Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ  ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
    Για να μπορέσουμε να αναδείξουμε την αξία και την  ομορφιά, σε ένα έργο τέχνης,  σε ένα άγαλμα, ένα πίνακα   ζωγραφικής, θα πρέπει  να  προσέξουμε όλες του τις λεπτομέρειες, το συνδυασμό των χρωμάτων , τόσο αναλυτικά έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε  όλα του τα κρυφά σημεία, που μπορεί να κρύβει κατά βάθος, τα οποία ουσιαστικά θα είναι  το κλειδί για την ομορφιά αυτού του θαυμάσιου έργου. Έτσι λοιπόν για να κατανοήσουμε  σε βάθος αυτό που λέγεται<< Ελληνικός πολιτισμός>>, πρέπει να προσεγγίσουμε  τον Αρχαίο  μας  πολιτισμό, μέσα από τον άνθρωπο, την κοινωνία, όπου ο κάθε πολίτης ξεχωριστά ,  απορρίπτει το εγώ του και  τοποθετείται στην κοινωνία, μόνο συλλογικά . Εάν υπερτερεί ο ωχαδερφισμός, το ατομικό συμφέρον , το εγώ, η ιδιοτέλεια, με μοναδικό στόχο τα υλικά αγαθά και όχι τα πνευματικά, τότε δεν είναι δυνατόν  να γίνει κατανοητό το υπέροχο μοντέλο της Ελληνικής κοσμοθέασης.   Σήμερα μια ματιά να ρίξει κάποιος γύρω μας πολύ εύκολα θα καταλάβει την πλήρη αποτυχία, την κατρακύλα , την υποκουλτούρα , την παρακμή, την αγλωσσία, την ιδιοτέλεια, σε όλους τους τομείς του νεοελληνικού κράτους, για το οποίο είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι . Έχουμε καταντήσει σαν λαός να έχουμε χάσει  την συλλογικότητα, την αδελφοσύνη , που μας διέκρινε . Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν αυτοί που μίλησαν πρώτοι για τον ελεύθερο πολίτη , την συλλογική πρόοδο , την ευημερία, την Δημοκρατία.                Αυτή η Ελληνική κοσμοθέαση , πάντα ήταν  ένα μεγάλο εμπόδιο στα σχέδια των εξουσιαστών και είναι ακόμα. Είναι ένας σοβαρός λόγος που η χώρα μας χτυπιέται και σήμερα. Τώρα έχουμε κάθε λόγο να αναβιώσουμε  πάλι τις αξίες μας και να μην αφήσουμε να σβήσει η λαμπρή ιδέα του Ελληνικού πνεύματος.
    Ο όρος <<Παγκοσμιότητα>> εάν δεν εμπεριέχει  τις Ελληνικές αξίες , από μόνος του δεν θα έχει κανένα θετικό μέλλον.
      Μόνο εάν οι πολίτες της γης, αποδεχθούν και καταξιωθούν με όλες αυτές τις αρετές, που τελικά  τους εξανθρωπίζουν , με ανθρώπινα ιδεώδη, τότε θα μπορούμε να δεχθούμε ότι ο όρος <<παγκοσμιότητα>> θα είναι θετικός. Εάν απορριφθούν αυτές οι αξίες, και γίνουν δεκτά τα πρότυπα της εμπορευματοποίησης του άκρατου καταναλωτισμού που θα κρίνει  τον άνθρωπο σαν μια οντότητα με  μοναδικά οικονομικά κριτήρια πού θα δίνουν τεράστια σημασία   στο <<έχει>>  και όχι το <<είναι>>.  Τότε οι πολίτες εύκολα θα μπορούν να χειραγωγηθούν , να διαμορφωθούν, σε μια ελεγχόμενη   μάζα που δεν θα γνωρίζει τον λεγόμενο ορθό λόγο, την  θετική σκέψη, την λογική, την ανιδιοτέλεια, την καλλιέργεια της ψυχής και του πνεύματος. Εξάλλου ευγενής ψυχή είναι απόσταγμα εγκεφαλικής καλλιέργειας .
     Στα βάθη του παρελθόντος πολλές φορές οι Έλληνες με την γενναιότητα τους ,απέτρεψαν τον έκβαρβαρισμό της Ευρώπης , κάτι που για όλη την ανθρωπότητα ήταν θετικό.  Σήμερα επειδή οι καιροί αλλάζουν ραγδαία φρονώ ότι καλούνται να πράξουν το ανάλογο. Η           αναφορά  στον <<Τίμαιο>> μας λέει ότι ο Αιγύπτιος αρχιερέας  είπε στο Σόλωνα : <<Σόλωνα , οι πρόγονοί σου έσωσαν την ανθρωπότητα…>> Η Παγκόσμια κοινότητα οφείλει να αναγνωρίσει και να ανταμείψει την Ελλάδα για την τεράστια προσφορά της στον πολιτισμό. Κάποιοι λένε ότι και ο Μέγας Αλέξανδρος ήθελε να επιβάλλει ένα είδος παγκοσμιοποίησης. Δεν έχουν δίκιο σφάλλουν, ήταν μια παγκοσμιοποίηση που δεν θα είχε έναν πλανητάρχη επικυρίαρχο, αλλά θα σεβόταν τα έθνη , τους λαούς ξεχωριστά. Στόχο είχε μια συνύπαρξη αδελφική, συνεργασία μεταξύ των λαών, των εθνοτήτων, την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού   που θα τους επέτρεπε να κρατήσουν την ιδιαιτερότητα τους και να λειτουργούν σε ένα επίπεδο  κοινωνίας , στα πρότυπα της τότε Ελληνικής Δημοκρατίας.
    Η αναπόφευκτη Παγκοσμιοποίηση, θα πρέπει να διακατέχεται με έναν  όρο της <<Διαπολιτισμικότητας>> ένας αποδεκτός όρος  που αναγνωρίζει την αξιακή διακριτικότατα, την διαφορά  όλων των πολιτισμών.
    Ο όρος όμως <<Πολυπολιτισμικότητα>>  διακατέχεται από ένα σύνολο,  όπου δεν αναγνωρίζεται καμία ιδιαιτερότητα ούτε αξιακή διαφορά , μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών, αλλά μας κατατάσσει ότι είμαστε όλοι το ίδιο  με την ίδια αξία, χωρίς διακρίσεις.
    Σε μια πολιτισμένη κοινωνία, πρέπει να σεβόμαστε όλες τις παραδόσεις των Εθνών , την κληρονομιά τους γιατί όλοι οι πολιτισμοί, λίγο η πολύ πάντα κάτι θετικό  έχουν να δώσουν στην ανθρωπότητα.  Η θέαση των πραγμάτων σωστό είναι να γίνεται με γνώμονα το συλλογικό όφελος και όχι με το προσωπικό βόλεμα.  Στους χαλεπούς, πονηρούς καιρούς που διανύουμε πρέπει να μην χάνουμε την δύναμη , το κουράγιο μας.       Επειδή η ενοποίηση του πλανήτη υπό την ηγεσία μιας παγκόσμιας εξουσίας είναι πια μονόδρομος , η ιστορία μας επιβάλλει να μην πάψουμε να εμπνεόμαστε από την τεράστια κληρονομιά, τις Ελληνικές αξίες, που κουβαλάμε μέσα μας σαν Έλληνες, ίσως θα είναι το μοναδικό εφόδιο για να κρατήσουμε την ιδιαιτερότητα μας, στην Νέα Εποχή που αναδύεται. Έχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες, την Λεβεντιά και το Φιλότιμο του Έλληνα δεν  το βρήκα πουθενά.    12—07—2016.
  ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.                        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου