Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Η πολιτική ασυνέπεια του δημάρχου "σκότωσαν" τον Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης  στο Δήμο. Πύλου- Νέστορος.

Η θεσμική αρμοδιότητα του Συμπαραστάτη είναι να ελέγχει την οποιαδήποτε καταγγελία από τον πολίτη ή την επιχείρηση για κακοδιαχείριση.                                                           Στον Δήμο Πύλου-Νέστορος για αυτή τη θέση, προτάθηκαν ή αυτοπροβλήθηκαν άτομα με μέτρια ως μηδενική διαδρομή και περάσματα από την κοινωνία. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, δεν διαμόρφωσε το κλίμα και τους όρους εκλογής. Πράγματι οι  Δημοτικές ομάδες κινήθηκαν:
·         Αυτάρεσκα προτείνοντας τον δικό τους, «εκτελώντας το χρέος τους..….».
·         Ελεύθερα κατά συνείδηση και «έχω το κεφάλι μου ήσυχο».
·         Μετρώ τα «κουκιά μου» και τους έχω «μαντρωμένους».
·         Απέχω και «ησύχασα».
Όμως πρόσωπα και με τεράστια προσφορά στη κοινωνία ικανά να υπηρετήσουν το ρόλο του συμπαραστάτη που ο Νομοθέτης ζήτησε να εκλεγεί από το δημοτικό συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία, υπάρχουν αλλά γνωρίζουν ότι θα καίγονταν οι υποψήφιες τους  στα διαδικαστικά, στους βυζαντινισμούς και στις σκοπιμότητες, γι αυτό  έπραξαν το συνετό και το φρόνιμο, έμειναν στην «άκρη».
Αν προσεκτικά κάποιος μελετήσει τις κινήσεις των Δημοτικών ομάδων Πύλου -Νέστορος, θα συμπεράνει με μεγάλη ευκολία, ότι  έκαναν τα πάντα για να μην εκλεγεί  ο συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης. Είναι φανερό ότι με αυτές τις κινήσεις προσπάθησαν να στείλουν στις καλένδες το πρόβλημα γιατί γνώριζαν από την αρχή ότι η εκλογή ήθελε αυξημένη πλειοψηφία.
Απέτυχε λοιπόν η εκλογή του Συμπαραστάτη, σήμερα που η κοινωνία του δήμου δοκιμάζεται με τα πιο σκληρά μέτρα, σήμερα που ο δημότης και οι επιχειρήσεις είναι αμήχανες μπροστά σε αυτό το πρωτόγονο  καταιγισμό αδικιών.  
Την πρωταρχική ευθύνη φέρνει ο Δήμαρχος, ο οποίος διαλαλούσε προεκλογικά σε όλους τους χώρους ακόμη και στα πανηγύρια, ότι  όταν θα αναλάμβανε  την εξουσία θα ήταν εργαλείο του «Η διαβούλευση, η συνεννόηση και η συναίνεση»...με την κοινωνία.  Επομένως, βάση της παραπάνω θέσης, ο Δήμαρχος έπρεπε να δρομολογήσει συναντήσεις των Δημοτικών  ομάδων με τους τοπικούς φορείς  και τα κινήματα, όπου θα έμπαιναν οι προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά του συμπαραστάτη, ώστε η κοινή  τελική συνισταμένη θα ήταν αρκετή για να ξεπεραστούν εμμονές αγκυλώσεις, εγωισμοί, πολιτικά παιχνίδια κλπ.
Συμπέρασμα: Η πολιτική ασυνέπεια του δημάρχου "σκότωσαν" τον Συμπαραστάτη του πολίτη στο Δήμο.
                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου