Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

TO KINHMA ΞEKINAEI ΣΤΗ ΠΥΛΟ


Ξεκινά το «κίνημα» της πλατείας των τριών Ναυάρχων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος την 1-6-2011.
Καλούνται όλοι οι Πολίτες του δήμου Πύλου -Νέστορος, μαζί με τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους τους συνταξιούχους και τη νεολαία  να αναδιαμορφώσουν όλα  τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις  στη πλατεία των τριών Ναυάρχων στη Πύλο την Τετάρτη 1-6-2011[1].
Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο δεν είναι δικό μας και θα  έρθουμε στη πλατεία των τριών Ναυάρχων στη Πύλο για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Θα βρεθούμε στην Ιστορική μας Πύλο γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Δεν θα φύγουμε από την πλατεία των τριών Ναυάρχων, μέχρι να φύγουνε αυτοί που:
1.       Με τις  Κυβερνήσεις, τα κόμματα, τους κομματάρχες, την  Τρόικα, τις  Τράπεζες και τα Μνημόνια μας οδήγησαν σε  εθνική χρεοκοπία.
2.      Με τους κομματικούς δημοτικούς εγκάθετους  και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται, εξυπηρετώντας τα προσωπικά και κομματικά τους οφέλη  μας οδήγησαν στη υπερχρέωση του δήμου μας.
Η συγκέντρωση στη πλατεία της Πύλου πρέπει να βγάλει  ένα συντονιστικό δημοτικό όργανο  και Δημοτικές  Επιτροπές Αγώνα. Αυτό το δημοτικό όργανο και αυτές οι δημοτικές επιτροπές,  τρέμει το υπάρχον καθεστώς τόσο στο εθνικό όσο και στο τοπικό πεδίο. Αυτό το ειρηνικό «κίνημα» το επαινούν σήμερα,  οι διάφοροι καθεστωτικοί- κομματικοί  «γλιγλήδες»[2], νέοκοτζαμπάσηδες και μέγα-κήρυκες κλεφτόχειρίδες γιατί δεν έχει κανένα έμβρυο οργάνωσης, συντονισμού  και καθοδήγησης. Από τη στιγμή που θα αυτό-οργανωθεί και θα αποκτήσει (αν τα καταφέρει), τότε οι κομματό-καθεστωτικοί έπαινοι θα μεταβληθούν, αυτομάτως, σε κατάρες και συκοφαντίες…
Για να υπάρξει, όμως, Συντονιστικό Όργανο και Επιτροπές Αγώνα προαπαιτείται μια μίνιμουμ συμφωνία πάνω σε συγκεκριμένα πολιτικά αιτήματα. Αυτά, στην παρούσα φάση, θα μπορούσε να είναι πολύ γενικά, για να είναι και γενικά αποδεκτά.
Ενδεικτικά αιτήματα:
α). Τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν και οι κερδοσκόποι που ρούφηξαν το αίμα του ελληνικού λαού. Καμία αποδοχή του χρέους…
β).Όλοι οι κλέφτες και οι κερδοσκόποι να οδηγηθούν στη φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες
γ) Δήμευση όλων των κινητών και ακίνητων  περιουσιακών  αγαθών από όσους έκλεψαν το δημόσιο και εγκλημάτησαν εις βάρος του γενικού και δημοτικού συνόλου.  
 δ) Σταθερός, διαρκής και αταλάντευτος λαϊκός αγώνας εναντίον του ξεπουλήματος της Ελλάδας και εναντίον των μέτρων και των νόμων που καταλύουν την εθνική μας υπόσταση.
ε). Αγώνας εναντίον της ισοπέδωσης της Παιδείας και της μετατροπής της σε γρανάζι των διεθνών και εγχώριων αρπακτικών του χρήματος.
στ) Ένας αγώνας που θέλει να ενώσει όλους τους δημότες  δεν μπορεί να μην έχει σαν μία από τις πολιτικές του αιχμές το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελλάδας: Το λαθρομεταναστευτικό εφιάλτη…
ζ). Καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα. Δεν μπορεί να ζητάμε από τους κλέφτες του  καθεστωτικού οικοδομήματος λύσεις υπέρ του λαού: Οι κλέφτες είναι φύση αδύνατον να νοικοκυρέψουν  την Ελλάδα,  αυτοί που την έφεραν έως εδώ…
η) Καμία εμπιστοσύνη στην υπερχρεωμένη δημοτική αρχή. Δεν μπορεί να ζητάμε από αυτή και από το δημοτικό  καθεστωτικό οικοδόμημα λύσεις υπέρ του δημότη: όταν αυτοί  ορίστηκαν στη δημοτική εξουσία  από αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή άθλια κατάσταση…
Αυτές είναι απλώς κάποιες γενικές διαπιστώσεις, στη βάση των οποίων μπορεί να συγκροτηθεί ένα Συντονιστικό δημοτικό  Όργανο και Δημοτικές Επιτροπές Αγώνα.
Το Συντονιστικό Όργανο και οι Επιτροπές πρέπει να οικοδομηθούν σε μια διαρκή βάση και σε διαρκή λειτουργία των αρχών της  πραγματικής «Αθηναϊκής-  Δημοκρατίας»[3].
Ο οργανωμένος αυτός αγώνας πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της δικτύωσης με όλη την ελληνική κοινωνία, στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας.
Τα «κίνημα» της  Πλατείας των τριών Ναυάρχων στη Πύλο πρέπει να αποκτήσει οργανωτικά έμβρυα στις γειτονιές, στα χωράφια, στους χώρους δουλειάς, παντού…
Αυτό σημαίνει ότι μέσω των Επιτροπών Αγώνα πρέπει να οργωθούν οι γειτονιές, τα χωράφια και οι χώροι εργασίας και να «κτιστούν» παντού Επιτροπές Αγώνα.
Να κυκλοφορήσουν τα αιτήματα παντού και να οργανωθούν συζητήσεις, να αναπτυχθεί ο ζωντανός δημοτικός  κοινωνικός διάλογος, να εμπλουτιστούν τα αιτήματα, ανάλογα με την πορεία του Αγώνα .
Μόνο μέσα από αυτές τις διαδικασίες μπορεί να προχωρήσει ένα λαϊκό δημοτικό κίνημα και να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι…
Εμπρός για την πραγματική «Αθηναϊκή Δημοκρατία» στο δήμο Πύλου-Νέστορος τώρα!!!!

Με μια βαθιά επικούρεια αγωνιστική, αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη και αυτόνομη φωνή σας καλώ να βρεθούμε την 1-6-2011 στη Πύλο.
Λαέρτης ο Πύλιος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου