Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Στο Δήμο Πύλου-Νέστορος έγιναν δυο επισκέψεις αλλά         
Μια πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο αυτή που ονομάστηκε: «Κοκο» συνάντηση.  Ντροπή!!!

                                     Λαέρτης ο Πύλιος


                                                                                         «αρχή άνδρα δείκνυσι»
                                                                                                   Σοφοκλής


Εισαγωγή : Τι εννοούσε ο Σοφοκλής; Ότι η ποιότητα του ανδρός φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία. Μεταφράζοντάς το στη νεανική αργκό, θα λέγαμε ότι οι περισσότεροι που το παίζουν άντρες και τζάμπα μάγκες, όταν έρχονται στην εξουσία αποδεικνύεται πόσο ασήμαντοι, μπαμπέσηδες, ανυπόληπτοι, ύπουλοι και κουμάσια γίνονται και δεν έχει καμία ισχύ και αξία ο λόγος τους. Γνώρισα πολλούς, ω Σοφοκλή, που το παίζανε άντρες και μόνο όταν απέκτησαν εξουσία φάνηκε πραγματικά τι κουμάσια ήτανε. Πράγματι η «κατ' αξίαν δημοκρατική επιλογή» των επικεφαλής  και των άλλων μελών διαχείρισης της δημοτικής εξουσίας,
έδειξαν πόσο μπαμπέσικα και  ύπουλα φέρθηκαν στις δημόσιες υποδοχές τους. Το παίζουν δημοκράτες, αλλά  με τις πράξεις τους φανερώνουν την βασιλοφροσύνη τους και την ασέβεια τους προς τα θεσμικά πρόσωπα του κοινοβουλίου.

Λέξεις κλειδιά: Δημοκρατία, δήμος, βασιλοφροσύνη, θεσμοί, θεσμικός ρόλος, σεβασμός στις αρχές, στα θεσμικά όργανα και στα θεσμικά πρόσωπα.                                          
Θέμα :  Ο δήμαρχος  Πύλου- Νέστορος έχει  αιρετό αξίωμα και η θέση του δημιουργεί υποχρεώσεις όχι απλώς νομικές, αλλά ηθικές και συμβολικές, επομένως είναι αυτονόητο  ότι θα πρέπει να σέβεται τους συνταγματικούς θεσμούς και να μην αγνοεί την συμβολικότατα του πολιτεύματος. Στις δημόσιες υποδοχές, πρέπει να σέβεται τους θεσμούς, τα θεσμικά όργανα και τα θεσμικά πρόσωπα. Είναι φανερό όμως ότι  με τις πράξεις του αναπαράγει συγκρούσεις στο  κοινοβουλευτικό μας πρότυπο και γιαυτό θα έπρεπε να ντρέπεται. Συγκεκριμένα:

·         «Μπροστά από το Δημαρχείο της Πύλου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος  Δημήτρης Καφαντάρης και άλλα στελέχη του δήμου τον τ. βασιλιά» [1]          « …..υποδέχτηκαν το «σκιάχτρο της δημοκρατίας» στη Πύλο, βγάζοντας από μέσα τους τον μικροαστισμό τους, τον μεταφυσικό τους φόβο, την κακοδαιμονία τους, το βόλεμά τους. …...» [2]. «Είναι γνωστό, ότι οι πρώην βασιλείς της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου, δίχασαν τον ελληνικό λαό, αγνόησαν την αρχή της δεδηλωμένης, παραβίασαν ευθέως το Σύνταγμα και άσκησαν την όποια εξουσία τους αυταρχικά…» [3]
·         Ομιλία συζήτηση  του  βουλευτή  Ψαριανού της  Δημοκρατικής Αριστεράς  στην αίθουσα του Δημαρχείου Πύλου –Νέστορος στις 22-5-2001[4].Η απουσία του δημάρχου και της δημοτικής αρχής ήταν αισθητή.

Νεοέλληνα δήμαρχε, είναι φανερό ότι δέχτηκες με φαμφάρες και με ανδράποδους  υποκλυσμούς τον «κοκό», το σκιάχτρο της Δημοκρατίας αυτόν που παραβίασε το Ελληνικό σύνταγμα και δίχασε τον ελληνικό λαό. Αντίθετα μετά από ένα μήνα και κάτι ημέρες  αγνόησες ένα θεσμικό πρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου, που πραγματοποίησε εκδήλωση στην δημαρχική αίθουσα. Το συγκεκριμένο θεσμικό πρόσωπο δεν το υποδέχτηκες εσύ προσωπικά αλλά ούτε κάποιος αντιδήμαρχος, αλλά  έστειλες υποτιμητικά και με ασέβεια την απλήρωτη  γραμματέα σου μαζί με το συν-κομματικό σου ανθυποκλητήρα, να ανοίξουν το δημαρχείο στο θεσμικό πρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου. Δυο επισκέψεις και μια «Κοκοσυνάντηση».

Συμπέρασμα: Ο Δήμαρχος και τα άλλα  μέλη της δημοτικής εξουσίας φανερώθηκαν πόσο ασήμαντοι, πόσο μπαμπέσηδες, πόσο ύπουλοι και πόσο βασιλικουμάσια είναι.
Νεοέλληνες άρχοντες με τις πράξεις σας, θίξατε, λοιδορήσατε, χλευάσατε και διασύρατε το δημοκρατικό αίσθημα του Πύλιου δημότη. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ύβρις από τον Δήμαρχο και τα άλλα  μέλη της δημοτικής εξουσίας προς τους συνταγματικούς θεσμούς είναι πρόδηλη. Τα συμπεράσματα ανήκουν στην δημοκρατική ευαισθησία καθενός πολίτη-δημότη, διαμεσολαβούμενα πάντως από την κλασσική ρήση «αρχή άνδρα δείκνυσι» [5].

ΥΓ. Δηλώνω πιστός στα δημοκρατικά και πατριωτικά ιδεώδη και ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό-κομματικό ανδράποδο! [6]

Παραπομπές:

[1]  Blog : “KPylos  Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011
      
[3]  Blog : “Τα κανόνια του Ναυαρίνου” ΥΒΡΙΣ !! 21 Απρ 2011
       
[4]  Eleftheriaonline Κυριακή, 22 Μαΐου 2011
            
[5]  Blog : Τα κανόνια του Ναυαρίνου ΥΒΡΙΣ !! 21 Απρ 2011

[6]   ανδράποδο = δούλος  Βικιλεξικό

1 σχόλιο:

  1. Μην θολώνετε τα μυαλά των απλών ανθρώπων με κούφιους συναισθηματισμούς του διχαστικού παρελθόντος. Κύριος εχθρός είναι η κατοχική κυβέρνηση ανδρεικέλων των ξένων τοκογλύφων. Κανένας άλλος πρωθυπουργός ΔΕΝ χρέωσε την Ελλάδα 210 δις ΕΥΡΩ σε ένα χρόνο,κανένας πρωθυπουργός σε όλο τον κόσμο ΔΕΝ υποθήκευσε την χώρα του στους ξένους τοκογλύφους (ούτε στην Ουγκάντα).
    ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ τον λαό.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή