Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΑΡΧΙΑ


ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ


Η ιστορία έδωσε στον καθένα μας το δικαίωμα  «αυτοπροσδιορισμού» . Προϋπόθεση εφαρμογής αυτού του δικαιώματος είναι η Γνώση, που επιτρέπει στο καθένα να κάνει την αυτό-επιλογή του ως συνειδητός πολίτης δίκαια και αξιοκρατικά.

Μέχρι σήμερα ο καθένας  ξέρει ποιόν  υποψήφιο σταύρωσε και  θα σταυρώσει. Ξέρει σε ποιο κόμμα ανήκει αυτός ο υποψήφιος. Ξέρει ακόμη, ως παραπληροφορημένος που είναι, ποιο από τα δύο κόμματα είναι το πιθανότερο να σχηματίσει κυβέρνηση ή θα επιλέξει δήμαρχο την επομένη των εκλογών.
Από εκεί και πέρα ο ψηφοφόρος, όπως και ο υποψήφιός του, όλοι γνωρίζουμε καλά πως ζουν στην κοσμάρα τους. Και ο μεν και ο δε πιστεύουν, κατά τεκμήριο, πως οι εκλογές είναι ένα μεγάλο γεγονός που επηρεάζει τις τύχες του κόσμου όπου ζούμε και του οποίου κόσμου η Ελλάς κατέχει δικαιωματικά το κέντρο του. Ξέρουν ακόμη πως όσοι δεν το πιστεύουν αυτό είναι ανθέλληνες, σε αντίθεση με όσους το πιστεύουν που είναι φιλέλληνες. Δεν τους νοιάζει αν για τους Σουηδούς ο κόσμος δεν χωρίζεται σε αντισουηδούς και φιλοσουηδούς για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί είναι Σουηδοί ούτως ή άλλως και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ξέρουν επίσης πως η ορθοδοξία είναι η μοναδική και η καλύτερη θρησκεία που υπάρχει στον κόσμο, γιατί έτσι έχουν μάθει. Ξέρουν και ο μεν και ο δε πως ο γιος ή η κόρη του μεν θα πρέπει να διορισθούν στο Δημόσιο και πως γι΄ αυτό θα πρέπει να φροντίσει ο δε, αλλιώς ο μεν δεν θα ξαναψηφίσει στον αιώνα τον άπαντα τον δε. Ξέρουν ακόμη πως και ο μεν και ο δε ξέρουν αρκετά ώστε, δικαιωματικά και εκ γενετής, να μπορούν να αισθάνονται ξεχωριστοί, καθ΄ ότι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος ως γνωστόν υπήρξε ο μεγαλύτερος  φιλόσοφος όλων των εποχών. Για τον λόγο αυτόν μας ζηλεύουν οι Γερμανοί οι οποίοι, όχι μόνον είναι αναγκασμένοι να ψηφίζουν τη Μέρκελ, αλλά οφείλουν να διαβάζουν και μέτριους φιλοσόφους, όπως ο Καντ, γιατί δεν έχουν Μέγα Αλέξανδρο. Με αυτά και με εκείνα φτάσαμε στη  σημερινή κατάσταση της εφαρμογής της επιλογής του καθένα, η οποία βασίστηκε στην ημιμάθεια και  ώθησε τον πολίτη να ενστερνιστεί την εφαρμογή του « κοχλιαρίου της μάσας» όπου οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας :
                  I.      Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού.
               II.       Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.
            III.      Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των.

Αυτή είναι η αλήθεια, το πρόσταγμα του Διαφωτισμού, πάνω στο οποίο στηρίχτηκε το οικοδόμημα της γενικής υποχρεωτικής παιδείας, δημιούργησε ημιμαθείς πολίτες   ενάντια στην Ιστορία η οποία προτρέπει τους πολίτες να αποκτήσουν το εργαλείο της πραγματικής γνώσης  ώστε να εφαρμόσει την μεγιστοποίηση  του δικαιώματος «αυτοπροσδιορισμού». Σήμερα πια,  Φίλε αναγνώστη,  μοιάζει με μακρινό όραμα απόκτησης πραγματικής Γνώσης, που επιτρέπει στο καθένα να κάνει την αυτό-επιλογή του ως συνειδητός πολίτης δίκαια και αξιοκρατικά.

Είναι φανερό ότι για την Ελληνική κοινωνία   οι οποίες στηρίζουν, υποτίθεται, τη πραγματική δημοκρατία (χωρίς επιθετικούς προσδιορισμούς) και αναπτυξιακής συγκρότησή τους στις αρχές της Ελληνικής γραμματείας και το δικαίωμα του «αυτοπροσδιορισμού», πρέπει να αποβάλουν την ημιμάθεια που δίνει εξουσίες στις μετριότητες και δημιουργούν την παρακμή, την οικονομική ύφεση και φτώχεια .                                         

              ΚΑΡΜΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)
                                                       ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ

1 σχόλιο: