Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
   Το Σύνταγμα είναι το <<λειτουργικό>>  σε ένα κράτος που θέλει να λέγεται ότι έχει πραγματική Δημοκρατία και ισονομία. Η Συνταγματική αναθεώρηση δεν πρέπει να λέγεται, να γίνεται χωρίς λόγο, η σκοπό μόνο για να συμβολίσει η να σηματοδοτήσει μια είδους εξέλιξη.
    Η Συνταγματική αλλαγή πρέπει από όλους να αντιμετωπίζετε , σαν την πιο σοβαρή υπόθεση, σε ένα κράτος. Οι αλλαγές δεν πρέπει να γίνονται για εκπαιδευτικούς η συμβολικούς και μόνο λόγους, που σκοπό θα έχουν οτιδήποτε άλλο, εκτός από  την σωστή δίκαια λειτουργία της Δημοκρατίας. Οι αλλαγές να γίνονται εκεί που υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της Δημοκρατίας. Απώτατος στόχος πρέπει να είναι ο τέλειος νόμος, ο οποίος θα είναι για πάντα στα βάθη των αιώνων. Ένας τέλειος Συνταγματικός νόμος, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τυχών ατασθαλίες και παρεκτροπές. Η αδυναμία του μας οδηγεί πάντα στον κατήφορο της δημόσιας  ζωής,  σε μια άδικη κοινωνία.
     Η χώρα μας εάν διέθετε έναν καλό Συνταγματικό νόμο με ένα κράτος θωρακισμένο η τύχη της θα ήταν πολύ διαφορετική, θα είχαμε αποφύγει τα μνημόνια και πολλά σκάνδαλα.  Στην  μόνη χώρα  που  εφεύρε τη Δημοκρατία κάποιοι λόγω Συντάγματος, είναι πιο ΄ισοι΄ από ότι θα μπορούσε να φανταστεί μια ορθολογική σκέψη. Πια λογική μας λέει ότι πρέπει να υπάρχει ο νόμος  <<περί ευθύνης υπουργών>> με την λεγόμενη παραγραφή τυχών εγκληματικών πράξεων. Όλοι μας τώρα ειδικά αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για  άμεση κατάργηση αυτού του περιβόητου νόμου. Είναι βέβαιο κάποιοι να γνωρίζουν εκ των έσω τις αδυναμίες του Συνταγματικού νόμου και να παίζουν με τη Δημοκρατία ξέροντας ότι με την πάροδο του χρόνου θα επέλθει  η λεγόμενη παραγραφή , ενώ για εμάς τους απλούς πολίτες ισχύει αυτό που συνέβηκε στον αγαπημένο μας
<<Γιάννη Αγιάννη>>.   Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός επιστήμονας , για να μπορέσει να καταλάβει ότι το παρών Σύνταγμα της ελευθερίας, των ατομικών δικαιωμάτων, της ανεξαρτησίας, δεν λειτουργεί. Με έναν εκπρόσωπο  των θεσμών, της Τρόικας, διορισμένο ως προϊστάμενο της ελληνικής κυβέρνησης, με παραγραφή αδικημάτων , με την λεγόμενη ασυλία , τη στιγμή που πολίτες φυλακίζονται για ασήμαντα χρέη, πως είναι δυνατόν το κράτος να είναι ανεξάρτητο. 
    Μια κλειδαριά που είτε την κλειδώνεις είτε δεν την κλειδώνεις,  εάν η πόρτα παραμένει ανοικτή υπάρχει πρόβλημα , αυτή θα είναι κερκόπορτα, εδώ για την σωστή λειτουργία και την ασφάλεια της πόρτας το μαγικό κλειδί είναι το Σύνταγμα. Αυτό βέβαια δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, μα όλα τα κράτη που θέλουν να λέγονται ότι είναι δημοκρατικά.
    Η νέα συνταγματική αναθεώρηση που θα προκύψει θα πρέπει να βρει τον τέλειο νόμο, που να διαχωρίζει πλήρως την νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία. Ο αριθμός των βουλευτών θα πρέπει να μειωθεί σε 200. Δυνατότητα  επανεκλογής να έχουν μόνο για δύο θητείες. Το προεδρείο της   βουλής  να συντίθεται από  κοινά  αποδεκτούς επαγγελματίες νομομαθείς-νομικούς-δικαστικούς για μία μόνο θητεία, οι οποίοι να μην έχουν δικαίωμα ψήφου.
     Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κατέχει μία θέση πολύ σημαντική . Είναι η τελευταία υπογραφή πριν από οποιοδήποτε  νόμο του κράτους. Ως εκ τούτου πρέπει να αποκτήσει  περισσότερες ουσιαστικές αρμοδιότητες.
    Από την βουλή πρέπει να αφαιρεθεί ο δικαστικός ρόλος και οι βουλευτές να ελέγχονται απευθείας από  την δικαιοσύνη.
    Πρέπει να υπάρξει ένας τέλειος εκλογικός νόμος στα πλαίσια της απλής αναλογικής και να πάψη να κυβερνά η μειοψηφία, με μία πλειοψηφία που προκύπτει λόγω του εκάστοτε εκλογικού νόμου που κάθε φορά φτιάχνεται  ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, από το κάθε κυβερνών κόμμα. Καμία μειοψηφία δεν έχει την δυνατότητα να παράγει θετικό αποτέλεσμα.
    Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι << Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική   Δημοκρατία >>,  θεμέλιο  του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία, όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Άρα το πολίτευμα μας είναι δημοκρατικό και τη λειτουργία του τη διέπει η αρχή της πλειοψηφίας.
    Πρωτεύουσα έννοια του Συντάγματος, πρέπει να είναι η λαϊκή κυριαρχία, η οποία  πρέπει να εκφράζεται μέσα από την πλήρη Δημοκρατική λειτουργία.
    Επειδή  χάθηκε η ευκαιρία της  ουσιαστικής αναθεώρησης του Συντάγματος το 1985, ας μην χαθεί και τώρα , λαός,  κόμματα ενωμένοι να συμφωνήσουν στις ουσιαστικές αλλαγές,  που θέλει ο μέσος πολίτης πού  όλοι το γνωρίζουν …
                     ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                  (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)  ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.
                                    14-06-2016.

   

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου