Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΚΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΔΗΜΟΤΗ

Άκου Δημότη,

Δεν είσαι ζώο, είσαι άνθρωπος  έχεις αξιοπρέπεια.. και οφείλεις να απαιτείς από την οποιαδήποτε  εξουσία να σε σέβεται. Σε κοροϊδεύουν συνεχώς σου λένε ψέματα, σε φτύνουν στα μούτρα  και εσύ τους ανέχεσαι να σου φέρονται ως δουλικό.  Δεν ξέρεις ότι ο δήμος  φτιάχτηκε για εσένα παρά τα όσα λένε τα κομματόσκυλα . Δεν ξέρεις ότι είσαι μια μικρή μονάδα μιας μυρμηγκοφωλιάς, μια κουκίδα στο ψηφιδωτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα.  Μια κουκκίδα που έχει αποστολή να λάμπει και όχι να τρεμοπαίζει...

Άκου Δημότη,

Επιτρέπεις στις σημερινές κομματικές μετριότητες  να διαμορφώσουν ένα χειρότερο δήμο από το σημερινό και γιατί δεν πιστεύεις ότι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο αξίζει να ζήσεις και να πεθαίνεις είναι το να παραδόσεις έναν δήμο ίδιο - αν όχι καλύτερο - από αυτόν που βρήκες. Έναν καλύτερο δήμο για τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου και όλα εκείνα τα παιδιά που θα έρθουν όταν εσύ θα έχεις φύγει..

Άκου Δημότη,

Είναι δικαίωμα σου να καθορίζεις τη ζωή σου και να ασκείς εξουσία στη Γή των πατέρων σου. Γι αυτήν τη γη πολέμησε ο παππούς σου, ο προπάππος σου ή ίσως και ο πατέρας σου, για να μπορείς εσύ ελεύθερα να ζεις και να καθορίζεις τη ζωή σου εντός των ορίων της ποτισμένης με αίμα αυτής γης. Την γη αυτήν την κληρονόμησες από τους πρόγονους σου και οφείλεις να κάνεις το χρέος σου τώρα που κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Αυτή η γη είναι η πατρίδα σου. Σε χρειάζεται.

Άκου Δημότη,

Δεν κατάλαβες ότι η αποχή σου από τα κοινά και η απάθεια σου είναι που δίνουν την εξουσία στις μόνιμες διορισμένες κομματικές μετριότητες που το παίζουν  εξουσιαστές σου, δεν αποφάσισες να βγεις από αυτό το τέλμα της απάθειας και της μιζέριας. Εξακολουθείς να πλήττεις, να είσαι μίζερος, δούλος και δυστυχισμένος. Δεν βλέπεις ότι τα νήματα με τα οποία σε κινούν είναι μεταξωτά, όλο αυτό το ψέμα που σε κάνανε να πιστέψεις και με το οποίο σε καθοδηγούν σε πράξεις που κάνουν την ψυχή σου χειρότερη, τη ζωή τη δική σου και των παιδιών σου πιο μαύρη, δεν είναι παρά ένα νήμα που εσύ επιτρέπεις να σου κινεί τα χέρια και τα πόδια

Άκου Δημότη.

Δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει φάρμακο ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που βλάπτουν την ανθρωπότητα και το δήμο σήμερα. Το φάρμακο αυτό πρώτοι το ανακάλυψαν οι Έλληνες πρόγονοι σου και λέγεται δημοκρατία. Οι διορισμένες κομματικές μετριότητες , με τη σημερινή ολιγαρχία της βρωμιάς και του ψέματος που υπηρετούν, τολμούν να την αποκαλούν δημοκρατία, μπορούν να νικηθούν μόνο με την αληθινή δημοκρατία, την μόνη που δεν χρησιμοποιεί επιθετικούς προσδιορισμούς. Δεν ξέρεις ότι η δημοκρατία προϋποθέτει ισηγορία, ισονομία και ισοπολιτεία . Δεν ξέρεις ότι σήμερα δεν υπάρχει ούτε δημοκρατία, ούτε ισηγορία, ούτε ισονομία, ούτε ισοπολιτεία. Υπάρχουν μόνο κάποια "δημοκρατικά δικαιώματα" τα οποία οι ολιγάρχες σου παρουσιάζουν μαζί με το σάπιο πολιτικό τους σύστημα σαν "δημοκρατία" . Δεν ξέρεις ότι αν επιβληθεί από εσένα μια δημοκρατία χωρίς βουλευτική ασυλία, χωρίς νόμους περί ευθύνης υπουργών, με κληρωτούς πολίτες ενόρκους στις εξεταστικές επιτροπές, με διενέργεια δημοψηφισμάτων όταν το απαιτεί ο λαός και όχι αποκλειστική εξουσία διενέργειας δημοψηφίσματος να έχει μόνο η κυβέρνηση, με έλεγχο των τηλεοπτικών σταθμών από ΕΣΡ κληρωτών πολιτών, με υποχρέωση των καναλιών να παίζουν ίσο χρόνο όλα τα κινήματα πολιτών, ακόμα και αυτών που μετέχουν για πρώτη φορά, δεν ξέρεις ότι αν επιβληθεί από εσένα να μην διορίζει ο κομματικός αρχηγός της κομματικές μετριότητες ως υποψήφιες δημοτικές κοπίδες. Είναι τόσα πολλά που μπορούν να γίνουν... Αρκεί και εσύ να συμβάλεις με την ενεργό συμμετοχή σου  να επιβληθεί πραγματική δημοκρατία.

Άκου Δημότη,

Δεν είσαι ζώο, είσαι άνθρωπος  έχεις αξιοπρέπεια και πρέπει να εκτελείς το χρέος σου ως άνθρωπος-πολίτης. Σταμάτησε τα κοράκια που σου τρώνε  τα σωθικά σου, μην είσαι δειλός και κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες ότι δήθεν το να επαναστατήσεις δεν έχει νόημα, ή ότι όσοι άνθρωποι-πολίτες  και να βγουν στο δρόμο δε θα έχει αποτέλεσμα ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία για να μην κάνεις τίποτα, να μείνεις στην απάθεια, στη δυστυχία και στη μιζέρια.  Είσαι άνθρωπος-πολίτης.  Με τιμή. Και αξιοπρέπεια. Σηκώνεις το κεφάλι ξυλά , βγάζεις το ζυγό της δουλείας και της προδοσίας από πάνω σου και με τις πράξεις σου  βοηθάς να ανοίγονται καινούργιοι  δρόμοι ώστε να δημιουργηθεί ένα καλύτερο αύριο και με την περήφανη λεβεντιά σου και με το απροσκύνητο βλέμμα σου, φώναξε τα λόγια του καπετάνιου Κορέλα από το Αρκουδόρρεμα έως  την Αλεξάνδρεια του Καβάφη :                                                                      «Κλέφτες», «χαμόσυρτα, λερά σκουλήκια» «Μπάσταρδοι, ψεύτες, κλέφτες, Πολιτικατζήδες, ψιλικατζήδες, κολλυβιστάδες…» ήλθε η ώρα να πληρώσετε .


Με επικούρειους και ταπεινούς χαιρετισμούς
Λαέρτης ο Πύλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου