Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.  25—08—2016.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ  ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
  Η σημερινή κυβέρνηση της λεγόμενης αριστεράς πρόθεση έχει να αλλάξει τον τρόπο   διδασκαλίας των θρησκευτικών   στα σχολεία, με την δικαιολογία να αντικατασταθεί το συγκεκριμένο μάθημα από την λεγόμενη <<θρησκειολογία>>. Στα πιο σημαντικά και κρίσιμα χρόνια που βιώνει ένα Ελληνόπουλο στις πρώτες τάξεις  του Δημοτικού σχολείου, σε  μια περίοδο μοναδική που διαμορφώνεται η Εθνική και η Θρησκευτική συνείδηση. Μία τέτοια πράξη  θα σημάνει μακροπρόθεσμα την σταδιακή αποχριστιανοποίηση των Ελλήνων, σε μια δεδομένη πολύ περίεργη γεωπολιτική και κοινωνική συγκυρία, όπου η ορθοδοξία καλείται να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, ενάντια στο μεγάλο κύμα των μουσουλμάνων που κατακλύζουν την χώρα μας.  Ζούμε σε χαλεπούς καιρούς, ήδη την οικονομική και εθνική μας κυριαρχία την έχουμε απολέσει σαν κράτος, θα ήταν παράλογο να υποδαυλίσουμε μόνοι μας αυτό που μας έχει μείνει την ορθόδοξη θρησκεία μας, ειδικά τώρα που ίσως είναι η μοναδική στιγμή που την έχει ανάγκη ο τόπος μας, το Έθνος μας και απανταχού όλος ο Ελληνισμός.  Η Ελληνοορθοδοξία έχει τεράστια διαφορά από τα άλλα χριστιανικά  δόγματα , δεν είναι ένα απλό θρησκευτικό δόγμα όπως άλλες θρησκείες. Έχει μεγάλη διαφορά επειδή στηρίζεται πάνω στην Ελληνική σκέψη, στην Αγάπη, στις Ελληνικές συνήθειες που απορρέουν από τα βάθη των αιώνων, στον χαρακτηριστικό, ξεχωριστό τρόπο ζωής των Ελλήνων. Είναι συνδεδεμένη με την κληρονομιά μας, την ιστορία μας, την εθνική μας αξιοπρέπεια. Στους προτεστάντες υπάρχει  η τιμωρία του πουριτανισμού, στην καθολική θρησκεία η συγχώρεση και το αλάθητο από τον Πάπα. Στην δική μας θρησκεία ξεχωρίζει η Μετάνοια, η συγχώρεση , ο διάλογος, η ελευθερία, που σαν αποτέλεσμα έχει να εμπλουτίζεται από την Ελληνική σκέψη , που είναι πάρα πολύ πλούσια. Η Ορθοδοξία είναι Εικόνα του Χριστού πνευματική και βιωματική, όλοι μέχρι και οι τελευταίοι εκπρόσωποι της κρίνονται από όλους τους πιστούς. Αγκαλιάζει τους πάντες πιστούς και μη , δεν κάνει διακρίσεις, δεν είναι τιμωρός, είναι φιλειρηνική , μεταδίδει πάντα την αγάπη, την ειρήνη, την φιλευσπλαχνία στους πάντες. Χάριν της Ελληνοορθοδοξίας  διασώθηκαν πάρα πολλά έθιμα των αρχαίων Ελλήνων, συνήθειες και ένας τρόπος ζωής που μας ξεχωρίζει από άλλους λαούς, που προσαρμόσθηκαν με τον τρόπο ζωής των σημερινών νεοελλήνων. Αυτό σαν συνέπεια έχει το Ελληνικό Έθνος να είναι συνεχιστής της Ελληνικής παράδοσης, δηλαδή της δικής μας μοναδικής ταυτότητας. 
    Θεωρούν ότι είναι αναγκαία η κατάργηση των θρησκευτικών, με το πρόσχημα να αντικατασταθεί από ένα καινούργιο μάθημα την <<θρησκειολογία>> . Ένα μάθημα που θα ερευνά , θα επεξεργάζεται, τις γνώσεις όλων των θρησκειών, δηλαδή ακόμα και τις αιρετικές φιλοσοφίες, τα δόγματα και τα αντιχριστιανικά ακόμα.
    Όχι, εκφράζω την προσωπική μου γνώμη σαν Έλληνας ορθόδοξος πολίτης, αυτό  δεν συνάδει με την συνέχιση του Ελληνικού Έθνους , στα σχολεία μας την παρούσα στιγμή να μην διδάσκονται εξολοκλήρου, οι μικροί μας μαθητές τα θρησκευτικά και να διδάσκονται την μελέτη άλλων θρησκειών όπως ο Βουδισμός, ο Παπισμός ο Ισλαμισμός  , οι Σαϊεντολόγοι, ο Προτεσταντισμός, οι μάρτυρες του Ιεχωβά κ.λπ. Αυτά είναι στην κρίση του καθένα μας να τα μελετήσει για να έχει μια ευρύτερη παιδεία. Ας κάνουν σε τελική ανάλυση ,ένα ξεχωριστό μάθημα πάνω σε αυτά, χωρίς να επηρεάσουν το μάθημα των θρησκευτικών, από το οποίο γαλουχήθηκαν οι γενιές των Ελλήνων. Με την πάροδο του χρόνου τα παιδιά μας θα στερηθούν την πρωινή προσευχή και γενικά τον ορθόδοξο τρόπο ζωής που μας διακρίνει μέχρι σήμερα. Το Ελληνικό σύνταγμα προβλέπει το μάθημα των θρησκευτικών να είναι υποχρεωτικό , εάν αυτό το αλλάξουμε, στο μέλλον θα έχουμε βάλει ένα λιθαράκι θα έλεγα για την εξαφάνιση του Έθνους μας. Ενάντια στην  ακμάζουσα εξάπλωση του μουσουλμανικού τόξου στην Ευρώπη και ειδικά στη χώρα μας η μόνη μορφή  ασπίδας με ανθρώπινο πρόσωπο θα είναι η ορθοδοξία.
   Στα μεταπολιτευτικά χρόνια μας αφαίρεσαν από τους τοίχους των σχολείων και από τα δημόσια κτίρια τους ήρωες της επανάστασης, στα χρόνια των μνημονίων ας μην αφαιρέσουμε τα σύμβολα της ορθοδοξίας μας.
   Η πλήρης ορθόδοξη χριστιανική αγωγή, στα σχολεία μας, στη πολύμορφη κρίση που βιώνουμε, είναι μια απαραίτητη μέθοδος , έτσι ώστε να δώσουμε στα παιδιά μας αγάπη, ελπίδα, αισιοδοξία , αποκτώντας στην ζωή τους συλλογικότητα και αδελφοσύνη. Δεν είναι θετική στρατηγική να κάνουμε πολιτική με την θρησκεία, μακροπρόθεσμα θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα. Ας πρωτοτυπήσουμε  αλλού, ούτως η άλλος στην κοινωνία μας, έχουμε πολλά άλυτα προβλήματα και ειδικά στο χώρο της παιδείας.
                                                 ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                            (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ
                                                      25—08—2016.
                 
   

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου