Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.  22—09—2016.
 Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ.
 Οι Έλληνες πολίτες βουτηγμένοι στη σκληρή πραγματικότητα, στην οικονομική δυσπραγία που μαστίζει το σύνολο σχεδόν όλων των οικογενειών, υποταγμένοι στα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων, δεν μπορούν να διακρίνουν ότι σαν χώρα στο εγγύς μέλλον θα συρρικνωθούμε σε βαθμό αρκετά επικίνδυνο.
   Δεν μπορούμε να διακρίνουμε ότι βρισκόμαστε υπό την απειλή, μιας μη ανατρέψιμης δημογραφικής κατάρρευσης και εθνολογικής αλλοίωσης.
   Μια νέα έρευνα - σοκ που  διεξήγαγε ο ερευνητικός οργανισμός διαΝΕΟσις και δημοσίευσε η Καθημερινή της Κυριακής, προβλέπει τις ανησυχητικές δημογραφικές προοπτικές της χώρας μας. Δηλαδή στο κοντινό μέλλον η ένδοξη ιστορική αυτή χώρα , που γέννησε τον πολιτισμό, θα είναι μια χώρα με έρημα χωριά και άδεια σχολεία. Ένα σοβαρότατο ζήτημα που θα πρέπει να το δούμε όλοι μας και πρώτα τα πολιτικά κόμματα και η κυβέρνηση. Ένα θέμα που πρέπει τα ΜΜΕ να το αναδεικνύουν καθημερινά , δίνοντας όλοι μαζί την πρέπουσα αυτή στρατηγική, έτσι ώστε να το αποφύγουμε σαν κράτος.
   Η έρευνα ανέλυσε οκτώ διαφορετικά σενάρια, από τα οποία όλα κατέληξαν και σαν αποτέλεσμα έχουν την τρομακτική μείωση του Ελληνικού πληθυσμού μέχρι σχεδόν το 2050. Για να είμαστε λίγο αισιόδοξοι, ας δούμε το πιο καλύτερο σενάριο από τα οκτώ , το οποίο προβλέπει μείωση του πληθυσμού κατά 800.000 άτομα και αυξανόμενη αύξηση της γήρανσης , του  πληθυσμού. Προσωπικά και λόγω επαγγέλματος κάνοντας την καθημερινή μου έρευνα, ο τοπικός πληθυσμός συρρικνώνεται , οι θάνατοι υπερτερούν κατά πολύ τις γεννήσεις και οι γη ως επί το πλείστον   καλλιεργείται  από τους οικονομικούς μετανάστες, εφόσον οι ντόπιοι , έχουν καταλήξει στα αστικά κέντρα.
   Η ηλικία (διάμεσος) το 2050 θα έχει φθάσει τα 49-50, από 44 που είναι σήμερα και από 26 που ήταν το 1951.
   Η μετανάστευση , οι μειωμένες γεννήσεις,  οι αύξηση των θανάτων λόγω γήρανσης και λόγω μνημονίων με τα γνωστά επακόλουθα, είναι οι παράγοντες που θα επιφέρουν την αλλαγή στον πληθυσμιακό χάρτη στη χώρα μας. Τα παιδιά από 3 μέχρι 17 ετών θα υποστούν μια μείωση από 1,6 εκατομμύρια που είναι σήμερα σε 1,4 εκατ. Αυτό θα είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο, αλλά το πιο απαισιόδοξο θα είναι  σχεδόν 1 εκατ. Το 2050. Ο ενεργός οικονομικά πληθυσμός , θα υποστεί μια τρομακτική μείωση 1—1,7 εκατ. Άτομα, από 4,7 εκατ. Πολίτες που είναι σήμερα , σε 3-3,7 εκατ. το 2050.
    Η έρευνα, μας λέει ότι την 1-1-16  ο πληθυσμός της χώρας μας , ήταν 10,8 εκατ., δηλαδή λιγότερο κατά 300.000  από το 2011 που ήταν  σχεδόν 11,1 εκατ.
    Βλέπουμε ότι ο πληθυσμός έχει μια καθοδική πλέον τάση και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, εάν θέλουμε να σώσουμε αυτή τη χώρα.  Η χώρα  μας απειλείται άμεσα , να γίνει μια χώρα των γερόντων και μεσήλικων, με συνέπεια μείωση του πρωτογενούς τομέα, συρρίκνωση   της οικονομίας , με απώτερο κίνδυνο και της Εθνικής μας κυριαρχίας. Η έρευνα προβλέπει ότι οι άνω των 65 ετών θα είναι ο ένας στους τρείς δηλαδή 30-33% από 21% που είναι σήμερα και 7% που ήταν το 1951.
   Όλοι μας αισθανόμαστε ότι η μέλλουσα Ελλάδα , θα είναι πολύ διαφορετική. Οι αλλαγές θα είναι τρομακτικές, βαθιές, θα συντελεστούν πολύ πιο γρήγορα και δραματικά από όσο μπορούμε να φανταστούμε… Από τον πολιτικό λόγο σήμερα λείπει το όραμα, η σκέψη, το σχέδιο για το αύριο. Ίσως τα πολιτικά κόμματα ακόμα δεν διδάχθηκαν τίποτα, παραμένουν πιστά σε μια παροχολογία, εφόσον όλοι ξέρουμε ότι όλες οι αποφάσεις πλέον παίρνονται από τις Βρυξέλλες. Οι πολίτες έχουν υποστεί τον ιλλιγο του μετεωρισμού που έχει παγώσει το νου, έχει καθηλώσει τις δημιουργικές δυνάμεις, έχει διαλύσει το συλλογικό φρόνημα. Ο πολίτης δεν αισθάνεται μέρος των πολιτικών σχεδιασμών, το σύστημα δεν τον λαμβάνει υπόψη δεν καλείται να λάβει μέρος στο μετασχηματισμό, απλώς καλείται μόνο να πληρώνει, να υπακούει, να συμμορφώνεται.  Όλοι οι πολιτικοί ομιλούν για τα <<οικονομικά>>  και χιλιάδες άλλα θέματα , ελάχιστοι όμως αγγίζουν το μείζον αυτό θέμα  του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ που είναι πάρα πολύ σοβαρό, για την πατρίδα μας, τα παιδιά μας, την ύπαρξη μας, σαν Έθνος.
   Με το άρθρο αυτό κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ανησυχητική.
   Μείωση του πληθυσμού , σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πλέον νέοι παραγωγικοί  άνθρωποι να δουλέψουν, σημαίνει ότι ο στρατός θα είναι ελλιπείς και οι Ένοπλες δυνάμεις μας εξασθενημένες, με όλες τις επακόλουθες συνέπειες…   Δυστυχώς οι νέοι που έχουν απομείνει αναγκάζονται να μεταναστεύουν , τα τελευταία χρόνια 500.000 σχεδόν έχουν φύγει από την χώρα μας, από 20 μέχρι 40 ετών, το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνία μας. Το παράδοξο που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά, είναι ότι στη θέση τους έχουν έλθει για μόνιμα,  λαθρομετανάστες της ίδιας ηλικίας , θέτω το ερώτημα στην κυβέρνηση της <<λεγόμενης>> Αριστεράς , αυτό μελλοντικά, δεν συνιστά αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού;
    Μια μέση Ελληνίδα γεννά σχεδόν 1 με 0,6 παιδιά, ενώ στους μετανάστες και λόγω θρησκεύματος αναλογούν 3-4 παιδιά, μαθηματικά να το δούμε, σε βάθος χρόνου τα αποτελέσματα για την χώρα μας θα είναι αρνητικά.
   Τελικά οδήγησαν την λαμπρή αυτή χώρα στην πληθυσμιακή συρρίκνωση και στην οικονομική καταστροφή. Στις δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των πολιτών νοιώθει αγανάκτηση από τα πολιτικά κόμματα αυτό όμως εγκυμονεί κινδύνους για την Δημοκρατία, τι λύση απομένει;
   Μια μόνο, να επαναφέρουμε την ΗΘΙΚΗ, στην κοινωνία, τον ουσιαστικό , εποικοδομητικό  διάλογο,  να μάθουμε να ψηφίζουμε με την ΛΟΓΙΚΗ  και όχι με κομματικά κριτήρια…
                                      ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                             (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)  ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ 
                                               22—09—2016.     
   

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου