Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΚΑΡΜΙΡΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ.   23—06—2016.
ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
    Η κυβέρνηση της λεγόμενης <<πρώτη φορά αριστερά>> έχει σκοπό να μειώσει τις ώρες  διδασκαλίας, της  γλώσσας των γλωσσών, που είναι τα Αρχαία Ελληνικά.
    Ίσως ξεχνούν ότι η αρχαία Ελληνική, είναι ο πιο περίπλοκος οργανισμός τον οποίον έπλασαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι με μοναδικό σκοπό να μπορεί να ερμηνεύει , να εκφράζει, να αναλύει τις πιο λεπτές σκέψεις, αποχρώσεις και νοήματα μιας ζωντανής ανθρώπινης σκέψης. Είναι η ανώτερη μορφή που έχει επινοηθεί ποτέ σε διεθνές επίπεδο , έχει αποδειχθεί και με βάση επιστημονικών μελετών.  Εξυμνεί το ανθρώπινο πνεύμα είναι μια τέλεια πνευματική άσκηση, που οφείλεται στο πλούσιο ανεξάντλητο λεξιλόγιο, στη μοναδικότητα που τη διακρίνει να γεννά έννοιες και να τις αποδίδει με μια μορφή ιδιαίτερη όπως είναι θα έλεγα που είναι η << μουσικότητα>> της.
    Με την πλήρη διδασκαλία της μπορούμε να κατανοήσουμε   να εμβαθύνουμε βαθιά μέσα στην ουσία της ανθρώπινης  σκέψης ,φιλοσοφίας , της λογικής.
    Με την γλώσσα των Αρχαίων Ελληνικών έχουν γραφεί όλες οι θετικές επιστήμες της Ιατρικής, των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας. Με βάσει των όρων αυτής διαμορφώθηκε ο σύγχρονος τεχνικός πολιτισμός όλου του ανθρώπινου πνεύματος. Αυτή είναι η μοναδική γλώσσα που με τις υψηλές έννοιες που την διακρίνουν, διδάχθηκε ο άνθρωπος την τέχνη , την φιλοσοφία, τις Επιστήμες, την Πολιτική, την λογική , την Δημοκρατία. Η σημερινή ηλεκτρονική υπολογιστές που χρησιμοποιούμε όλοι μας στο σπίτι, στη δουλειά , την γλώσσα που χειρίζονται γιατί είναι η πιο συμβατή , σχεδόν είναι η γλώσσα των Αρχαίων Ελληνικών. Όλο το σύμπαν σχεδόν από εκεί απορρέει τις ονομασίες του.  
    Τα καλύτερα πανεπιστήμια στο κόσμο , διαθέτουν έδρα των Αρχαίων Ελληνικών. Παρά φύσιν είναι η μείωση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία μας. Το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνη το υπουργείο Παιδείας και οι γονείς στα παιδιά είναι να τους  προσφέρουν την διδασκαλία, να τα εμφυσήσουν με αγάπη , ζήλο, για την γλώσσα που μέσα από αυτή θα εισχωρήσουν βαθιά στον Ελληνικό πολιτισμό. Είναι απαραίτητη ειδικά στη σημερινή εποχή που το λεξιλόγιο των νέων μας είναι πολύ περιορισμένο και πολύ φτωχό, όχι να ελαττώσουμε τις ώρες διδασκαλίας αλλά να τις αυξήσουμε.
     Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η γνώση της , συμβάλλει στην νοητική και ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών μας.   Είναι το πιο πολύτιμο εργαλείο, σήμερα που βάλλεται όλος ο Ελληνισμός να αντισταθούμε, με την διδασκαλία της στους νέους μας,  από την παιδική ηλικία και να τους δώσουμε μια σωστή πνευματική ανάπτυξη.
    Δυστυχώς η γλώσσα αυτή του πολιτισμού, σήμερα εκτιμάται περισσότερο από τους ξένους Φιλέλληνες, οι οποίοι πολλοί ομιλούν άπταιστα τα Ελληνικά , παρά από εμάς. Για αυτό το λόγο το Ελληνικό κράτος , υπό την αιγίδα του υπουργείου παιδείας επιβάλλεται και οφείλει να βάλει ένα τέρμα στην πολιτιστική γλωσσική παρακμή. Αυτό θα το καταφέρει μόνο όταν αυξήσει τις ώρες διδασκαλίας και μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις των Αρχαίων Ελληνικών στη νέα Γενιά των Ελλήνων.
     Το 1982 το ΠΑΣΟΚ με την λεγόμενη <<αλλαγή>>  υπό την πίεση της λεγόμενης Αριστεράς, κατήργησε την Καθαρεύουσα και το πολυτονικό σύστημα γραφής. Έτσι τα Αρχαία Ελληνικά παραγκωνίσθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα να μην γνωρίζει η νεολαία μας , την γλώσσα του φωτός, του πολιτισμού.
     Όσοι από εμάς θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε οι λεγόμενοι θεματοφύλακες των Ελληνικών μας αξιών  οφείλουμε να αντισταθούμε σε αυτή την εδεχόμενη απόφαση.
     Η γνώση της Αρχαίας Ελληνικής από την παιδική ηλικία είναι πολύ ευεργετική για τα Ελληνόπουλα, ξένες χώρες τα διδάσκουν από  την πρωτοβάθμια εκπαίδευση υποχρεωτικά.
      Η ανθρώπινη << λαλιά>> της, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο  ‘’καλλιεργημένο’’ πνευματικό κεφάλαιο , από το οποίο έχουν αντιγράψει πολλές άλλες γλώσσες. Πολλοί στο εξωτερικό θα αισθάνονταν ευτυχείς εάν η Ελληνική γλώσσα κατέληγε μια ‘’νεκρή’’ γλώσσα. Πάντα ενοχλούσε ο κοσμοπολιτισμός των Ελλήνων, ας μην χάσουμε από μόνοι μας , αυτή την ξεχωριστή υπεροχή που  διακρίνει την Ελληνική γλώσσα, έναντι των άλλων γλωσσών. Στερώντας, την πλήρη διδασκαλία  των Αρχαίων Ελληνικών , σαν συνέπεια θα έχει και την επιβράδυνση της Ελληνομάθειας γενικά, από έναν Αρχαίο πολιτισμό, που το μόνο που έχει να μας επιδείξει είναι μόνο πνευματικά δημιουργήματα. 
      Στην σημερινή εποχή των προαπαιτούμενων δεν χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις όσων αφορά την πνευματική μας κληρονομιά , χωρίς να ξεχνάμε ότι η έννοια ‘’Έλληνας’’ συνδεόταν με την <<πολιτισμική>> επιλογή ενός ανθρώπου, ενώ η έννοια του ‘’ρωμαίου’’ συνδεόταν με την ιδιότητα του πολίτη της αυτοκρατορίας. Ο σημερινός μαθητής για να μπορέσει να γίνει καλός χειριστής των Νέων Ελληνικών , θα πρέπει να έχει εμβαθύνει πρώτα στη γλώσσα των Αρχαίων Ελληνικών.
    Με αυτά μόνο τα ελάχιστα, θέλω να τονίσω ότι η αξία της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας, είναι ένας  σημαντικός  αδιαμφισβήτητος παράγοντας,  που αφορά στην νοητική ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη μιας Ανθρώπινης κοινωνίας.
     Οι λόγοι και τα επιχειρήματα είναι πολλά, που το Ελληνικό κράτος οφείλει να τα προστατεύσει και να τα διδάξει στις επόμενες γενιές των Ελλήνων.  
                     ΚΑΡΜΙΡΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                     (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)  ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ.
                         23—06—2016.    
   
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου