πραγματική αλήθεια είναι ότι οι ασφαλιστικές εισφορές θα αυξηθούν, το ΕΚΑΣ θα κοπεί. Οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα αποτελούν το ¼ του γενικού πληθυσμού , το 1/3 είναι άνεργοι οι οποίοι κατά συνέπεια αδυνατούν να καλύψουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Το 18% των συνταξιούχων είναι πάνω από 66 ετών. Το 51% των συνταξιούχων είναι 56—66 ετών. Οι δανειστές γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συντάξεις των Ελλήνων είναι αδύνατο να υπερβαίνουν το τριπλάσιο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ανέρχεται μηνιαίως στα 225 ευρώ. Τα νούμερα δεν βγαίνουν τώρα και πριν δεν έβγαιναν, απλά αρνούμαστε να δούμε την πραγματική αλήθεια. Ένας βασικός λόγος για τον οποίο δεν εφαρμόσθηκαν τα μέτρα για το συνταξιοδοτικό από το πρώτο Μνημόνιο. Απλά για την εφαρμογή των σκληρών μέτρων έπρεπε να υπάρχει μια πανευρωπαϊκή λύση, με την κυβέρνηση της λεγόμενης αριστεράς δόθηκε πολύ εύκολα η λύση , αφού στα μουλωχτά συμφώνησαν όλοι οι αρχηγοί των Μνημονιακών και φιλοευρωπαϊκών κομμάτων. Τα δάνεια τα παίρνουμε από τον λεγόμενο μηχανισμό που λέγεται ΕΣΜ (το ταμείο όλων των χωρών της Ε.Ε.) Δεν είναι δυνατόν η Σλοβακία να μας δανείζει και οι Σλοβάκοι να παίρνουν συντάξεις 317 ευρώ και εμείς 700.  Για τις  νέες γενιές το μέλλον είναι υποθηκευμένο, γιατί πληρώνουν τα καταστροφικά αποτελέσματα των προηγούμενων .  Η Ελλάδα κοστίζει όσο δύο χρόνια συντάξεων , εφόσον ο Σόιμπλε κοστολόγησε την Δημόσια περιουσία  μόλις 50 δις .  Οι συνταξιούχοι είναι  εύκολο χαρτί, δεν έχουν ισχυρά συνδικάτα για να μπορέσουν να αντιδράσουν. Κατόπιν σειρά θα έχουν οι Δημόσιοι υπάλληλοι, γιατί μαθηματικά να το δει κανείς, ο λογαριασμός δεν βγαίνει για τις  πληρωμές των  668,000,  που είναι ο σκληρός πυρήνας του Δημοσίου. Το κράτος  βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο χωρίς να φαίνεται φώς στον ορίζοντα, όλα τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί δεν έχουμε τίποτα άλλο να πουλήσουμε, ούτε να παράγουμε, από την πραγματική οικονομία, όλα βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση, εφόσον χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά οι εισπράξεις του Δημοσίου θα μειωθούν δραστικά. Με αυτού του είδους την οικονομία, δεν μπορεί η χώρα μας να σηκώσει το βάρος αυτών των μισθών και των συντάξεων.
   Από την στιγμή που ο πρωτογενής παραγωγικός  τομέας είναι ανύπαρκτος , είναι λογικό οι δανειστές να έχουν αυτές τις παράλογες απαιτήσεις, που σαν συνέπεια έχουν να δημιουργούν ανθρωπιστική κρίση. Η μόνη λύση είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις έτσι ώστε το κράτος να χρηματοδοτείται από αυτά που παράγει. Εάν μετά την μεταπολίτευση είχαν δημιουργηθεί οι κατάλληλοι εκείνοι μηχανισμοί που θα δημιουργούσαν ευνοϊκότερους όρους στο ασφαλιστικό και στην οικονομία, σήμερα η χώρα μας δεν θα ήταν αναγκασμένη να κόβει τα δεδουλευμένα των συνταξιούχων που ήδη έχουν πληρώσει με μόχθο στη ζωή τους. Το ασφαλιστικό κατέληξε έτσι, γιατί στα χρόνια της μεταπολίτευσης, χρηματοδοτούνταν με δάνεια, μετατρέποντας την κοινωνία σε μια πλασματική   ευημερία, με ένα μεγάλο αριθμό συνταξιούχων , από όπου αντλούνταν πολιτικά οφέλη.  
                     ΚΑΡΜΙΡΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
              (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)  ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.  27—07—2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου