Δευτέρα 20 Μαΐου 2019


ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  22—01—2019.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΥΛΟΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑΛΟΒΑ-ΚΟΡΥΦΑΣΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ.

  Για μια φορά ακόμα επανέρχομαι σε ένα μείζον τοπικό πρόβλημα που αφορά το οδικό δίκτυο στο Δήμο Πύλου Νέστωρος, στην περιοχή από την Πύλα –Γιάλοβα μέχρι σχεδόν στο Κορυφάσιο,  δημιουργείται ένα μείζον πρόβλημα  μετά από κάθε είδους νεροποντή.

   Πολλές φορές στο παρελθόν, δημοσιοποίησα εκτεταμένα το σοβαρό αυτό πρόβλημα, δυστυχώς όμως από τους αρμόδιους φορείς , όχι μόνο δεν εισακούσθηκα αλλά  δεν είδα καμία παρέμβαση , λυπάμαι γιατί ο δικός μου πολιτικός πολιτισμός , λέει, ότι όταν ένας πολίτης δημοσιοποιεί και προβάλει ένα μείζον υπαρκτό θέμα του Δήμου, της Περιφέρειας, που αφορά περισσότερο την ασφάλεια των πολιτών και οποιοδήποτε ακόμα θέμα, τα αρμόδια όργανα επιμελούνται  και με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθούν να δώσουν κάποια λύση. 

   Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Περιφερειάρχη , πάλι αυτονόητα θα σας ζητήσω να λύσετε , ξέρετε εάν σε αυτό το Δήμο,  σε αυτή την Περιφέρεια, δεν λύσουμε πρώτα τα αυτονόητα, θα είναι ουτοπία να μιλάμε για σχεδιασμούς , οράματα, μεγάλους δρόμους  κ.λπ.  Δεν είναι σωστό να μην  προβλέπεται το πιο βασικό πρόβλημα, η διάνοιξη, ο καθαρισμός τους θερινούς μήνες, σε όλες τις παράπλευρες γράνες και  όλων των  φρεατίων κατά μήκος του δρόμου, έτσι ώστε το νερά της βροχής να μην λιμνάζουν στη μέση του οδοστρώματος, αλλά να διαφεύγουν στη φυσική τους ροή.

   Αναγκάζομαι να φέρω στο φως της δημοσιότητας ένα θέμα που χρόνια ¨καίει¨ τους κατοίκους της Πύλας και όχι μόνο. Είναι αυτό του δρόμου Γιάλοβας-Πύλας –Μπαλοδημέϊκα. Ο δρόμος αυτός ξεκινά από τα όρια, περίπου του οικισμού της Γιάλοβας και την Εθνική Οδό Πύλου –Κυπαρισσίας, διέρχεται από τους οικισμούς Πύλας και Μπαλοδημέϊκων και καταλήγει στην Εθνική οδό Καλαμάτας-Πύλου, έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα περίπου. Εξυπηρετεί, εκτός από τούς κατοίκους  της Πύλας και των Μπαλοδημέϊκων, εκατοντάδες επισκέπτες της περιοχής μας, όλο το χρόνο και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

     Στο κομμάτι του πυλοκάμπου μετά από μια νεροποντή σε ορισμένα σημεία είναι απροσπέλαστο.

     Το ίδιο ισχύει για τον δρόμο από τη Γιάλοβα μέχρι το Κορυφάσιο,   οι παραπάνω δρόμοι , εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους μετά από μια νεροποντή. Το οδόστρωμα επειδή δεν έχουν  ανοιχθεί  τα φρεάτια και οι γράνες, μετά από μια έντονη βροχή τα αυτοκίνητα διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους,   στη μέση του οδωστρόματος σχηματίζεται λίμνη, γιατί τα νερά δεν έχουν τρόπο διαφυγής και η σήμανση ακόμα είναι ελλιπέστατη. Ειδικά σε κάποια σημεία είναι απροσπέλαστος.

     Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται άμεσα η ανάγκη παρέμβασης και εκτέλεσης όλων των απαραίτητων   έγγειοβελτικών  έργων για τη βελτίωση του.

    Απλά πολύ απλά, να καθαριστούν όλες οι γράνες,  τα φρεάτια, σήμανση και φωτισμός.

     Με την ελπίδα πως θα εισακουσθούν οι παραπάνω εκκλήσεις και προτάσεις που αποτελούν και επιθυμία όλων , ανεξαιρέτως , των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που χρησιμοποιούν αυτό το σημαντικό δρόμο στην περιοχή.

   Θα περιμένουμε όχι θεωρητική απάντηση αλλά να δούμε πράξεις, από την Περιφέρεια τον Δήμο η όποιον άλλον φορέα εμπλέκεται.

         ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (φαρμακοποιός)

                              22—01—2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου